mako
פרסומת

הסודות שמאחורי צילומי האוכל

אם צילמתם את הפנה קוטה תאנים עם גלידה שלכם לאינסטוש ולא הבנתם למה התמונה יצאה כל כך עלובה, כדאי שתדעו שצילומי האוכל עוסקים הרבה יותר בעיצוב מאשר במזון. פרויקט חדש חושף את הטריקים שמאחורי הקלעים, והם כוללים ספריי לשיער ומשחת נעליים

living
פורסם:
צילום אוכל, שמפניה (2)
צילום: Dan Matthews
הקישור הועתק

לצלמי מזון יש כל מיני טריקים לגרום לאוכל – או מה שנראה כמו אוכל – להיראות מושך עבור המצלמה. והטריקים האלה נחשפים בפרויקט תמונות חדש בשם "Faking It".

הפרויקט נוצר על ידי הבמאי סנדי שופילד, הצלם דן מתיוס וסטייליסט המזון ג'ק סרגסון, ובו סדרת תמונות אוכל שחושפות את כל הסודות שמאחורי הצילומים.

לכל תמונה מצורף וידאו של מאחורי הקלעים של צילומה. בצד אחד אוכל שנראה טעים ומזמין, מסודר באופן יפהפה על רקע נאה לא פחות. בצד השני גיבוב הכלים והאמצעים היוצרים את היופי הזה.

עוד באתר לעיצוב הבית:

קצף גילוח ומשחת נעליים

לצילומי גלידה משתמשים לעתים בתפוחי אדמה, כאן נעזרו בשומן, אבקת סוכר וצבעי מאכל.

צילום אוכל, גלידה (3)
גלידה מתפוחי אדמה | צילום: Dan Matthews

חיקוי שמפניה נוצרת על ידי מים, רוטב סויה ואלקה זלצר בשביל הבועות. האוכל ממוקם על ידי פיסות פלסטיק כחולות.

צילום אוכל, שמפניה (2)
שמפניה ממים, סויה ואלקה זלצר | צילום: Dan Matthews

המראה הבוהק או המאובק של ענבים נוצר על ידי אבקת טלק. הקונסטרוקציה מוחזקת על ידי קיסמים וחוטי דיג.

צילום אוכל, ענבים (4)
ענבים עם טלק | צילום: Dan Matthews

העוגה מעוצבת עם ספריי צבע, והקצפת שעליה היא קצף גילוח, שאינו נמס מהר בתאורת סטודיו חמה.

צילום אוכל (5)
עוגה עם ספריי | צילום: Dan Matthews
פרסומת

בשמן מכונות משתמשים כדי לגרום לבשר לזרוח, ומשחת נעליים מתווספת לבשר להכהות אותו אם הוא אדום מדי. ספריי לשיער גורם לגזרים לזהור.

צילום אוכל (6)
בשר עם משחת נעליים | צילום: Dan Matthews

במקום חלב משתמשים הצלמים בדבק PVA, משום שחלב אמיתי הופך את המזון לספוגי.

צילום אוכל (1)
דבק במקום חלב | צילום: Dan Matthews