כמדי קיץ, התיירים מגיעים לתל אביב, ולבד מפריחתם של מלונות הבוטיק התפתח גם שוק דירות הנופש והאירוח האלטרנטיבי. באווירה זאת נתבקשו האדריכל ירון ברונשטיין ומעצבת הפנים לירון ברכה-ברונשטיין (BR –אדיכלות ועיצוב) לתכנן מחדש שתי דירות סמוכות בבניין תל אביבי ישן כדירות נופש לתיירים. הבניין ממוקם בין חוף הים של תל אביב ממערב לכרך הסואן שממזרח. בעל הדירות ביקש מצוות התכנון לעצב ולתכנן את הדירות באופן שישלים לתיירים את החוויה התל אביבית ושיהיה נגיש ואטרקטיבי לבעלי טעם שונים.

מיקום הפרויקט על קו התפר שבין הים לעיר אפשר לצוות התכנון לייצר שתי חוויות שונות שמתאימות כל אחת לחופשה מסוג אחר ואיתה אורח מסוג אחר. מאנשי ההיי טק שמגיעים במהלך השבוע לפגישות עסקים וחווים את העיר בצורתה היותר אינטנסיבית ועד תיירים בכפכפים שמגיעים לרגיעה ים תיכונית.

עוד באתר לעיצוב הבית:

קריצה לבאוהאוס: הדירה האורבנית

הדירה האורבנית, 40 מ"ר, תוכננה כמחווה של המתכננים לעיר הלבנה ולערכי הבאואהאוס המאפיינים אותה. התכנון ועיצוב הפנים המלווה אותו שמים דגש על קו עיצובי נקי בעל גוונים מונוכרומטיים, המשכי ורציף, וזאת תוך שימוש באלמנטים גיאומטריים ומרחביים המאזכרים את האופקיות הבאהואוסית התל אביבית המוכרת.   

כחלק מחלוקת החלל המחודשת של הדירה מוקם המעבר הראשי בדופן הדרומית של הדירה באופן המאפשר כניסת אור טבעי לכל חלקי הדירה בכל שעות היממה. הליניאריות של סכמת החלוקה מייצרת מהלך דו כיווני מהחלל המארח ביותר ועד לחלל הפרטי ביותר ובחזרה.

ברונשטיין ברכה, דירה 1
ברוכים הבאים לעיר הלבנה | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 1
שידת מדפים נמוכה מלווה את האורח בכניסה | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 1
חוויה נמרצת | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 1
הנגרות ממשיכה בדרכה המפותלת והופכת לארונות האחסון ומדפי המטבח | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 1
אור טבעי בכל שעות היממה | צילום: שי אפשטיין

הכניסה לדירה מתבצעת דרך מבואה קטנה. שידת מדפים נמוכה מלווה את האורח בכניסתו לדירה ומובילה אותו אל חלל האירוח. שידת המדפים מתפתלת סביב קיר הכניסה והופכת לשידת מגירות רחבה המשמשת את פינת הטלוויזיה. כחלק מאותו מהלך רציף, ממשיכה הנגרות בדרכה המפותלת והופכת לארונות האחסון ומדפי המטבח. מצדו השני של חלל האירוח ממוקמת פינת ישיבה ולידה פינת אוכל קטנה.

מחלל האירוח מוביל מסדרון אל חלל חדר הארונות שבסופו ארון שירות מחופה מראה מרצפה לתקרה. בהמשך המסדרון ממוקמת דלת הזזה הנפתחת אל חדר השינה וחדר השירותים והרחצה המשמשים את הדיירים ואת אורחיהם. כדי לאפשר פרטיות מקסימלית מוקם וילון בד לאורך המיטה כדופן להמשך המסדרון. סמוך לדלת הכניסה לחדר השירותים והרחצה (מחיצה מלוחות זכוכית מודפסת – ד"ר זכוכית) ממוקמת פינת עבודה קטנה הממשיכה את הקו העצובי הרציף ומתכתבת עם גרם המדרגות הספירלי המודפס על גבי מחיצת הזכוכית. הדפסת גרם המדרגות מהווה מעין קריצה ומחווה לאדריכלות הבאוהאוס, תוך יצירת אשליה אופטית של מעבר לקומה נוספת. בתוך חדר השירותים והרחצה תוכננה מקלחת רחבת ידיים המוצפת אור טבעי בכל שעות היום.

