ספר הצמרת של הסלבס עמיר מזרחי ואשתו מעצבת האופנה שרית מזרחי מתגוררים בשכונת אפקה בתל אביב עם שלושת ילדיהם. עם לקוחותיו של עמיר נמנים אופירה אסייג, דורין אטיאס, שרית חדד, עדן בן זקן, ניקול ראידמן ואפילו מירי רגב. עמיר ושרית הם אמנים עם טעם מיוחד, ומקבלים השראה כמעט מכל דבר. הם פנו למשרד ג'ו הוטניק אדריכלות וביקשו בית שיוכלו לארח בו המון, ושיהיה בו חלל ייעודי לילדים. "האתגר שלנו היה להעניק להם בית המשלב תחושת ביתיות עם מגע מודרני חם, וביטוי יצירתי תוך שמירה על פונקציונליות והצרכים של כל בני המשפחה, הן ברגעים המשפחתיים והן באירועים החברתיים", כך מתאר ג'ו הוטניק שטיפל בתכנון ביתם של בני הזוג באופן אישי.

הבית של עמיר מזרחי (הדמיה: ארי ברוק)
שלושה מפלסים, סה"כ 300 מ"ר בנוי | הדמיה: ארי ברוק

עוד בערוץ עיצוב הבית:

קומת הכניסה בגובה מקסימלי

הבית בנוי על מגרש ששטחו חצי דונם. שטח הבית הבנוי 330 מ"ר המתפרש על פני שלוש קומות: מרתף, קומת קרקע וקומת מגורים עליונה. כבר בשלב תוכניות הבית ובחירת החומרים הטעם הייחודי של עמיר ושרית בא לידי ביטוי בכל פריט, ריהוט וחומר והוא משקף את אישיותם והחיבור שלהם לבית. "לעמיר ושרית היה חשוב ליצור אזור בילוי ייעודי לילדים במרתף ולכן תכננו מרתף המואר ע"י חצרות אנגליות, ובו מתחם הקרנת סרטים, סלון אירוח ובר עם כל הפונקציות המפנקות. שטחו של חלל הפנאי 60 מ"ר, והוא פתוח ומואר", ממשיך הוטניק לתאר.

לבקשתו של עמיר גובה קומת הכניסה מנוצל למקסימום ללא הנמכות תקרה, וכל מערכות המיזוג הוטמעו בקירות ההיקפיים, וכך אנו התקבל גובה מקסימלי. את הכניסה לבית מקדמת דלת זכוכית גדולה במיוחד שהיא חלק אינטגרלי ממערך הפתחים של כל החלל הציבורי. חלומה של שרית הוגשם בדמות חלונות ענק לאורך כל הקירות עם חלוקות, בהשראת מסעדות באירופה, המאפשרים חיבור בין החוץ לפנים, ומשקיפים על אזור החצר והבריכה.

הבית של עמיר מזרחי (הדמיה: ארי ברוק)
החצר האחורית. בריכה ענקית ועמדת מנגל מקצועית | הדמיה: ארי ברוק
הבית של עמיר מזרחי (הדמיה: ארי ברוק)
המרחב המשותף פתוח, ומשלב את הסלון והמטבח | הדמיה: ארי ברוק
הבית של עמיר מזרחי (הדמיה: ארי ברוק)
מטבח פתוח ולא שגרתי - כל פונקציות הבישול על האי | הדמיה: ארי ברוק

מטבח מסעדות לא סטנדרטי

שרית ועמיר מארחים הרבה והיה להם חשוב שהבית ישקף את אורח החיים הבלתי שגרתי שלהם. לכן בקומת הכניסה מוקמה פינת האוכל היומית שאינה על האי כפי שבדרך כלל נהוג, אלא היא קיבלה מקום של כבוד במרכז החלל. פינת האוכל לאירוח והסלון סמוכים ומאפשרים מעבר רציף וקל בין הארוחה המרכזית לקינוח שאחרי הסעודה בסלון. פינת האוכל צמודה לוויטרינה גדולה הצופה לגינה ירוקה ומטופחת והסלון צמוד לוויטרינה הצופה אל אזור הבריכה.

החלל המשותף של הבית פתוח לשלושה כיווני אוויר ובו מטבח ייחודי הצופה לסלון ולבריכה. "שרית ביקשה מטבח מסעדות לא סטנדרטי, שבניגוד למטבח רגיל הוא עם הפנים לחלל הבית", מסביר הוטניק את תכנון המטבח הלא שגרתי, "לכן יצרנו אי ענק באורך 4 מ' ורוחב 1.5 מ' המאפשר הרחבה של משטח העבודה אל החוץ". האי מכיל את כל הפונקציות של המטבח וכולל כיור, גז ומשטח עבודה ענק. במטבח אין ארונות סטנדרטים סגורים אלא יחידות אחסון פתוחות ונגישות המעוצבות באמצעות פרזול ועץ ומשלבות בתוכן מקרר שקוף. גודל היחידות 6 מטר והן פרושות על גבי כל הקיר האחורי.

הבית של עמיר מזרחי (הדמיה: ארי ברוק)
חלון סקיי לייט בסוויטת ההורים בקומה העליונה | הדמיה: ארי ברוק
_OBJ_OBJ

שילוב בין מודרני לפראי

בקומה העליונה תוכננו אזור המגורים להורים ולשני הילדים הקטנים. חלל המבואה של החדרים הוא פתוח וכולל חלון סקיי לייט מהתקרה, שמאיר את גרם המדרגות הפתוח ומגיע עד קומת המרתף. מחלל המבואה ניתן לצאת גם אל מרפסת עמידה שמלווה את חזית הבית. חדרי הילדים פונים לכיוון הבריכה והם בעלי חלונות מונמכים. לשני החדרים חדר רחצה משותף.

לסוויטה האינטימית של שרית ועמיר נכנסים באמצעות שתי דלתות אסם ייחודיות שמטרתן להמחיש את השילוב בין המודרני לפראי. הסוויטה מחולקת לאזור שינה ששטחו הכולל 30 מ"ר ומאחוריו אזור חדר הארונות מופרד עבורו ועבורה וממנו עוברים אל חלל הרחצה. החלל משלב אמבטיה פרי סטנדינג הניצבת בין שני חלונות מונמכים הצופים לבריכה ומעליה סקיי לייט ענק בתקרה, כדי לאפשר בזמן הרחצה צפייה בשמים. בנוסף, לבקשתו של עמיר תוכננו שתי יציאות מחדר השינה אל המרפסת, שבה אפשר להתרווח ולנוח אחרי יום עבודה מספק.

עמיר מזרחי (יושב) וחברים

A post shared by Ofira Asayag (@ofiraasayag) on

 תכנון אדריכלי: ג'ו הוטניק אדריכלות

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק