mako
פרסומת

פסטיבל ברנינג מן 2016: כך זה נראה

פסטיבל ברנינג מן, "האיש הבוער", החל לפני שלושה ימים במדבר נבדה וכעת הוא בעיצומו. בואו לראות דברים שרואים משם ואם תסתכלו היטב מבעד לאבק תוכלו לראות גם את יהודה לוי

אפרת ג'רופי
living
פורסם: | עודכן:
ברנינג מן פסל חיבוק 2014 בעיצובם של קוואן כריסטיאנס מאט שולץ
צילום: NK Guy
הקישור הועתק

פסטיבל ברניניג מן (האיש הבוער) יצא לדרך בפעם ה-30. מאז הקיץ ההוא ב-1986, אז נשרפה לראשונה דמות אדם בגובה שלושה מטרים על ידי כמה אמריקנים באקט ספונטני של ביטוי עצמי רדיקלי, עבר הפסטיבל כמה גלגולים. כיום הוא נתפס כמעין וודסטוק, והוא מתקיים במדבר הסלע השחור בצפון מדינת נבדה שבארצות הברית.

השטח שבו מתקיים הפסטיבל נקרא פלאיה, חוף בספרדית, על שם האדמה הלבנה האבקתית שהיא שרידי אגם שהתייבש. העיר הזמנית שמוקמת מדי שנה נקראת "עיר הסלע השחור", והיא מתנהלת לפי עקרונות של שיתופיות, ארעיות וניידות. בסוף הפסטיבל מתרחש אירוע השיא, שריפת דמות האיש העשוי עץ, האקט שנתן לפסטיבל את שמו מלכתחילה. גם ישראלים אוהבים את הפסטיבל, ולראיה - יהודה לוי חורך את הפלאייה בשנה שעברה.

עוד בערוץ עיצוב הבית:

ביום ראשון החל הפסטיבל לאחר שבועות ארוכים של הכנות, וכבר אפשר למצוא תמונות המעניקות מושג על המתרחש ועל יצירות האמנות הזמניות שהן חלק מן הפסטיבל. בואו איתנו לסיבוב ב-Black Rock City, עיר הסלע השחור.

מתוך חשבון האינסטגרם של backslashtwentyone

מתוך חשבון האינסטגרם של jasdavis

פרסומת

מתוך חשבון האינסטגרם של kirstenweisenburger

מתוך חשבון האינסטגרם של sophiatrophia

מתוך חשבון האינסטגרם של acasadava

מתוך חשבון האינסטגרם של mariannadphillips

פרסומת

מתוך חשבון האינסטגרם של jbird8o8

מתוך חשבון האינסטגרם של lorenlotus

מתוך חשבון האינסטגרם של burningman

פרסומת

מתוך חשבון האינסטגרם של natybotero

מתוך חשבון האינסטגרם של zinana

מתוך חשבון האינסטגרם של placesiveseen

מתוך חשבון האינסטגרם של bonesyoumade

פרסומת

מתוך חשבון האינסטגרם של יהודה לוי