בעלת הבית, הייטקיסטית בשנות ה-50 לחייה, החליטה ליצור לעצמה "ממלכה" וביקשה בית חם אבל מודרני, שתוכל לארח בו את כל המשפחה לארוחת שבת אך גם ליהנות מהמרחב הפרטי במהלך השבוע.

האישה מתגוררת עם שני בניה הבוגרים (בן נוסף מתגורר מחוץ לבית ומגיע לביקורים) בדופלקס-פנטאהוז ששטחו כ-200 מ"ר בקומות ה-16 וה-17 במגדל בגבעתיים. "שמנו דגש על תכנון שישרת את הדיירת אסתטית ופרקטית תוך התחשבות בצרכים הקיימים והעתידיים: הגדלת החלל הציבורי על חשבון חדרים מיותרים, יצירת פרטיות לכל אחד מהדיירים, יצירת מקומות אחסון ועוד", אומרת המעצבת דניאלה דנור.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

במהלך השיפוץ חדר שינה שהיה צמוד לסלון בוטל לטובת פינת אוכל מרווחת, המטבח תוכנן מחדש, כל חדרי הרחצה שופצו מהיסוד והתשתיות שודרגו. בעלת הבית ביקשה פלטת צבעים רגועה וחמה ולכן נבחרו גוני כחול, ורוד וחום בשילוב עץ ונקודות זהב עם שחור, לבן ואפור. התהליך נמשך כחצי שנה, מתוכם כמחצית הוקדשו לתכנון ומחצית לשיפוץ בפועל.

הדלת שמשדרגת את המטבח 

הכניסה: בכניסה לבית יש מבואה ארוכה ומדרגות המובילות אל הקומה העליונה כך שהבית נגלה בהדרגה. במבואה הוצבה קונסולה שתוכננה במיוחד ברוחב 17 ס"מ בלבד, כדי לאפשר מעבר.

פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור - 16 (צילום: יואב פלד)
קונסולה צרה שתוכננה במיוחד | צילום: יואב פלד

הסלון ופינת האוכל: לסלון נבחרה ספה אפורה בקווים ישרים וכורסה. מכיוון שבעלת הבית אוהבת לארח, לפינת האוכל נבחר שולחן נפתח (בוצ'רס) שיכולים לשבת סביבו אורחים רבים. המנורה הייחודית בפינת האוכל עוצבה בשיתוף מעצב התאורה אסף ויינברום, וכך גם גם מנורות אחרות בבית. במסדרון, המפריד בין פינת האוכל למטבח (ובו שולחן אוכל נוסף), הוצב ארון לאחסון כלי האוכל והאירוח.

פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור, סלון - 10 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, עיצוב דניאלה דנור, סלון - 11 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, עיצוב דניאלה דנור, סלון - 9 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור, פינת אוכל - 8 (צילום: יואב פלד)
המנורה הייחודית בפינת האוכל עוצבה בשיתוף מעצב התאורה אסף ויינברום | צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור - 15 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד

המטבח: הלקוחה מאוד אוהבת לבשל ולכן היה חשוב שהמטבח יהיה פרקטי ומרווח. חלק מהמטבח סגור ומשמש כמזווה וכולל גם מכונת כביסה ומייבש ומקפיא נוסף. המזווה, המרוצף באריחים מצוירים, תחום בדלת זכוכית עם פרופיל בלגי שיצר המסגר רמי קטן. "הדלת משדרגת את מראה המטבח", אומרת דנור. ארונות המטבח התחתונים לבנים ומעליהם תלוי ארון שחור עם דלתות זכוכית וידיות מוזהבות. משטח העבודה הוא משטח אבן קיסר אפרפר ומגויד. התנור נשאר מהדירה המקורית והוא משתלב היטב במטבח החדש.

פנטהאוז בגבעתיים, עיצוב דניאלה דנור, מטבח - 7 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, עיצוב דניאלה דנור, מטבח - 6 (צילום: יואב פלד)
שולחן אוכל במטבח | צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור, מטבח - 2 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור, מטבח - 5 (צילום: יואב פלד)
התנור נשאר מהדירה המקורית | צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, עיצוב דניאלה דנור, מטבח - 8 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור, מטבח - 13 (צילום: יואב פלד)
המזווה תחום בדלת זכוכית עם פרופיל בלגי | צילום: יואב פלד

חדר הרחצה: לבעלת הבית היה חשוב שיהיה חדר רחצה נוסף בבית, והוא משמש גם כשירותי אורחים. האמבטיה הוחלפה במקלחון.

פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור, חדר רחצה - 1 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

יחידת האם: בחדר הוצבה מיטה מרופדת בצבע אפור כהה. שתי השידות בעיצוב הא-סימטרי והספסל שתוכננו במיוחד. מנורות הקיר הוזמנו מחו"ל. חדר הרחצה הוגדל ונוסף ארון כיור כחלחל מעץ שנוצר במיוחד. חדר הרחצה מחופה בפסיפס אפור – "זה אחד האלמנטים האהובים עליי בשיפוץ", אומרת המעצבת.

פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור, חדר שינה - 3 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור, חדר רחצה - 14 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד

המדרגות: המדרגות מובילות אל הקומה השנייה הכוללת את חדרו של הבן ויציאה למרפסת היקפית. במקור המדרגות היו אלמנט מאוד דומיננטי. "רצינו להחליף אותן, אך משיקולי תקציב החלטנו לחפות בעץ אלון גושני ולצבוע את המעקה בלבן", מסבירה דנור. השטח שמתחת למדרגות נסגר בעץ התואם למטבח.

פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור - 17 (צילום: יואב פלד)
גרם המדרגות חופה בעץ אלון גושני והמעקה נצבע בלבן | צילום: יואב פלד
פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור - 18 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד

עיצוב: דניאלה דנור - מעצבת פנים

חדרי הבנים: אחד החדרים נמצא בקומה הראשונה, ליד יחידת האם, והחדר השני נמצא בקומה השנייה. זהו חדר קטן יחסית ולכן היה אתגר להציב בו את כל הדרוש - מיטה, ארון ושולחן כתיבה. בנוסף, נוספה תשתית שתאפשר להוסיף בעתיד מטבחון.

פנטהאוז בגבעתיים, ג, עיצוב דניאלה דנור, חדר הבן (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד

"מהפגישה הראשונה עם הלקוחה הייתה כימיה מדהימה", מספרת דנור. "ערכנו תיאום ציפיות מלא ולאורך כל הדרך היו בינינו דיאלוג וחשיבה משותפת. הכרתי אישה מדהימה וחזקה שנתנה בי אמון מלא שאפשר לי לתרגם את הרצונות שלה לחללים מוגמרים והרמוניים".