mako
פרסומת

4 טעויות נפוצות בשימוש בניילון נצמד - וכיצד להימנע מהן

הניילון הנצמד נמצא כמעט בכל בית, אבל שימוש לא נכון בו עלול לגרום לקלקול מזון ואפילו לסיכון. מומחים מסבירים אילו טעויות נפוצות רובנו עושים – ואיך להשתמש בו נכון

מערכת עיצוב הבית
mako
פורסם: | עודכן:
ניילון נצמד
צילום: FotoDuets / Shutterstock
הקישור הועתק

הניילון הנצמד הפך לחלק בלתי נפרד כמעט מכל מטבח, ומשמש אותנו לאחסון, כיסוי וחימום. אבל לא כולם יודעים שיש דרכים שגויות להשתמש בו – טעויות קטנות שיכולות להשפיע על טריות המזון ואפילו על הבטיחות. אז איפה רובנו טועים, ומה כדאי לדעת בפעם הבאה שתשלפו גליל ניילון מהמגירה? מומחים סיפרו למגזין EatingWell מהן ארבע הטעויות הנפוצות בשימוש בו.

  1. אתם משתמשים בו בחום גבוה
    ניילון נצמד אינו מיועד לעמוד בחום גבוה. חימום בטמפרטורות מעל 100 מעלות, או חשיפה ישירה לתנור ולגריל, עלולים לגרום לו להימס ולהשאיר שאריות פלסטיק במזון. במיקרוגל, כדאי להשתמש בו רק בחימום קצר, ורק כשהוא מונח בצורה רופפת מעל הכלי.
  2. אתם משתמשים בו בחימום מזון עתיר שומן או סוכר
    מאכלים כמו גבינות שמנות, רטבים שומניים או קינוחים עתירי סוכר מתחממים מהר יותר ועלולים לגרום לניילון להידבק ולהתפרק. במקרים כאלה עדיף להשתמש במכסים ייעודיים למיקרוגל או בכלי זכוכית עם מכסה.

    חימום אוכל בקופסה במיקרו, מיקרוגל
    צילום: Andrey_Popov, SHUTTERSTOCK

  3. אתם לא משאירים מרווח בין הניילון למזון
    במיקרוגל הניילון יכול לעמוד בטמפרטורה גבוהה יחסית, אבל חשוב להשתמש בו נכון. אחד הכללים המרכזיים הוא להשאיר מרווח של כשני סנטימטרים בין המזון לניילון. המרווח הזה יוצר "אזור חיץ" שמונע מהניילון להידבק או להימס על האוכל. כדאי גם לוודא שהניילון לא אטום לגמרי – להשאיר פינה פתוחה או לחתוך חריץ קטן – כדי לאפשר לאדים לצאת. אחרת עלול להיווצר לחץ שיגרום לנמס או אפילו לפיצוץ. מומלץ גם לחמם במרווחים קצרים של כשלוש דקות בכל פעם, כדי לשמור על בטיחות ואחידות בבישול.
  4. אתם לא אוטמים את המזון כראוי
    באחסון מזון הכלל הפוך מזה של המיקרוגל – כאן חשוב דווקא ליצור אטימה הרמטית. עטיפה הדוקה, ולעיתים אפילו הצמדה ישירה של הניילון למזון, מגנה עליו מחשיפה לאוויר וללחות שגורמים להתייבשות, השחרה, חמצון וקלקול מהיר יותר. אטימה טובה גם מונעת מעבר של ריחות בין מאכלים ושומרת על הטעם המקורי.
    במקרר, ובייחוד בהקפאה, ניילון נצמד יעיל להארכת חיי המדף של מזון – אך רק אם משתמשים בו נכון. טעות נפוצה היא שימוש בשכבה דקה בלבד. מומלץ לעטוף בשתי שכבות או לשלב עם נייר אפייה מיוחד להקפאה או רדיד אלומיניום, כדי למנוע כוויות קור. טיפ שימושי נוסף: לפני שסוגרים גלידת משפחתית במקפיא, כדאי להצמיד שכבת ניילון נצמד ישירות אל פני הגלידה ורק אחר כך לסגור במכסה – כך מונעים היווצרות גבישי קרח ושומרים על המרקם.

ומה במקום?

כאשר ניילון אינו מתאים, קיימות חלופות כמו נייר אלומיניום ונייר אפייה בתנור או לאיירפרייר, שקיות בישול לסירי בישול איטי וסירי לחץ, ונייר אלומיניום עבה לגריל וגריל עליון – כל אחת מהן עמידה בחום ומסייעת לשמור על טריות המזון. שימוש נכון וחכם בניילון או בחלופותיו שומר על המזון טרי, בטוח ונקי, ומונע תקלות במטבח.