במחיר דירה בת"א: מצאנו וילה היסטרית באי פרטי
בית היסטורי מרהיב משנת 1912 עומד למכירה על אי פרטי מאיי טימבל מול חופי קונטיקט, ולו חוף פרטי וגם מזח - וכל זה במחיר של כ-2.25 מיליון דולר. שווה
וילה מהממת למראה הפציעה בשוק הנדל"ן באזור קונטיקט ארה"ב, וליתר דיוק באי פרטי מול חופי ברנפורד, אחד מאיי טימבל - ארכיפלג של מאות איים קטנים בלונג-איילנד-סאונד, 75 דקות מניו יורק בסך הכל. בחלק מהאיים הללו אפשר למצוא בתים פרטיים, וחלקם אינם מיושבים כלל. רק בקומץ מהם בתים ייחודיים כמו זה.
הנכס, שנבנה בשנת 1912, מציע תמורת 2.25 מיליון דולר לא רק מגורים מפוארים אלא גם פרטיות מוחלטת ונגישות ישירה למים. למעשה, אפשר להגיע אליו רק באמצעות סירה, מה שמעניק תחושת פרטיות מלאה וריחוק מההמולה העירונית. בווילה, המשתרעת על פני 190 מ"ר, ארבעה חדרי שינה, והיא מעוצבת בקטע ימי ותיק מוקפד, כולל רצפות עץ עתיקות, קירות ותקרות מעוטרים בלוחות, מטבח כפרי, שני קמינים מאבן ופינות ישיבה עם נוף היישר לים הפתוח.
בשנים האחרונות בוצעו בבית כמה שדרוגים ושפצורים, בהם גג חדש, מערכת השקיה חדשה ושומר גלים המגן מפני גלי הים – כל אלה הופכים אותו לנוח לשימוש וגם שומרים על ערכו ההיסטורי. הזרימה הטבעית של הבית, לרבות מרפסת מקיפה ומרווחת, תוכננה "למצות את היופי של הים מכל כיוון". מעטים הבתים, כך מספרים, שניתן לחוות בהם שקיעה מעל מים פתוחים ותחושת ריחוף על פני המים כמו כאן. מי שיקנה יקבל גם קרקע נוספת של כ-2 דונם בשטחים הסמוכים המשועבדים לגידולי צדפות, שאפשר לעשות בהן שימוש פרטי או מסחרי.
מחיר הנכס החל בכ-2.75 מיליון דולר, ואז קוצץ ב-500 אלף דולר. אגב, תחקיר קצר מגלה כי הבית הועמד למכירה כבר ב-2020, אז במחיר 1,295,000 מיליון דולר, ומאז הולך ושב אל מדורי הנדל"ן. מה קרה מאז אין לדעת. ובכל מקרה, אם יש עניין ספרו זאת לחברת הנדל"ן המשווקת והכי חשוב, תזמינו לבקר את מי שסיפר לכם עליו לראשונה.