דירה בשחקים, סלון כורסאות גובה
בחלל הציבורי חלונות ויטרינה גדולים שפונים לנוף דרומי פתוח | צילום: עוזי פורת
בני זוג שביקשו להתגורר בסמוך למקום עבודתם, רכשו שתי דירות בנות ארבעה חדרים וחצי בקומה ה-20 של מגדל ברמת גן, וביקשו לאחד אותן לדירה אחת. הדרישה: הדירה תכלול את כל הפינוקים והפונקציות של בית פרטי, ותהווה עבורם וילה בשחקים. ההורים ביקשו ליצור לכל אחד משלושת הילדים המתבגרים חלל פרטי משלהם, במקביל למקומות מפגש משפחתיים. על התכנון הופקד משרד האדריכלים לב-גרגיר.
דירה בשחקים, סלון כללי
חיפוי של אבן דולומיט בגוון אפור בהיר | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, סלון ספות
שולחן מרכזי עוצב כקובייה מלבנית | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, סלון ספה
את פינת הישיבה בסלון מגדיר שטיח טלאים | צילום: עוזי פורת

 שלוש קוביות מחלקות את החלל

האדריכלית לילך לב יצרה חיבור בין שתי הדירות הזהות באמצעות החלל הציבורי, שתוכנן כלופט הכולל סלון, פינת אוכל, חדר משפחה ומטבח. חלל זה מוקם מול חלונות ויטרינה גדולים, שפונים לנוף דרומי פתוח. באגף הימני של הדירה, שגודלה לאחר החיבור 240 מ"ר, מוקמה סוויטת ההורים, באגף השמאלי שתי סוויטות ילדים. הסוויטה השלישית מתפקדת כדירה נפרדת, וממוקמת מול דלת הכניסה השנייה של הדירה.

דירה בשחקים, פינת אוכל
קוביית העץ מסתירה את אזור השירות | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, מטבח
בקצה החלל הציבורי מוקם המטבח | צילום: עוזי פורת

החלל הציבורי חופה באבן דולומיט בגוון אפור בהיר. בצדו האחד ויטרינת זכוכית פתוחה אל הנוף. מולה שלוש קוביות שמחלקות את החלל – קובייה שחורה במטבח, קוביית עץ שמסתירה את אזור השירות וקוביית זכוכית, בה שובץ חדר המשפחה. במרכז מוקמו סלון, שולחן אוכל ואי עבודה ואכילה. את פינת הישיבה בסלון מגדיר שטיח טלאים. בסלון הוצבה מערכת ישיבה, שכוללת ספה ושתי כורסאות מרופדים בבד בגווני אפור. שולחן מרכזי עוצב כקובייה מלבנית. שולחנות צד מנירוסטה, בגבהים משתנים, משרתים את היושבים.

דירה בשחקים, מטבח גז
האי חופה בקוריאן לבן | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, מטבח אי
קיר ארונות הגובה נצבע שחור | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, מטבח אי כיסא
משטח עבודה מנירוסטה, שמחפה ארונות צבועים בלבן | צילום: עוזי פורת

 מול הסלון מוקמה פינת המשפחה שנתחמה בקוביית זכוכית. היא מבודדת אקוסטית ושומרת על קשר עין ישיר עם החלל הציבורי. בחדר תוכננה יחידת עבודה וספריה מעץ שנצבעו בלבן. מול מסך הטלוויזיה הוצבה ספת עור והונח שטיח בגווני טורקיז ואפור. מהחדר מתאפשרת כניסה לחדר שירות.

בקצה החלל הציבורי מוקם המטבח, שתוכנן בצורת האות ר'. קיר ארונות הגובה נצבע שחור ובתוכו הוטמעו מקרר ומסך טלוויזיה. האי חופה בקוריאן לבן. מולו משטח עבודה מנירוסטה, שמחפה ארונות צבועים בלבן. מול המטבח הוצב שולחן אוכל נזירי, עשוי מגוש קוריאן דקיק שנשפך לכיוון הרגליים. הכיסאות סביב עוצבו בהשראת כסאות בית ספר. מעל נתלו שני גופי תאורה דקורטיביים.

