סבון כלים הוא מוצר זול ויעיל להפליא. ידעתם למשל שאפשר להשתמש בו כדי להסיר כתמים מבגדים? אם הבגד עשוי מכותנה או מכותנה בשילוב חומרים אחרים, פשוט טפטפו מעט סבון כלים על הכתם, שפשפו, המתינו וכבסו לפי ההוראות. אבל יש דברים שפשוט אסור לעשות עם סבון כלים. באתר Apartment Therapy ערכו רשימה:

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לערבב עם חומרי ניקוי אחרים: ערבוב חומרי ניקוי עלול להיות רעיל. אל תעשו זאת בשום מקרה מכיוון שקשה לדעת מה יהיו התוצאות אם אינכם מומחים. אל תערבבו סבון כלים עם אקונומיקה, אמוניה או כל חומר ניקוי אחר.

לנקות את כלי הקפה (מקינטה): השמן של הקפה המצטבר בכלי משפר את טעם המשקה. שטפו את הכלי במים בלבד.

A post shared by Eda (@fromyownuniverse) on

להשתמש במדיח הכלים: נגמר לכם הסבון למדיח ואתם ממש מתפתים להשתמש בינתיים בסבון כלים? תתאפקו. מדובר בשתי נוסחאות שונות לגמרי. סבון הכלים יכול להזיק למדיח וכנראה לא ינקה את הכלים.

A post shared by Smeg UK Ltd (@smeg_uk) on

להשתמש במכונת הכביסה: נכון, אפשר להשתמש במעט סבון כלים כדי להסיר כתמים מבגדים, אבל אל תנסו להשתמש בו כתחליף לסבון הכביסה. המכונה לא תוכל להתמודד איתו.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

לנקות את האוטו: סבון הכלים הוא חומר חזק ועלול להזיק לצבע האוטו ולפגוע בעמידותו.

A post shared by Lenii (@_lenii.ti_) on

לנקות כלים מברזל יצוק: אמנם הדעות חלוקות בשאלה אם סבון כלים גורם נזק לכלים מברזל יצוק, אבל בכל מקרה הוא לא האמצעי הכי יעיל לנקות אותם. במקום זאת, כשהכלי עדיין חם שפכו לתוכו כמה כפות של שמן ומלח ושפשפו עם נייר מגבת עד שהכלי מבריק והמלח שחור. שטפו את המלח וייבשו ביסודיות.

לנקות את הפנים: צריך הסבר? סבון הכלים חזק מדי לעור הפנים ובאופן כללי עדיף להשתמש בכפפות ולהמעיט במגע ישיר בסבון.