מול הים, בפרויקט בלו בתל אביב, בדירה ששטחה כ-100 מ"ר מתגוררת תזונאית בת 50. במקור היו בדירה סלון, שני חדרי שינה וממ"ד. הלקוחה ביקשה לתכנן חדר שינה, מטבח פתוח לסלון וחדר עבודה. מעבר לכך לא היו מגבלות נוספות, והדירה תוכננה כשני אגפים: אזור ציבורי פתוח ולופטי ואזור פרטי.

המגדל נבנה במשך חמש שנים, ומעצבת הפנים מיכל האן הייתה שותפה מלאה לתהליך עוד כשהפרויקט תוכנן על הנייר. "הדיירת, שהיא ג'דאית אמיתית וגזעית ללא חת, החליטה שהיא עוברת לגור בדירה עוד לפני תום הבנייה ולחיות עם שק שינה לצד הפועלים והמשפצים ולנהל את ההצגה בעצמה", מספרת האן, "היא עשתה זאת בגבורה רבה תוך שמירה על חוש הומור ורוח קלילה וגרמה לצוות לעבוד בצורה מהירה ויעילה יותר עבורה".

מיכל האן (6) (צילום:  עמית גירון)
סלון ומטבח פתוחים כלופט | צילום: עמית גירון
מיכל האן (4) (צילום:  עמית גירון)
חומרים, צבעים, טקסטורות, ושילובים בלתי שגרתיים | צילום: עמית גירון
מיכל האן (5) (צילום:  עמית גירון)
עולם של התרחשות בשכבות לא אטומות | צילום: עמית גירון
מיכל האן (9) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
מיכל האן (7) (צילום:  עמית גירון)
חלל שמבטא את תשוקת בעלת הבית לבישול | צילום: עמית גירון

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

חצי פרטי, חצי ציבורי

בסך הכל עלה השיפוץ 500 אלף שקלים, ובמהלכו חולק הבית לשני חלקים שווים ולא קונבציונליים: החלל הצר והארוך, שהיה בעבר שני חדרים, הפך לסלון ומטבח פתוחים כלופט, שהם המשכיות ישירה זה של זה. זה החלל שמבטא את תשוקת בעלת הבית לבישול ואירוח ופונה כולו מערבה, אל הים. עבור חלל זה נבנה תא שירותים משלו.

החלל השני הוא חלל פרטי לחלוטין ובו אזור הרחצה, ההלבשה והשינה. גם חללים אלה הם חלק אינטגרלי זה של זה, הם ובעצם חלל אחד המשכי וארוך עם חציצה של קיר נמוך המאפשר את המשך זרימת החלל. מתוך מבואת חלל זה יש יציאה לחדר עבודה פרטי המשמש את הדיירת בלבד.

חם וקר, אמורפי והנדסי

"לא היו הרבה פשרות", מספרת האן, "הדיירת זרמה עם כל הרעיונות ומאוד סמכה עליי. אפילו את קניית הריהוט הייחודי ביצענו יחד תוך שעה בלבד, הכל נעשה בשיתוף פעולה כאשר אני מכתיבה את הקצב והדיירת שותפה שמחה לתהליך תכנון חוויתי וייחודי".

"הלקוחה אפשרה לי להתבטא ולכן העזתי לשחק בעושר של חומרים, צבעים, טקסטורות, ושילובים בלתי שגרתיים: מחיפוי 'שוקולד' בסלון ועד לחיפוי בטון אפור, המון משחקים של חם וקר, אמורפי והנדסי. הלקוחה נתנה חופש פעולה גדול ובעצם אפשרה לי להגשים לה את כל הצרכים והחלומות. ההגבלות היחידות היו התמרון ושילוב כל המערכות המורכבות שיש במגדל".

מיכל האן, ג (10) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
מיכל האן, ג (11) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
מיכל האן, ג (13) (צילום:  עמית גירון)
החללים בחלק הפרטי הם חלק אינטגרלי זה של זה | צילום: עמית גירון
מיכל האן (8) (צילום:  עמית גירון)
משחקים של חם וקר, אמורפי והנדסי | צילום: עמית גירון
מיכל האן (3) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
מיכל האן, ג (12) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
_OBJ_OBJ

עירוב שימושים פונקציונלי

עוד מספרת האן על אילוצי התכנון המקורי: "את הדירה חוצה ממ"ד ארוך וצר. נאלצנו להתמודד איתו כאילוץ ולשמור על החלון שלו פתוח למערב, וכך הרווחנו חדר עבודה אישי ומואר. כמו כן, נאלצנו להתמודד עם תכנון בתוך חלל בלתי קונבציונלי שהפך למעניין ומיוחד בשל החשיבה הבלתי קונבציונלית של חלוקה לשני חללים. בכל אחד בנינו עולם של התרחשות בשכבות לא אטומות, בחלל פתוח, לכל השימושים הפונקציונליים המתערבבים זה בזה".

תכנון ועיצוב: מיכל האן - עיצוב פנים