עש המזון הוא אחד המזיקים המופיעים במטבח שלנו בקיץ. אמנם גם בחורף יש מי שסובלים ממנו, אבל בעונה החמה הוא חוגג. מה עושים? ביקשנו עצות ממומחה. "עש המזון, הנקרא גם עש הקמח ההודי, הוא חרק ממשפחת העשנוריים", מסביר דרור אללוף מחברת דרור הדברות. "הנקבה מטילה עד 400 ביצים על המזון, והן בוקעות תוך יומיים. צבע הזחל קרם בהיר עם ראש חום כהה, ובהמשך הוא הופך לגולם ואחר כך לפרפר שגודלו כ7-8 מ"מ עם מפרש כנפיים המגיע עד ל-15-20 מ"מ. הוא מתפתח במגוון רחב של מוצרי מזון יבש בעיקר באביב ובקיץ, כשחם ונוצרת לחות במזון".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> על גג העולם: הצצנו לדירה המטריפה של אורטל עמר

>> התעלפנו: שיפצו את יחידת ההורים בחצי מיליון שקל

העש אינו רעיל אבל הוא תוצר של טיפול לא נכון במוצר, אומר אללוף: "העש חודר לשקית, בין אם במפעל, בחנות או בבית שלנו, בגלל לחות שנוצרה, ויכול לחדור גם דרך החריצים הקטנים ביותר, גם כשהאריזה סגורה במפעל". אריזות קרטון, הוא אומר, פגיעות במיוחד לחדירת עש.

הכי חשוב: מניעה

מהרגע שהעש הגיע למטבח שלכם, הוא יחדור בקלות למזונות נוספים, לכן חשוב ביותר למנוע את כניסת המזיק באמצעים הבאים:

בעת הקנייה בדקו שבשולי ההאריזה אין קורים או סימנים אחרים לתחילת התרבות העש.

המנעו מרכישת מוצרי מזון לפי משקל (למשל דגנים). מכיוון שלא ידוע מה איכות השמירה על המוצר הוא עלול להיות נגוע.

לאחר פתיחת האריזה שמרו את המזון בקופסה אטומה, רצוי במקרר.

במיוחד בתקופת הקיץ, הקפידו לא לאחסן מזון בארון הקרוב למקור חום כמו תנור או חלון.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מה עושים אם מגלים עש במזון?

זרקו כל מוצר פתוח שנמצא באותו ארון. אם המוצר אינו פתוח, בדקו היטב אם יש קורים בשולי האריזה. אם כן – זרקו אותו.

רוקנו את הארון ונקו אותו היטב בחומר חיטוי כמו אקונומיקה.

הדברה ומניעה מקצועיות

אפשר לקרוא למדביר בעל רישיון שירסס את הארונות והמקומות הנגועים לאחר שייתן הוראות בטיחות בכל הנוגע למזון.

שימוש במלכודות דבק המכילות פרומון המושך העש. המלכודות מונעות מהעש להתרבות. ניתן לרכוש אותן בחנויות לבית, אך רצוי להתייעץ עם מדביר מקצועי היכן להציב אותן.

>> מה עושים כשיש עש בארון הבגדים?

_OBJ

עצות הגולשים

בדקו את תאריך התפוגה של מוצרי המזון והשליכו מוצרים שפג תוקפם – קמח, קטניות וגם תבלינים.

הקפידו על שגרה של ריקון הארון, בדיקת מוצרי המזון והשלכת המוצרים הנגועים וניקוי הארון באקונומיקה.

פזרו בארונות המטבח עלי דפנה או מסמרי ציפורן. הריח שלהם מרחיק את העש.

פזרו בארונות שקיות סיליקה ג'ל – השקיות הקטנות שבהן כדורים סופחי הלחות שנמצאות בקופסאות נעליים. הקפידו שהשקיות ישארו סגורות.