mako
פרסומת

אחת ולתמיד: איך הכי כדאי לאחסן תפוחים

הפירות האהובים ביותר הם גם מועדים ל. כמה ימים על השיש – והם כבר רכים, מקומטים או מאבדים מהטעם. החדשות הטובות: בעזרת כמה צעדים פשוטים ואפס מאמץ, אפשר לשמור עליהם קשים, עסיסיים וטעימים במשך שבועות. אלה הכללים

מערכת עיצוב הבית
mako
פורסם: | עודכן:
זני תפוחים
צילום: shutterstock, Nadezda Barkova, shutterstock
הקישור הועתק

תפוחים הם מהפירות הכי אהובים במטבח הישראלי – פריכים, עסיסיים ומתוקים במידה הנכונה. אך הם גם עלולים להתקלקל מהר, להתרכך או לאבד את הטעם והקראנצ’יות שלהם תוך ימים ספורים. עם כמה צעדים פשוטים, ומעט תשומת לב ללחות ולמיקום במקרר, אפשר לשמור עליהם טריים לאורך שבועות, ליהנות מהם גם בסלטים ובקינוחים, ולהפחית בזבוז מיותר במטבח. 

אל תאחסנו תפוחים פגומים יחד עם אחרים

תפוח אחד עם מכה, חריץ או ריקבון קטן עלול "להדביק" אחרים — בגלל גז האתילן שהוא משחרר. אם יש לכם תפוחים רכים או חבולים, אל תמהרו לזרוק אותם: השתמשו בהם לאפייה, לרסק תפוחים ביתי או לעוגה – הם מושלמים למנות כאלה.

תפוח אדום
צילום: thammie-cascales-on-unsplash

אל תשטפו לפני האחסון

שטיפה הורסת את שכבת הווקס הטבעית שעל הקליפה ומקצרת את חיי המדף של התפוחים. שטפו רק לפני אכילה.

המקום הנכון: מקרר

תפוחים נשמרים הכי טוב בקור. הניחו אותם בתחתית המקרר (מגירת הירקות), בשקית פלסטיק מחוררת או קופסה סגורה חלקית — כך נשמרת הלחות בלי לעכב זרימת אוויר.

אם אתם קונים תפוחים בכמות גדולה, סדרו אותם בשכבות עם נייר סופג ביניהן, כך שהמגע הישיר ביניהם יהיה מינימלי. זהו טריק קטן שמפחית לחץ ונזק לקליפה – ושומר עליהם פריכים, מבריקים וטעימים לאורך זמן.

אם אתם מתכוונים לאכול אותם בתוך שבוע, תוכלו לשמור אותם גם בקערה על השיש, אך רצוי רחוק ממקורות חום ופירות אחרים.

קערת פירות על שולחן במטבח לבן
רק אם אתם מתכוונים לאכול אותם השבוע | צילום: Pixel-Shot, SHUTTERSTOCK

אחסון נכון = אוויר ולחות

אם התפוחים מתייבשים מהר, אפשר להניח בתוך המגירה או השקית פיסת נייר סופג לחה – היא תשמור על רמת הלחות ותמנע קמטים. פתרון פשוט שמעלה את רמת הלחות סביב הפרי ושומר עליו מוצק לאורך זמן.

זנים קשים מחזיקים יותר זמן

כמה זנים עמידים במיוחד שומרים על טריותם לאורך זמן במקרר, אפילו חודש ומעלה. עם אלה נמנים גרני סמית – ירוק, חמוץ-מתוק ופריך, שמתאים לאפייה ולסלטים; פוג’י –  מתוק עם חיי מדף ארוכים, ופינק ליידי, שמציע איזון מצוין בין מתיקות לחמיצות עם קליפה ורודה-אדומה.

זנים מתוקים או בינוניים, כמו גאלה –  קטן יחסית, אדום-כתום עם פסים צהובים, פריך ומתאים לאכילה טרייה, סלטים וקינוחים; יונתן –  מתוק-חמצמץ עם צבע אדום וכתמים צהובים; גולדן דלישס  – צהוב-זהוב, עסיסי ומתאים גם למיצים, וסטארקינג ("חרמון אדום") - אדום, מתוק וגדול, נשמרים במקרר כשבועיים עד שלושה.

פרסומת

זנים ישראליים עונתיים, כמו ענה  – זן שפותח בקיבוץ עין שמר, מתוק-חמצמץ, ואורליאנס המתוק והעדין, עדיף לאחסן לזמן קצר בלבד, בדרך כלל עד שבוע, לפני שהם מתחילים להתרכך.

תפוחים בשלושה צבעים
תלוי בזן | צילום: Roman Samokhin, shutterstock

הרחיקו מפירות אחרים

אם אתם שומרים גם בננות או אבוקדו – הרחיקו את התפוחים מהם. הם משחררים אתילן וגורמים להבשלה מהירה מדי.