מיצירת סרטי מופת ועד בניית הדמיות למגדלי יוקרה, תוכנות המחשב המתקדמות שקיימות היום בשוק בוראות עולמות חדשים ומופלאים - כאלו שגורמות לבלבול בין אמת לדמיון. בבלוג לעיצוב בתלת ממד, CGTrader, קיבצו שלל עבודות של אמני פוטושופ ואשפי תוכנות בתלת הממד, ודנו בשאלה: האם כל מה שאנחנו רואים בתמונה אכן קיים אחד לאחד במציאות? הנה כמה אשליות ממוחשבות שיגרמו לכם לשפשף את העיניים כמה פעמים.

חזית בית בוטני

אלסנדרו פרודן (Alessandro Prodan) התחיל את העיבוד לתמונה הבית הבא בניסיון לאתגר את הגבולות והתפיסות הפרטיות שלו. הוא בילה זמן רב בלימודי בוטניקה, והטכניקות שלו מייצגות אור וקומפוזיציה. קשה ליצור עיבוד ממוחשב של עלים וצמחים ולכן היה הכרחי שפרודן יבין את התחום על בוריו כדי לגרום לתמונה שעוצבה בעזרת תוכנות פוטושופ, מאיה ומנטל ריי (Mental Ray) כמה שיותר מציאותית.

עיבוד מחשב, חזית בית. Alessandro Prodan (צילום: cgtrader)
לאתגר את הגבולות והתפיסות הפרטיות של האמן. חזית בית בוטני | צילום: cgtrader

חדר שינה לבן

למייקל פורות' (Michael Feurroth) לקח חמישה שבועות ליצור את הגרסה התלת ממדית שלו לחדר שינה לבן ואסטתי במיוחד. מדובר לא רק בקונטרסט ויזואלי אלא גם מילולי. "בגרמנית עליית גג נקראת ‘dachboden’, שתי מילים שמחוברות יחד", מסביר פורות'. "Dach ו-Boden משמעותן היא תקרה ורצפה. זאת היתה מילה מעניינת ככל שחשבתי עליה שמאד מנוגדת. דבר אחד מוביל לשני, הזול ליקר, הכהה לבהיר והחדש לישן, משולב עם אווירה מסוימת". עבור היצירה השתמש פורות' בתוכנות 3ds Max, Marvelous Designer ו- V-Ray.

עיבוד מחשב, מיטה. Michael Feuerroth (צילום: cgtrader)
הגרסה התלת ממדית לחדר שינה לבן | צילום: cgtrader

עוד באתר לעיצוב הבית:

המגדל הכחול

מדובר בפירוט מופתי בתלת ממד של ריצופים כחולים שנעשו לפני שלוש שנים על ידי האמן האיראני, אליזרה סלפי (Alizera Selfi). העבודה של אליזרה דייקנית במיוחד ונעשתה בעזרת תוכנות תלת מימד, פוטושופ ו-V-Ray.

עיבוד מחשב, מבנה. Alireza Seifi (צילום: cgtrader)
פירוט מופתי של ריצופים כחולים | צילום: cgtrader

סטרבאקס קצת אחר

ריינלדו הנדאיה (Reinaldo Handaya) הוא מי שעומד מאחורי העיצוב המדליק הזה לבית הקפה המוכר "סטרבאקס". לדבריו, הפרויקט שנעשה בעזרת תוכנות מחשוב רבות (3ds Max, V-Ray, Linear Work Flow, Adobe Photoshop, Magic Bullet) נועד לשפר את מיומנויות היצור שלו. המבנה נבנה בהשראת האדריכל הידוע קנגו קומה ועיצוביו נעשו בעזרת מקלות אוזניים.

עיבוד מחשב, מסעדה. Reinaldo Handaya (צילום: cgtrader)
עיצוב קצת אחר לבית הקפה המוכר "סטרבאקס" | צילום: cgtrader

הטירה האפלה

הטירה המרשימה של אנתוני אפטקרי (Anthony Eftekhari) מזכירה חצר מלכותית עתיקה שנבראה בתלת ממד. למרות הצבעים החשוכים, אפטקרי הצליח ליצור לא מעט דיוקים ופרטים קטנים. "רציתי לתאר אווירה סביב היצירה הזאת - שהייתה קצת מפחידה ויכלה ליצור מספר אפשרויות לסיפורים שונים", סיפר האמן שהשתמש בתוכנת "מאיה" כדי ליצור את הטירה שלו.

עיבוד מחשב, טירה. Anthony Eftekhari (צילום: cgtrader)
הרבה דיוקים וירידה לפרטים קטנים | צילום: cgtrader

גורד שחקים

יצירתו של שי יאו (Shi Yao) בתלת ממד מציגה גורד שחקים יוצא דופן. מיותר לציין שאדריכלות היא התחום האהוב של יאו ביצירותיו והוא מרבה ליצור הדמיות ממוחשבות לבניינים בתלת ממד. במקרה הזה השתמש בתוכנות תלת ממד, פוטושופ ו-V-Ray.

