האדריכל הסיני Xu Fu-Min ממשרד האדריכלים FM.X Interior Design התבקש על ידי הלקוח שלו: "להשיבו אל הטבע". אחרי שמאס בחיי העיר ביקש הדיייר לשוב אל נופי ילדותו הכפריים ולמצוא מפלט שליו מחיי העיר התוססים. הבית שתוכנן עבורו (תחת השם ‘returning hut’ – "בקתת השיבה") ממוקם בדרום מזרח סין, על גבעה פראית, מוקף הרים ויערות. מרחק דקות מהעיר, אך מבודד ממנה.

בשל הטופוגרפיה הטבעית, שתי קומות המבנה, המתפרשות בסך הכל על פני 390 מ"ר, מתפקדות כמו מפלס הקרקע. הקומה התחתונה, הקטנה יותר,  מכילה שני חדרים – חדר קולנוע ביתי ומרחב ציבורי עם תקרה גבוהה, פתוח אל הגינה. התקרות הגבוהות מועצמות על ידי קירות זכוכית המזמינים את הטבע הביתה. מדרגות העץ מובילות לקומה העליונה, המכילה את אזור השינה של הילדים, יחידת הורים, חדר שינה נוסף ובר.

האדריכל הסיני Xu Fu-Min (9)
הסלע בלב חדר הרחצה. נשחק עם הזמן והופך חלק כמו עור | צילום: Wu Yongchang
האדריכל הסיני Xu Fu-Min (5), ג
צילום: Wu Yongchang
האדריכל הסיני Xu Fu-Min (8)
צילום: Wu Yongchang

עוד בערוץ עיצוב הבית:

העיצוב השלט: הטבע במלוא עוצמתו

הבית מודרני, אך צנוע, פונקציונלי וחף מ"עיצוב יתר", כחלק מאמירה חד משמעית וכמוטיב מרכזי המבקש לפנות את הבמה לטבע במלוא עוצמתו. הריהוט עשוי בעיקר מעץ, שולחן האוכל המרשים מציג "פרוסת ענק" של עץ מילה (Ash), וסביבו כסאות קלאסיים של האנס ווגנר. הטקסטיל – ריפוד הספה והשטיחים, שומר על נוכחות שקטה שאינה משתלטת.

הכבוד לטבע ניכר כבר בחצר שבה הונחו אבני המדרך, תוך שהן מפלסות דרכן סביב העצים הקיימים. החוץ נוכח בפנים, גם ברמת הפרקטיקה. סלע גדול מתפרץ מתוך האדמה אל תוך האמבטיה השקועה באזור הרחצה הנדיב התחום בקופסת זכוכית ללא מסגרת. נשחק עם הזמן, מגיב לתנאי מזג האוויר והופך חלק כמו עור. באופן דומה, קירות המבנה עשויים אבן אשר עוצבה לבלוקים דמויי לבנים. אלה נותרים חשופים לאורך הפנים, מהדהדים את המרקם של סלעי הענק המקיפים את הבית. הריצוף עשוי אבני צפחה ועץ מלא. הבית משקף את התמצית של חלל וחומרים, ומציג מרחב שקט שבו הטבע מתקיים בהרמוניה לצד האדם.

האדריכל הסיני Xu Fu-Min (1), ג
צילום: Wu Yongchang
האדריכל הסיני Xu Fu-Min (2), ג
לפנות את הבמה לטבע במלוא עוצמתו | צילום: Wu Yongchang
האדריכל הסיני Xu Fu-Min (2)
הריצוף עשוי אבני צפחה ועץ מלא | צילום: Wu Yongchang
האדריכל הסיני Xu Fu-Min (4), ג
התקרות הגבוהות מועצמות על ידי קירות זכוכית | צילום: Wu Yongchang
האדריכל הסיני Xu Fu-Min (6)
צילום: Wu Yongchang
האדריכל הסיני Xu Fu-Min (3), ג
צילום: Wu Yongchang
האדריכל הסיני Xu Fu-Min (12)
צילום: Wu Yongchang
_OBJ_OBJ

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?