ברונשטיין ברכה, דירה 1
שימוש באלמנטים גיאומטריים ומרחביים המאזכרים את האופקיות הבאוהאוסית | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 1
מחלל האירוח מוביל מסדרון אל חלל חדר הארונות | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 1
כדי לאפשר פרטיות מקסימלית מוקם וילון בד לאורך המיטה | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 1
פינת עבודה קטנה ומתכתבת עם גרם מדרגות הספירלי המודפס | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 1
לאנשי הייטק שמגיעים לפגישות עסקים | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 1
צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 1
צילום: שי אפשטיין

גל רודף גל: הדירה התכולה

דירת הנופש השנייה, 35 מ"ר, מאופיינת בקו עיצובי המתכתב עם הרוך, הרוגע והקלילות של הים התיכון, זאת על ידי שימוש בגוונים כחולים באריחי הריצוף וקיר חדר השינה ותכנון פרטי נגרות מוקפדים מחופים פורניר מעץ אלון בהיר. האור הצפוני המגיע מן החזית הארוכה עוטף את הדירה ברוך ומשלים את האווירה המתבקשת.

קו המתאר של הדירה וקורות הבטון שבתקרתה ייצרו מבואת כניסה צרה ונמוכה שחייבה תכנון מוקפד ופתוח ככל האפשר, וזאת כדי לפתוח מבט רחב על חלל האירוח וחדר השינה שבהמשכו. את הכניסה לדירה מובילה מערכת של מדפים תלויים המשמשים בתחילתם כספריה מעל בר אוכל וממשיכים דרך חריץ הצצה המשכי כארונות עליונים למטבח שבהמשך. משמאל לכניסה ממוקם חדר השירותים והרחצה ובו מקלחת רחבת ידיים וארון שירות הממוקם מול ארון הכיור המרחף.

ברונשטיין ברכה, דירה 2
קו עיצובי המתכתב עם הרוך, הרוגע והקלילות של הים התיכון | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 2
מבט רחב על חלל האירוח וחדר השינה | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 2
פרטי נגרות מוקפדים מחופים פורניר מעץ אלון בהיר | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 2
את הכניסה לדירה מובילה מערכת של מדפים תלויים | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 2
האור הצפוני המגיע מן החזית הארוכה עוטף את הדירה ברוך | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 2
תכנון מוקפד ופתוח | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 2
צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 2
שימוש בגוונים כחולים באריחי הריצוף וקיר חדר השינה | צילום: שי אפשטיין

בהמשך מסדרון הכניסה, מצדו השמאלי של המעבר, תוכנן ארון מגירות נמוך המאפשר פתיחת מבט רחב על פינת הישיבה ומהווה גב לספה דו מושבית. מצדו השני של חלל האירוח ולאורך הקיר הממשיך את חלל מבואת הכניסה ממוקם המטבח.

שתי דלתות הזזה מובילות מחלל האירוח לחדר השינה דרך פתח רחב, עטוף בארונות בגדים. מצדו השני, בחדר השינה, תוכנן רהיט המשמש כשידת מגירות לטלוויזיה מצד אחד, ושולחן עבודה עם מדפים תחתונים מהצד השני. שולחן העבודה כמו חולף על דופן ארון הבגדים ומשתקף ומשתכפל בדלת המראה שלצדו. בגב המיטה תוכנן רהיט מנגרות בגוון כחול עמוק הזהה לקיר שעליו הוא מותקן, המשמש כמקום אחסון לכלי המיטה.

ברונשטיין ברכה, דירה 2
שתי דלתות הזזה מובילות מחלל האירוח לחדר השינה | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 2
בגב המיטה תוכנן רהיט מנגרות בגוון כחול עמוק | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 2
צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 2
שולחן העבודה כמו חולף על דופן ארון הבגדים | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, דירה 2
צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 2
צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 2
צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 2
חדר השירותים והרחצה ובו מקלחת רחבת ידיים | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 2
צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, ג, דירה 2
ארון הכיור המרחף. ממול ממוקם ארון שירות | צילום: שי אפשטיין
ברונשטיין ברכה, תוכנית לפני אחרי
תוכנית לפני אחרי | צילום: שי אפשטיין

BR – ברונשטיין ברכה, אדריכלות ועיצוב