mako
פרסומת

הכלי במטבח שכולם שוכחים לנקות - וחייבים

הן עומדות ליד הכיריים, נוגעים בהן כל הזמן, ואף אחד כמעט לא חושב לנקות אותן. מומחים מסבירים שהמלחייה והפלפלייה יכולות לצבור בקטריות ולכלוך – כך תנקו אותן נכון, מבחוץ ומבפנים

מערכת עיצוב הבית
mako
פורסם:
מטבח בהיר מואר שטוף שמש
צילום: Ground Picture, SHUTTERSTOCK
הקישור הועתק

כפי שרוב האנשים כבר יודעים, שמירה על המטבח נקי והיגייני חיונית למניעת מחלות הנגרמות ממזון, וכן להפחתת התפשטות חיידקים בין בני הבית. זה אומר לא רק לחטא משטחים ולנקות כלים בשיטות בדוקות מדעית - אלא גם לשים לב לפריטים ולמשטחים שלעיתים מתעלמים מהם. אנחנו שוטפים צלחות, מחטאים קרשי חיתוך ומסדרים את המקרר - אבל שני כלים בסיסיים נשארים כמעט תמיד מחוץ לרוטינת הניקיון: המלחייה והפלפלייה. לפי מומחים באתר Chowhound הכלים הקטנים האלה יכולים להיות לא פחות ממוקד חיידקים.

המלחייה והפלפלייה התמימות למראה עלולות להפוך למקור משמעותי להתפשטות לכלוך וחיידקים. רבים מאיתנו מאחסנים אותן קרוב לכיריים, כדי שיהיו נגישות בעת התיבול - מה שמעמיד אותן ישירות באזור "נתזים" של שמן, מים עמילניים של ספגטי, ואולי אפילו מיצים של עוף נא. הן גם ננגעות לעיתים קרובות על ידי כמה בני משפחה, מה שמעלה סיכון להפצת מחלות מדבקות.

שמירה על ניקיון המטבח ובטיחות בני הבית היא עניין פשוט של חיטוי המלחייה והפלפלייה באופן קבוע. אפשר לעשות זאת באמצעות תרסיסי חיטוי בטוחים למזון, בכל פעם שמנקים את המטבח - או לאחר תיבול של מזונות מזוהמים, כמו עוף נא. נוסף לכך, כדאי להתרגל לנקות אותן היטב מבפנים ומבחוץ בכל פעם שממלאים אותן מחדש.

למרות שרבות מהצנצנות מוגדרות כבטוחות למדיח כלים, לרוב הן לא תתנקינה היטב במדיח, ועדיף לנקות אותן באופן ידני.

מלחייה
מלחייה | צילום: shutterstock: HandmadePictures

כיוון שלעיתים גרגירי מלח או פלפל נתקעים בין המכסה לגוף הצנצנת, הכי טוב לפתוח אותן מעל מגבת או נייר סופג. לגרד בעדינות כל גרגיר שנתקע, ולהניח את המכסה והגוף בצד בזוגות - כך שתוכלו להבחין בקלות בין כלי המלח לפלפל בהמשך. לאחר מכן, יש לשטוף כל זוג היטב עם מברשת בקבוק קטנה ומים חמים עם סבון. שימו לב במיוחד לפינות הפנימיות של הכלי ולחורים במכסה, אפשר להשתמש בקיסם לפתיחת חורים סתומים.

שוטפים את הכלים היטב במים חמים כדי להסיר שאריות סבון, ומנגבים מבפנים ומבחוץ במטלית מיקרופייבר. לאחר מכן, משאירים אותם פתוחים באוויר לכמה שעות, כדי להבטיח שכל הלחות התאדתה. לחות נסתרת עלולה לגרום לגבישים או לעובש - לכן חשוב מאוד שהמלחייה והפלפלייה יהיו יבשות לגמרי לפני שממלאים אותן מחדש.