עיבוד מחשב, בניין. Shi Yao (צילום: cgtrader)
גורד שחקים יוצא דופן | צילום: cgtrader

בית בחללית

הבית שנקרא “The Time Traveler’s House”, ביתו של המטייל בזמן, הוא בית עתידני פרי עטו של המעצב טולגהאן גונגור (Tolgahan Gungor). מדובר בשילוב מרהיב בין אדריכלות פנים וחוץ שנעשה באמצעות תוכנת תלת ממד ו-V-Ray. גונגור סיפר שהיה קשה לו מאד ליצור את העיבוד הממוחשב הזה ולעיתים הוא זרק דוגמאות עליהן עבד במשך שלוש שעות. שימו לב שלעצים אין צל, מה שנעשה בכוונה משום שהאזור נמצא במדרון.

עיבוד מחשב, מאורה. Tolgahan Gungor (צילום: cgtrader)
ביתו של המטייל בזמן | צילום: cgtrader

מפרץ הקוקוסים

מה שנראה כמו מעין ג'ונגל טרופי ויותר כמו תמונה מאשר הדמיה הינו מעשה ידיו של ירוסלב סרמק (Jaroslav Cermak). עמיתיו החמיאו לו על השימוש בטכנולוגית תלת ממד ליצירת הקומפוזיציה של ההרים ועצי הקוקוס כמו גם המים, אבל שימו לב גם לרעפים המשגעים שהצליח לבנות.

עיבוד מחשב, ג'ונגל, Jaroslav Cermak (צילום: cgtrader)
שימוש בטכנולוגית תלת ממד ליצירת הקומפוזיציה של ההרים | צילום: cgtrader
עיבוד מחשב, חלל פנים. Tolgahan Gungor (צילום: cgtrader)
בפנים זה נראה כמו תמונה | צילום: cgtrader

עיבוד מחשב, כיסא. Tolgahan Gungor (צילום: cgtrader)
בחוץ יש ג'ונגל טרופי | צילום: cgtrader

כיתה בבית ספר

הפרויקט המרשים נעשה בזמן הפנוי של האמנים בסטודיו אייקו (Studio Aiko). היו ארבע גרסאות תאורה שונות לפני שהוחלט על הגרסה הקיימת: יום, לילה, יום קיצי ופלאש של מצלמה. זו הייתה בחינה עבור פרויקט עתידי עליו חשבו בסטודיו ודוגמה מצוינת על איך עבודה בזמן הפנוי יכולה להיות אימון מצוין לקראת העבודה האמיתית.

עיבוד מחשב, כתה, Studio Aiko (צילום: cgtrader)
אחרי 4 גרסאות נבחרה הסופית | צילום: cgtrader

עיבוד מחשב, כתת לימוד,  Studio Aiko (צילום: cgtrader)
נדרשו 15 מחשבים ליצירת הפרויקט | צילום: cgtrader

החדר הסגול היוקרתי

ווליד ליוני (Walid Layouni) יצר בעזרת תוכנת תלת ממד חדר סגול שראוי למלוכה. ליוני הינו מומחה לעיצובי תלת ממד ולעיצוב פנים אדריכלי בטוניס. את הפרויקט הזה יצר בעזרת תוכנות פוטושופ, תלת מימד ו-V-Ray בשנת 2012.

עיבוד מחשב, כיסא Walid Layouni (צילום: cgtrader)
חדר סגול שראוי למלוכה | צילום: cgtrader

גג פטרייה

גילמה דה ברבנדרה (Guillaume de Brabandère) התבסס על עיצוביו של האדריכל הבריטי המפורסם, ריצ'ארד רוג'רס. את המבנה הוא טייח והוסיף גם גג מרשים בצורת פטרייה כשהכל נעשה בתלת ממד. לדבריו, את הכל הוא עשה בשביל הכיף והאתגר.

עיבוד מחשב, חלל. Guillaume de Brabandère (צילום: cgtrader)
גג מרשים בצורת פטרייה | צילום: cgtrader

ונציה אחרת

רפאל רייס (Rafael Reis), מעצב תלת ממד, ידוע ביצירת הדמיות ועיבודי מחשב תלת ממדיים. למרות שנדמה שהתמונה של ונציה מועתקת מהמציאות, מדובר למעשה בעבודה קשה במיוחד בתוכנות רבות (3ds Max, Mudbox, V-Ray, Photoshop). אם לרגע חשבתם שהמים אמיתיים אתם רק יכולים לדמיין כמה זמן לקח לו להכין אותם.

עיבוד מחשב, ונציה. Rafael Reis, (צילום: cgtrader)
ונציה על המחשב | צילום: cgtrader

איים בדיוניים: הנמל העתידני בדנמרק