mako
פרסומת

לגור עם אלוהים: דובאי בונה את מגדל המגורים הגבוה ביותר בעולם

עוד פרויקט שאפתני יוצא לדרך בדובאי, והפעם מגדל המגורים הגבוה ביותר, הצפוי לאכלס לא פחות מ-78 אלף דיירים. עלותו, אגב, מוערכת בכ-6.7 מיליארד דולר

אופיר ארצי
living
פורסם:
דובאי וואן
צילום: Meydan City Corporation
הקישור הועתק

בתור ילדים אמרו לנו שמגדל משה אביב ברמת גן הוא הגבוה ביותר במזרח התיכון, וזה היה נחמד לדעת. מאז לא רק אנחנו גדלנו, אלא גם המגדלים במפרץ הפרסי, שכבר מזמן עקפו בו את גורד השחקים הגבוה שלנו ודחקו אותו הרחק מחוץ לחמישייה הפותחת. כעת מתכננת דובאי, שברשותה כמה מהבניינים הגבוהים ביותר בעולם, לדחוק אותו עוד קצת, ולהרים את מגדל המגורים הגבוה ביותר בעולם – 771 מטרים מעל לפני הים.

הפרויקט, שעלותו מוערכת בכ-6.7 מיליארד דולר, יכונה בשם Meydan One (או Dubai One), ומטרתו לאכלס לא פחות מ-78 אלף דיירים. הקומפלקס יכיל גם מרכז קניות שבו יותר מ-300 בתי קפה ומסעדות, מרכז ספורט שיתפרש על שטח של 2322 מ"ר, מלון עם 350 חדרים, מרינה בקומת הקרקע ורצועת חוף פרטית באורך 300 מטרים.

דובאי וואן
דובאי וואן. 771 מ"ר מעל פני הים | צילום: Meydan City Corporation

עוד באתר לעיצוב הבית:

מדרון חלקלק

המתחם יכלול גם את אתר הסקי המקורה הגדול ביותר בעולם (בעל מדרון גלישה באורך 1.2 קילומטרים), ואת המצפה הגבוה ביותר בעולם, בגובה 665 מ"ר. למעשה, הבניין אמור להתייצב במקום השני ברשימת המבנים הגבוהים ביותר בעולם - עוקף אותו רק ה-Burj Khalifa, המתנשא לגובה של 828 מ"ר, גם הוא בדובאי.

השלב הראשון בבניית המגדל כבר החל, והוא אמור להסתיים בתוך חמש שנים – בדיוק בזמן לתערוכת ה- World Expo 2020שתתקיים באיחוד האמירויות, כך לפחות מקווים היזמים. עד שזה יקרה, בניין המגורים השני הגבוה ביותר בעולם – מגדל World One במומבאי שבהודו – יאחז בתואר הזה לפחות לארבע שנים, שכן בנייתו צפויה להסתיים בשנה הבאה.

פרסומת
דובאי וואן
עלות הפרויקט מוערכת בכ-6.7 מיליארד דולר | צילום: Meydan City Corporation
דובאי וואן
הבנייה אמורה להסתיים בתוך חמש שנים | צילום: Meydan City Corporation

דובאי וואן
מרכז קניות שבו יותר מ-300 בתי קפה ומסעדות | צילום: Meydan City Corporation