בלונדון הייאוש אולי נעשה יותר נוח, אבל לחיים בבירה הבריטית יש מחיר שישראלים - שחיים במזג אוויר קיצי כמעט תמיד - לא חושבים עליו: היעדרה של אור השמש. זו הייתה אחת הבעיות האקוטיות ביותר בדירה זו, שנמצאת במזרח לונדון: "החלוקה של השטח המקורי נתנה תחושה של חלל צר וארוך, והחלל הואר על ידי שני חלונות גדולים בצד המערבי", סיפר המעצב, פרין ד'אווין (Pereen d’Avoine), ממשרד Russian for Fish, שתכנן את הדירה בשיתוף הלקוח שלו - מת'יו וויטס, אדריכל במקצועו.

דירה בלונדון, מטבח גובה (צילום: Peter Landers)
מכניסים אור מהצד המזרחי | צילום: Peter Landers
דירה בלונדון, סלון (צילום: Peter Landers)
משמישים את הפינה שהייתה חשוכה ונטושה | צילום: Peter Landers
דירה בלונדון, מטבח שולחן (צילום: Peter Landers)
פרקט דמקה בדפוס אלכסוני | צילום: Peter Landers
דירה בלונדון, מטבח ארונות (צילום: Peter Landers)
מטבח בגוון בהיר | צילום: Peter Landers

חלון חדש, חלוקה שונה

השילוב בין היעדר החלונות בצד המזרחי לבין רצפת העץ הכהה שהותקנה בה במקור יצר אווירה מדוכדכת ועגמומית כל כך, עד שהאזור המזרחי נותר ללא שימוש בכלל. כדי להתמודד עם בעיית האווירה נפתח חלון חדש בצד המזרחי, ועל הרצפה הקיימת הונח פרקט בדפוס דמקה אלכסוני. השילוב בין שני האלמנטים יצר חלל מואר ומאוחד יותר, כאשר הכיוון האלכסוני של ההדפס על הרצפה מייצר אשליה של חלל גדול יותר.

דירה בלונדון, מדרגות גובה (צילום: Peter Landers)
מסדרון המשמש כחדר ארונות מרווח | צילום: Peter Landers
דירה בלונדון, חדר שינה (צילום: Peter Landers)
חדר שינה עם דלתות בגובה מלא לתחושת פרטיות | צילום: Peter Landers

האדריכלים שינו לגמרי גם את החלוקה הפנימית. השטח (84 מ"ר, בגובה של 3.5 מטר) חולק כך: השליש המערבי של הדירה שימש כמטבח וחדר מגורים, שממנו התפצלה הדירה לחדר אוכל בצד אחד, ומקלחת וחדר ארונות בצד השני. בזכות גובהה של התקרה ניתן היה ליצור פינת שינה בגובה, אך היא הספיקה למזרן בלבד, והגישה אליה התבצעה באמצעות סולם.

בגלגול הנוכחי הועתק חדר הרחצה בסמוך לחלונות המערביים ושטחו גדל. חדר האמבטיה המקורי חולק לשניים ובמקומו נבנו חדר שינה עם דלתות בגובה מלא לטובת פרטיות, כמו גם שירותי אורחים. מאחורי חדר הרחצה החדש נוצר מסדרון, אשר משמש כחדר ארונות מרווח. את קומת הביניים, ששימשה קודם לכן לשינה, הרחיבו, התקינו מדרגות ובנו סביבה קיר נמוך, גם הוא כדי לספק תחושה של פרטיות.

דירה בלונדון, תכנית (צילום: Peter Landers)
החלל חולק מחדש | צילום: Peter Landers
דירה בלונדון, תכנית כללית (צילום: Peter Landers)
וזה החלון שנפתח | צילום: Peter Landers

יופי של לוקיישן: דירה מהסרטים בלונדון
ממפעל לייצור מטוסים לדירת רווקים מגניבה