תמיד שמענו כמה חשוב לסדר את המיטה מיד כשקמים, אבל עכשיו טוענת מומחית הניקיון גברת די שעדיף להמתין ולתת למצעים "לנשום".

עד כה, מומחים לניקיון ולסדר תמיד הדגישו שחשוב לסדר את המיטה כל בוקר, ורצוי לעשות זאת בהקדם (כי אנחנו יודעים מה קורה כשדוחים מטלות). המומחים הדגישו שמילוי המטלות הקטנות בתחילת היום ובסופו משפיע לא רק על המראה של הבית, אלא גם על מצב הרוח, ורבים ציטטו את ויליאם מקרייוון, אדמירל בצי האמריקאי, שאמר: "כשאתם מסדרים את המיטה כל בוקר, אתם מסיימים בהצלחה את המשימה הראשונה של היום. זה יגרום לכם לתחושת גאווה, ויעודד אתכם לבצע משימה נוספת, ועוד אחת, ועוד אחת. עד סוף היום המשימה האחת שהושלמה תהפוך להרבה משימות שהושלמו".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> החיים היפים של נטע ברזני במגדל יוקרה בת"א 

>> חגית מאילת צבעה את המטבח ב-15 צבעים

לעומת זאת, גברת די מדגישה שחשוב לאוורר את המיטה והמצעים לאחר הלילה. "נראה שאנשים רבים קמים ומיד מסדרים את המיטה. זה משהו שאתם צריכים להפסיק", כתבה בפוסט באינסטגרם. "במהלך הלילה אנחנו לא רק מזיעים אלא גם משירים תאי עור, וזה מגנט לקרדית האבק ולפשפשים. הם אוהבים אזורים לחים וטחובים". לא מאמינים? סטודנט לביו רפואה מדנמרק תיעד את בעלי החיים שאסף במיטתו.  

"יש אנשים שמאווררים את המיטה שלהם רק בקיץ וחושבים שאין צורך לעשות זאת בחורף בגלל הקור, אבל זה לא נכון... אם אתם מסדרים את המיטה שלכם דבר ראשון בבוקר, אתם לוכדים את האוויר הלח ועוזרים לקרדית האבק ולפשפשים להתרבות", הוסיפה גברת די. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mrs D's Cleaning Reviews (@mrs.ds.cleaning.reviews)

גברת די ממליצה לתת למיטה להתאוורר לפחות שעה לפני שמסדרים אותה. לדבריה, עדיף להשאיר את המיטה לא מסודרת ולתת לה להתאוורר במהלך היום, ולא לסדר אותה מהר מדי. היא גם ממליצה לכבס את המצעים מדי שבוע, לשאוב אבק מהמזרן פעם בחודש, וכל חצי שנה לכבס את הכריות וכיסוי המיטה.

אנשי רפואה ומדענים מסכימים עם העצות האלה. ד"ר ג'ושוע זייכנר, מנהל מחלקת המחקר בתחום רפואת העור בבית החולים מאונט סיני בניו יורק, מסביר שאנחנו משילים כ-500 מיליון תאי עור ביום וחלק מהם – בתוספת לחות, קשקשים, אבק, פטריות ועובש - נשארים במיטה שלנו. בנוסף, על המצעים מצטברים גם שומנים, זיעה ואיפור. "כשלא מכבסים את המצעים נמצאים במגע מתמיד עם כל זה במשך לא מעט שעות מדי לילה", אומר ד"ר זייכנר. "זה עלול להוביל למגוון של בעיות, מגירויי עור, דרך אקנה ועד לזיהומים". 

חדר שינה לבן (צילום: shutterstock| Photographee.eu)
חדר שינה לבן | צילום: shutterstock| Photographee.eu

ד"ר זייכנר ממליץ להחליף מצעים מדי שבוע, אבל ד"ר רמאן מדאן, מנהל מחלקת הדרמטולוגיה הקוסמטית בארגון הבריאות Northwell Health, טוען כי התדירות צריכה להיות גבוהה יותר אם אתם חולים, ישנים בעירום, הולכים לישון לאחר שהתאמנתם ולא התקלחתם, ואפילו אם הייתם בחוץ למשך זמן רב. "במקרים כאלה אתם יכולים להעביר לסדינים הרבה חיידקים ואלרגנים, ואלה ייעלמו רק אם תעשו כביסה", הוא אומר.

איך לכבס מצעים? המומחים משיבים

כבסו את המצעים בטמפרטורה הגבוהה ביותר המצוינת על התווית כדי לחטא מכל החיידקים, האלרגנים, הלכלוך והקרדיות שעלולים להיצמד לבד, זה חשוב במיוחד אם אתם סובלים מאלרגיות. ד"ר מדאן ממליץ להשתמש בחומר ניקוי (נוזל, אבקה או טבליות) אלרגני לכביסה, וד"ר זייכנר מדגיש שכדאי להשתמש בכמות המומלצת של חומר הניקוי ולא יותר. "שימוש ביותר מדי חומר ניקוי או מרכך עלול לגרום לכך שהמולקולות של חומרי הניקוי יישארו בתוך סיבי הבד, ויגרמו גירודים וגירויים לעור", הוא אומר. הוא גם ממליץ להשתמש בחומרי ניקוי ללא ריח.

ערמת כביסה על מיטה (צילום: shutterstock / Natalie Board)
צילום: shutterstock / Natalie Board

ואיך לנקות את המזרן?

אבק: השתמשו בשואב אבק, והעבירו אותו באיטיות על המזרן, כדי שיצליח לשאוב את כל הלכלוך. מומלץ לעשות זאת לפחות פעם בחודש. מומחית הניקיון מרי פינדלי מציעה לתת לילדים לקפוץ על המיטה לפני שאתם שואבים את האבק. "זה מעלה את האבק ואת הקרדית לפני השטח וקל יותר לשאוב אותם", היא אומרת. אם יש לכם חצר או מרפסת, פינדלי מציעה להוציא פעם בשנה את המזרן, להשעין אותו על הקיר ולחבוט בו היטב עם מטאטא משני הצדדים – גם זו פעילות שאפשר לשתף בה את הילדים. 

ריח: מדי פעם פזרו על המזרן אבקת סודה לשתייה והשאירו 4-3 שעות. אספו את האבקה ואת האבק עם שואב אבק, הפכו את המזרן וחזרו על הפעולה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

כתמים: כדאי לנקות כתמים כמה שיותר מהר. פינדלי ממליצה להשתמש בקצף גילוח. "נוזלים מחלחלים מהר מדי במזרן ולא מספיקים לפרק את הכתם", היא מסבירה. "קצף גילוח מכיל אלכוהול, שמסיר כתמים, והוא סמיך לכן הוא נשאר על המשטח ופועל על הכתם". התיזו את הקצף על הכתם, המתינו 15-10 דקות, נגבו עם מטלית לחה ואחר כך עם מטלית טבולה בנוזל המורכב מכמות שווה חומץ ומים. חזרו על התהליך אם יש צורך. המתינו לייבוש מלא.

טיפכשאתם מחליפים מצעים, אל תמהרו לשים מצעים נקיים אלא תנו למזרן להתאוורר כמה שעות.