למרות הפופולריות של כיריים חשמליות ואינדוקציה, בשלנים רבים מעדיפים להשתמש בכיריים הפועלות על גז בזכות הדיוק שהן מאפשרות במידת החום. אבל הכיריים האלה מאבדות מהיעילות שלהן כשהחורים במבערים נסתמים בגלל שאריות מזון ולכלוך, ולכן יש להקפיד לנקות אותן מדי פעם. באתר hespruce.com מסבירים איך לנקות את הכיריים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> לא רק שמן: המאכלים שגורמים לסתימה בכיור

>> מת"א למושב: הבית החדש של שירן ועומר מילר

כל כמה זמן לנקות? מומלץ פעם בחודש או כאשר הלהבה צהובה או לא סדירה – מה שמעיד שהחורים סתומים

מה צריך? סבון כלים, ספוג עדין, מברשת שיניים ישנה, אבקת סודה לשתייה, אטבי משרד.

מה עושים? תמיד מומלץ להתחיל בקריאת הוראות היצרן. בחוברת ההוראות מציינים בדרך כלל איך לפרק חלקים מהכיריים ואילו חומרי ניקיון מומלצים ובאילו חומרים לא כדאי להשתמש. לפני תחילת הניקוי שימו לב שהגז מכובה ושהכיריים לא חמות.

תנור מטבח (צילום: שאטרסטוק)
צילום: שאטרסטוק

על כל להבה יש שני חלקים – ראש עשוי אלומיניום ומכסה קרמיקה. הסירו אותם והשרו אותם 30-20 דקות בקערה עם מים חמים וסבון כלים. שפשפו היטב את החלקים עם ספוג ומברשת שיניים ישנה. השתמשו באטב מיושר כדי להוציא את הלכלוך מהחורים. אל תשתמשו בקיסמי שיניים – הם עלולים להישבר בתוך החור ולסתום אותו יותר.

אם יש על החלקים כתמים שלא יורדים, הכינו עיסה מכמויות שוות של אבקת סודה לשתייה ומים ושפשפו את העיסה על הכתמים באמצעות ספוג ומברשת שיניים. חזרו על הפעולה עד שהכתם ירד. שימו לב: אין לנקות את החלקים האלה בחומץ או בברזלית. שטפו את החלקים ביסודיות, נערו אותם וייבשו באמצעות נייר מגבת. הניחו לחלקים להתייבש לחלוטין באוויר. חזרו על התהליך עם כל חלק שאפשר לפרק אותו, כמו הפלטות.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

נקו את משטח הכיריים עם מטלית טבולה במי סבון. הקפידו שלא ייכנסו חומרי ניקוי לדיזות (הפתח שממנו יוצא הגז לכיריים).

הרכיבו מחדש את כל החלקים הנקיים והיבשים. הדליקו את הכיריים – אם הלהבה לא אחידה ייתכן שראשי הגז לא הורכבו נכון או שהם לא ייבשים לגמרי.