שני סוגים של אנשים יש בעולם: אנשים שמכורים לניקיון ואנשים שדוחים אותו עד קץ כל הקצים, ואז עוד קצת אם אפשר. אם אתם מהסוג הראשון, הכתבה היא לא בשבילכם כי לא מלמדים כלב זקן טריקים חדשים, וחוץ מזה נראה לנו שראינו קצת אבק שם על המדף אז לטיפולכם. אבל אם אתם נמנים עם הסוג השני, זה שמעדיף לקצוץ לעצמו את הזרת מאשר להתמודד עם התריסים המלוכלכים – אהלן.

ספר חדש שיצא לאחרונה, בעל השם המדהים " Unf*ck Your Habitat: You're Better Than Your Mess", מנסה לרכוב על גל ההעצמה האישית של השנים האחרונות, רק בכל הנוגע לניקיון וההיגיינה של הבית והבלגן האישי שלכם. המטרה - לא להפוך אתכם למנקים אובססיביים ולשאוב שטיחים כל שישי, אלא לגרום לניקיון להשתלב בחיים שלכם, לפי מה שמתאים לכם, ולא להפך. בתור התחלה, הנה 5 טיפים שתוכלו ליישם כבר היום כדי להתחיל לגלגל את כדור השלג הזה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

שיטת ה-20/10

פשוט מאוד: מנקים במשך 20 דקות ואז לוקחים 10 דקות הפסקה. הזמנים הספציפיים יכולים להשתנות כמובן, למשל 45/15 או 15/5 לעצלים במיוחד, אבל המטרה ברורה – שיטה של מקל וגזר שבסופו של דבר, לאט אבל בטוח, תעזור לכם להשתלט על ערימת הכביסה המלוכלכת. הרעיון הוא לא להגיע למצב של "ניקיונות מרתון", שבו הבית כל כך מטונף שצריך יום שלם כדי לטהר אותו, אלא לנקות קצת בכל פעם בצורה מדודה ומבוקרת, במסגרת פעולה שיש לה התחלה, אמצע וסוף.

סטופר (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ההפסקה שלכם התחילה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

הפכו את המשימות למשחקים

כל אדם תחרותי יודע שאין כמו אתגרים כדי לגרום לו לבצע משימות, ואותו דבר גם בנוגע לניקיון הבית. אז הפכו את המטלה הזו למשחק שאתם משחקים עם עצמכם. למשל - "בואו נסתכל מסביב ונמצא עשרה דברים שלא נמצאים איפה שהם צריכים להיות", או "נשים טיימר על עשר דקות ונראה כמה דברים אפשר לסדר ולנקות עד שהשעון מצלצל". מטופש, אבל תיווכחו לדעת שזה עובד.

צלמו תמונות של לפני ואחרי

אחת הבעיות הכי גדולות של אנשים ששונאים לנקות היא שהם לא רואים את הסוף, ולכן מתייאשים בקלות: "אני שוטפת כבר רבע שעה ונראה שערימת הכלים הזו לא מצטמצמת בשיט". הפתרון – צלמו את מה שצריך לנקות לפני ואז המשיכו לצלם תמונות מפעם לפעם לאורך התהליך, עד שתסיימו. בצורה כזו תוכלו לראות ויזואלית את ההתקדמות שלכם, ולהיווכח שערימת הכלים אכן הולכת וקטנה.

אל תילחצו אם השותף או בן/בת הזוג לא משתפים פעולה

אז נניח שהצלחתם להרים לעצמכם את המוטיבציה ולהתחיל במשימה, אבל לפעמים יש בעיה אחרת – ניקיון הבית תלוי גם באנשים נוספים שהם לא אתם, אם מדובר בשותף, בן או בת זוג, ילדים, שכנים וכן הלאה. מה עושים? הספר מאוד ברור לגבי זה – עזבו אותם. התמקדו במטרות שלכם, ורק במטרות שלכם, כי לעולם לא תהיו באותו עמוד עם אנשים אחרים מבחינת רמת ועיתוי הניקיון. גם אם זה אומר שהם שרועים על הספה מול נטפליקס ואתם צריכים לנקות מסביבם – אל תיגררו למריבה, זה לא שווה את זה. זכרו שזה שהם מסרבים לעזור לא מעיד על איך שהם מרגישים כלפיכם, אלא רק על כמה שהם מתעבים לנקות בעצמם.

נקי מספיק (צילום: Photographee.eu, Shutterstock)
זה לא מעיד על איך הוא מרגיש כלפייך | צילום: Photographee.eu, Shutterstock

ותרו מראש על הפרפקציוניזם

"אם כבר מנקים אז עד הסוף" – מכירים את המשפט הזה? תוציאו אותו מהראש. ניקיון הבית לא צריך להיות מושלם כי אין באמת דבר כזה ולעולם לא יהיה. הבית שלכם לא ייראה כמו במגזיני העיצוב ואתם לא צריכים לשאוף לשם בכלל. המטרה צריכה להיות "נקי מספיק": אם אפשר לראות את הרצפה, והיא נראית נקייה - דיינו. זכרו כל הזמן שלא משנה כמה נראה לכם שאתם מנקים "חפיף", זה עדיין הרבה יותר טוב מאשר לא לנקות כלל.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק