תהליך התכנון והביצוע נמשך כשלוש שנים, והקונספט האדריכלי שעליו התבסס התכנון היה מבנה שזורם עם המגרש הארוך ומנסה לפרוץ החוצה אל השדה הפתוח (מרפסת הורים בקומה א'). הלקוחות ביקשו בית במראה מודרני עכשווי, בעיצוב נקי ומאוזן ועם זאת שייתן הרגשה של בית חם שכיף לחזור אליו בסוף יום העבודה. עוד ביקשו הדיירים גינה לא מסובכת ולא עמוסה, שיהיו בה כמה אפשרויות של ישיבה: בר או מטבחון חיצוני, ריהוט גן ואזור ישיבה מסביב לבריכה. קשר העין בין כל אזורי הישיבה, פנים הבית ועד הכניסה מהחניה היה גם הוא דגש חשוב.

גיא עזריאלי, חוץ (צילום: שי אפשטיין)
מבנה שזורם עם המגרש הארוך ומנסה לפרוץ החוצה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, בריכה (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, בריכה (צילום: שי אפשטיין)
הדיירים ביקשו גינה לא מסובכת ולא עמוסה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, בריכה (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, חוץ (צילום: שי אפשטיין)
קשר העין בין כל אזורי הישיבה בחצר | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, מלמעלה (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, חוץ (צילום: שי אפשטיין)
האור נכנס לבית במשך כל שעות היום | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, מטבח בחוץ (צילום: שי אפשטיין)
גם בחצר יש מטבח | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, בריכה (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, חוץ (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, חוץ (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, חוץ (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, חוץ (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, כניסה (צילום: שי אפשטיין)
אל הבית נכנסים דרך שביל משטחי בטון מדורגים | צילום: שי אפשטיין

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

מרפסת פורצת ומרחפת

אל הבית נכנסים דרך שביל משטחים מדורגים של בטון חשוף, ומשם אל מבואה עם מבט אל חלל המדרגות וחלון סקייליט גדול שממנו נשקפים השמיים וענפיו של עץ אלון. "נקודה עיצובית שעליה לא הסכמתי להתפשר, והובילה את התכנון הפרטני, הייתה שמפלס התקרה בקומת הקרקע חייב להיות בגובה הבליטה של המרפסת בקומה העליונה, כמעין המשך של הפנים החוצה", מסביר האדריכל גיא עזריאלי. "בנוסף, התאורה בתקרה, שתוכננה כשני פסים מקבילים שממשיכים גם לקירוי החיצוני, מדגישה את הנקודה הזו יותר. שילוב של אלומיניום 'מינימל' (פרפקט אלומיניום) עם פרופילים שקועים מדגיש את החיבור בין פנים לחוץ וגם מחזק את המראה של 'פריצת המרפסת' אל הנוף והריחוף של המרפסת מעל הבריכה".

החלונות תוכננו כך שהאור ייכנס לבית במשך כל שעות היום: המטבח ופינת משפחה מכוונים לכניסת אור מצד מזרח בבוקר, ובשעות הצהריים האור נכנס למרכז הבית מחלון הסקיילייט שבחלל המדרגות.

גיא עזריאלי, ספה (צילום: שי אפשטיין)
ריהוט נמוך שלא חוסם את הנוף | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, סלון (צילום: שי אפשטיין)
שני פסי תאורה מקבילים בתקרה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, סלון (צילום: שי אפשטיין)
קיר הטלוויזיה משלב בתוכו את מערכת המיזוג, הטלוויזיה ובר משקאות | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, ספריות (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, מטבח (צילום: שי אפשטיין)
המטבח. ממוקם בין הכניסה לבית לבין פינת המשפחה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, מטבח סגור (צילום: שי אפשטיין)
עיצוב נקי ומאוזן | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, ספרייה (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, מדרגות (צילום: שי אפשטיין)
האור חודר מן החלון שבתקרה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, מדרגות (צילום: שי אפשטיין)
ואז מבעד לרווחי המדרגות עד המרתף | צילום: שי אפשטיין

