mako
פרסומת

לסחוט לו את המיץ: הטיפ הגאוני לסחיטת לימון

לימונים הם פריט בייסיק במטבח שלנו; טובים לבישול, תיבול וגם לניקיון. לא פשוט להוציא מלימון עסיסי את כל הג'וס שלו, והרשת כמובן מספקת פתרונות פשוטים ויעילים לבעיה. הנה אחד שאנחנו לגמרי מתכוונים לאמץ

מערכת עיצוב הבית
עיצוב הבית
פורסם:
מלקחיים מטבח
מלקחיים מטבח | צילום: יחסי ציבור
הקישור הועתק

אנחנו מהללים רבות את סגולותיו של הלימון לניקיון הבית – הוא מסיר אבנית, מנקה שומנים, מבריק משטחים ומוסיף ריח רענן, אבל לסחוט לימון למקסימום מיץ זה לא טריוויאלי כמו שזה נראה. לסחיטה ראויה של לימון נדרש הרבה כוח בידיים, או לחילופין מסע חיפוש מתיש אחר המסחטה שקנינו פעם וקבורה אי שם במטבח. טיפ פשוט להפליא מהרשת פותר את הבעיה הזו ברגע, וכל מה שהוא מצריך זה מלקחיים (וחצי לימון).

>>

>>

הצמד ווס ואליסון אחראים לחשבון האינסטגרם wesandalisontips@, בו הם מרבים לפרסם טיפים לייעול הדרך שבה אנחנו עושים מגוון דברים בבית. אחד הטיפים, שפורסם תחת הכותרת "את זה למדתי מסבתא שלי", מראה איך אפשר לסחוט חצי לימון באופן שיוציא לו את כל המיץ. ליטרלי.

הסרטון נטול הסבר, אבל באמת שלא נדרש יותר מקטע הווידיאו הקצרצר בשביל להבין את הטיפ – לוקחים מלקחיים גדולים של מטבח וממקמים בין הזרועות שלהם חצי לימון, בערך באמצע הדרך בין הציר לקצוות. מכוונים את החלק החתוך והחשוף של הלימון ישירות מעל קערה קטנה, ומוחצים אותו. לקבלת מקסימום נוזל, רצוי להפוך את הצדדים של הלימון כמה פעמים כדי להצליח ללחוץ על כל שקיקי המיץ שלו. לשיפור נוסף של הביצועים כדאי לקרב את הלימון כמה שיותר לקערה, למניעת השפרצות מסביב, ולהניח על הקערה מסננת קטנה שתתפוס את הגלעינים. אם ניתן, העדיפו להשתמש במלקחיים ממתכת עם בליטות פנימיות, שתופסות את הלימון טוב יותר.

באינסטגרם של הצמד מצאנו טיפ נוסף ולא פחות מבטיח לסחיטה יעילה של לימון בעזרת שיפוד עץ:

רגע, אל תזרקו את הקליפות עדיין

אחרי שסחטתם את הלימונים מכל טיפת מיץ, הבלוגרית האוסטרלית שאנטל מילה הציעה שימוש מצוין לקליפות שלהם: בסרטון שפרסמה וצבר כבר יותר ממיליון צפיות היא מדגימה איך היא שמה את הקליפה במדיח לפני הפעלתו, ומסבירה שהחומצה הציטרית שיש בלימון (ובפירות הדר בכלל) מפרקת את האבנית ועוזרת להפיג ריחות רעים. לדבריה, התוצאה היא כלים מבריקים.

פרסומת