המטרה של צוות האדריכלים הבלגי Van Staeyen Interieur בפרויקט MATT באנטוורפן, בלגיה, היתה להפוך שני חדרים צמודים לשני אזורי שינה מודרניים ומגניבים עם שירותים ביניהם. אולם המגבלות היו רבות, בהן חללים מוגבלים מאוד ללא ניקוז או אוורור. הפתרון שמצאו האדריכלים היה לנצל את החלל עד הסנטימטר האחרון. "באופן מילולי ופיגורטיבי השגנו עוד מטרים רבועים על ידי בנייה של רוב התוכנית לתוך הקירות", סיפרו בריאיון ל-mako living. 

עוד באתר לעיצוב הבית: 

בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
תחושה של בקתה באלפים | צילום: luc roymans
בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
בנו לתוך הקירות | צילום: luc roymans
בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
כמעט כמו להיכנס לנארניה | צילום: luc roymans
בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
נוף של עצי לבנה | צילום: luc roymans
בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
נגיעות צבע על הרקע הלבן | צילום: luc roymans

בקתה עם נגיעות צבע שובבות

הכוונה היתה ליצור מראה של בקתה באלפים. הבקתה בולטת החוצה בחדר אחד ובשני היא פנימית, כך שאחד מהילדים ישן בתוך הבקתה והשני פונה אליה. בחדר שינה אחד יצרו האדריכלים ארון עמוק שבתוכו הכניסו מיטת קווין סייז. ציפוי עץ האורן יוצר תחושה חמימה ומשחק עם הצבע הלבן בחדר, כך שנוצרת אווירה של הרי האלפים. הגישה למיטה היא באמצעות חור, ומגירה נשלפת הופכת לשרפרף שמאפשר כניסה למיטה.

מה"בקתה" נשקף "נוף" של יער עצי לבנה - קירות השירותים המשולבים בין שני החדרים יוצרים את הבקתה. ידיות הדלתות מוסיפות נגיעות צבע שובבות של אדום, צהוב וירוק. עוד צבע בחדר הרחצה - הכיור ורצפת חדר הרחצה צבועים צהוב עז. 

בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
ידיות ירוקות בארונות | צילום: luc roymans
בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
צילום: luc roymans
בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
צילום: luc roymans
בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
צילום: luc roymans
בית בבלגיה (צילום: luc roymans)
צהוב מנקד את חדר הרחצה | צילום: luc roymans
_OBJ_OBJ