דירה בשחקים, פינת משפחה
בקוביית הזכוכית שובץ חדר המשפחה | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, פינת משפחה מבט
מבודד אקוסטית ושומר על קשר עין ישיר עם החלל הציבורי | צילום: עוזי פורת

 נוף אורבני מסוויטת הילדים

בין שתי דלתות הכניסה המקוריות לדירות מפרידה קוביית עץ. מצדה השמאלי הכניסה לדירה. מימין הכניסה לסוויטה הנפרדת של הבן הבכור. בתוך קוביית העץ הוסתרו שירותי האורחים, ארונות שירות, ארונות מעילים, חשמל ומולטי מדיה. קוביית העץ מסתירה את הכניסה הפנימית לסוויטת הבן, המחופה ברצפת פרקט שחור. בעיצוב הפנים של החדר נעשה שימוש בגווני לבן ושחור. קיר זכוכית מפריד בין החלל לבין חדר הרחצה. במקלחון חופה אחד הקירות בזכוכית מודפסת עם צילום של קופץ ראש.

דירה בשחקים, שירותים גובה
בתוך קוביית העץ הוסתרו שירותי האורחים | צילום: עוזי פורת

סוויטת ילדים נוספת נהנית מנוף אורבני ומעיצוב לבן ונקי קווים. החללים הפרטיים חופו בעץ צבוע לבן ברחבים משתנים. תאורה נסתרת הושקעה מאחורי מיטה בהזמנה מיוחדת. בחדר הבת הצעירה נסגרה נישה באמצעות ארון גדול שכולל בתוכו ספריה, ארגזי צעצועים ואחסון פתוח וסגור.

דירה בשחקים, חדר שולחן
קוביית העץ מסתירה את הכניסה הפנימית לסוויטת הבן | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, חדר ספסל
נעשה שימוש בגווני לבן ושחור | צילום: עוזי פורת
לב גרגיר אדריכלים צילום עוזי פורת פינתעבודה תיכוני
פינת עבודה מאובזרת למתבגר | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, מקלחת גובה
קיר זכוכית מפריד בין החלל לבין חדר הרחצה | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, מקלחת ארון גובה
ארון אחסון בכניסה למקלחת | צילום: עוזי פורת

בשירותי האורחים חופו קירות ורצפת החלל באריחים שחורים עם טקסטורת תחרה, שבולטת לעין בזכות השתקפות התאורה. מול קיר מחופה מראה הותקנו כיור פרי סטנדינג וברז תקרתי. מאחורי האסלה מסתיר קיר זכוכית שחורה, ארונות אחסון.

דירה בשחקים, חדר ילדה
בחדר הבת הצעירה נסגרה נישה באמצעות ארון גדול | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, חדר ילדה גובה
שכולל בתוכו ספרייה, ארגזי צעצועים ואחסון פתוח וסגור | צילום: עוזי פורת

סוויטת המאסטר של ההורים מוקמה בקצה הדירה. הוצבה בה מיטה זוגית מחופה עור. גב המיטה עשוי פורניר אלון אירופאי ושולבו בו גופי תאורה. מול המיטה מפריד קיר נגרות בין אזור השינה לבין חדר ארונות. על גבי הקיר נחרטו משפטים. מול המיטה שובץ מסך טלוויזיה. בצדו הפנימי חופה הקיר במראה גדולה.

במקלחת ההורים, שחופתה באבן קריסטין, הותקנו שתי קוביות הסטה, שמאפשרות אחסון רב ולא מעמיסות על החלל. מול אמבטיית פרי סטנדינג מקוריאן נתלתה קוביית אחסון שחופתה בזכוכית שחורה, המסתירה מסך טלוויזיה. בצדו השני של החלל מוקמו מקלחון וארון מגבות מרחף.

דירה בשחקים, חדר רחצה ארון
אמבטיית פרי סטנדינג מקוריאן בחדר הרחצה של ההורים | צילום: עוזי פורת
דירה בשחקים, חדר רחצה שירותים
קוביית אחסון שחופתה בזכוכית שחורה, המסתירה מסך טלוויזיה | צילום: עוזי פורת

חדר העבודה של ההורים צמוד לסוויטת המאסטר. על קיר שלם הוצבה ספרייה צבועה לבן. חלקה התחתון מגירות אחסון סגורות. בחלקה העליון תוכננו מדפים א-סימטריים. שולחן עשוי מפלטת זכוכית ורגל נירוסטה חוצה את הספריה במרכז.

דירה בשחקים, חדר עבודה
על קיר שלם הוצבה ספרייה צבועה לבן. חדר העבודה | צילום: עוזי פורת

אדריכלות ועיצוב פנים: לב-גרגיר אדריכלים
אדריכלים אחראים: אופיר גוהאס ורותם סמו-ברקת
סטיילינג: שירלי קרייזל

התמונות מתוך הספר "דירה ישראלית", שכתבה העיתונאית שרון היבש, בהוצאת סטימצקי.