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

אור טבעי עד המרתף

את הריהוט בסלון, בפינת המשפחה ובפינת האוכל הביאו בעלי הבית מאיטליה, ושילבו את הקניות עם חופשה משפחתית. הריהוט נמוך, מתאפיין בקווים נקיים ובגוונים מונוכרומטיים והוא יוצר הרמוניה נעימה ומזמין לשימוש בנוחות רבה. הודות להיות הריהוט נמוך, נשמר מבט פתוח אל הנוף ללא אלמנטים שיוצרים חסימה. קיר הטלוויזיה משלב בתוכו את מערכת המיזוג, הטלוויזיה ובר משקאות.

בין הכניסה לבית לבין פינת המשפחה ממוקם המטבח. הוא מתוכנן בקווים מקבילים, כך שיאפשר קשר עין במרווח שבין פינת המשפחה לגינה בצד מערב. בנוסף, יש יציאה ישירה מהמטבח למרפסת דק. בשל מבנה הבית הארוך יחסית תוכנן חלון סקיילייט מעל חלל המדרגות שמכניס אור ושמש דרומית למרכז הבית. למדרגות, העשויות קונסטרוקציית מתכת בחיפוי עץ אלון, מראה מרחף על רקע פנלים של בטון חשוף. הקירות השקופים התוחמים את החלל שמתחת למדרגות והרווחים שבין המדרגות מאפשרים לאור טבעי לחדור עד קומת המרתף. בחלל פינת האוכל נבנתה ספרייה גדולה (קוקאי נגרות), המשמשת לנוי ולאחסון.

גיא עזריאלי, מדרגות (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, פסנתר (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, פסנתר (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, שולחן אוכל  (צילום: שי אפשטיין)
גדול, ועדיין בית חם שכיף לחזור אליו בסוף יום העבודה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, שולחן אוכל  (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, מטבח (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, מטבח (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, מטבח (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין

חנות בחדר השינה

חדר הבנות תוכנן כחדר זוגי לתאומות עד גיל מסוים, עם הכנה להפרדה לשני חדרים עם כניסה נפרדת. בחדר ההורים הרחב יש חדר רחצה גדול ומפנק, שבו מקלחת ואמבטיה העומדת בפני עצמה וממוקמת ליד מרפסת הפתוחה אל הנוף. לפי בקשת הלקוחה, תוכנן חדר הורים מרווח עם נוף לשדה הפתוח, וחדר הארונות בנוי בצורה המזכירה חנות בגדים ואקססוריז.

"היכולת של אדריכל להבין את רצונו של הלקוח, הן בפונקציונליות של החללים המתבקשים והן בהתאמת העיצוב היא משימה לא פשוטה. עם זאת, תהליך התכנון ובחירת חומרי הגמר לביצוע זרם מעולה עם בעלת הבית שחובבת עיצוב בעצמה והייתה שותפה מלאה לבחירות. כמו כן, החיבור בין אנשי המקצוע שנבחרו לפרויקט זה (ברובם מקומיים) היה מצוין והביא לתוצאה הרצויה", מסכם עזריאלי.

גיא עזריאלי, ילדים (צילום: שי אפשטיין)
חדר הבנות. בינתיים יחד | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי (צילום: שי אפשטיין)
חדר ההורים. ארון ענק | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, רחצה (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, אמבטיה (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, אמבטיה (צילום: שי אפשטיין)
האמבטיה מול הנוף | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, אמבטיה (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי, תכנית קרקע פיתוח (צילום: גיא עזריאלי אדריכל )
תוכנית קרקע פיתוח | צילום: גיא עזריאלי אדריכל
גיא עזריאלי, חתך לאורך הבית (צילום: גיא עזריאלי אדריכל )
חתך לאורך הבית | צילום: גיא עזריאלי אדריכל
_OBJ_OBJ_OBJ

אדריכלות ועיצוב פנים: גיא עזריאלי אדריכל
סטיילינג צילום: עופרי פז