באחת השכונות השקטות והוותיקות בקיסריה התגלתה הזדמנות לקניית בית פרטי עם בריכה ונוף לים שגודלו 385 מ"ר בנוי. המשפחה בת חמש נפשות החליטה לרכוש את הבית ולעבור משכונה אחרת בקיסריה לבית זה. המשמעות - עלייה משמעותית בתקציב הרכישה, שמשפיע על הגבלת תקציב השיפוץ. היתה חשיבות גדולה לעמוד בתקציב תוך כדי יצירת סדר עדיפויות נכון ובחירת חומרים מתאימים בתקציב הנכון.

קצת על המשפחה - זוג הורים באמצע שנות ה-40 עם בת בצבא, בת בתיכון ובן ביסודי - האב מנכ"ל חברה בתחום הרפואה והאם פסיכולוגית. הלקוחות ביקשו בית חם, מזמין, עוטף, מואר למשפחה שאוהבת לארח ולבשל.

כניסה (צילום: שי אדם)
דלת הכניסה נצבעה, כמו כל הדלתות בבית | צילום: שי אדם
כניסה (צילום: שרון איגר)
סדר עדיפויות נכון ובחירת חומרים מתאימים בתקציב הנכון | צילום: שרון איגר

הבית עצמו היה עמוס, מוזנח ומיושן, עם זוויות רבות, קרניזים, הנמכות תקרה מעוגלות, ונדרשו מעוף רב, כישרון ודמיון עשיר לחשוב על הפוטנציאל האדיר הטמון בו בהתייחס לתקציב השיפוץ המאתגר שהוחלט עליו מראש.

"כבר בשיחות הראשונות עם המשפחה עלתה סוגיית חלוקת החדרים", מספרת אדריכלית הפנים שרון איגר, "היתה חשיבה לגבי המיקום המתאים בבית לכל בן משפחה בהתאם לצרכיו, וזאת בהתחשב במפלסים השונים, גודל החדרים, הצורך בפרטיות בין ההורים לילדים ובין הילדים עצמם לצד הצורך במרחב משפחתי משותף, נעים ומזמין". היה צורך ליצור איזון מתאים בגודל החללים ובהתאמתם לכל בן משפחה ולמשפחה כולה.

סלון (צילום: שי אדם)
חם, מזמין, עוטף, מואר | צילום: שי אדם
סלון (צילום: שי אדם)
נדרשו מעוף רב, כישרון ודמיון עשיר | צילום: שי אדם
סלון (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
כוננית (צילום: שרון איגר)
צילום: שרון איגר
סלון (צילום: שרון איגר)
כלל החלונות שונו לפרופיל ברזל | צילום: שרון איגר
סלון (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם

עוד באתר לעיצוב הבית:

לנקות את אדריכלות הפנים

ההתלבטות לגבי חדר השינה של ההורים היתה בין שני חדרים – האחד בקומת הכניסה, ובו יציאה לבריכה מצד אחד אך קרבה לאזור הפעילות ואזור האירוח בבית. השני בקומה העליונה, שם יש יציאה למרפסת עם נוף לים ופרטיות. הבעיה בחדר בקומה העליונה היתה שתכנון החלונות המקוריים לא הותיר מספיק מקום לארון בגדים גדול או לחדר ארונות מתאים בשילוב עם מיטה הנשענת על הקיר. הוחלט כי ההורים יעלו לקומה העליונה ויזכו לפרטיות, ואדריכלית הפנים יצרה קיר מפריד בחדר השינה שעליו נשענת המיטה ומאחוריו נוצר מסדרון רחב ידיים המאפשר בניית ארון בגדים ארוך המתאים לצורכי הזוג. את החדר השני בקומה התחתונה קיבלה הבת הבכורה - עדיין זוכה לפרטיות משאר הילדים ובכל זאת קרובה מספיק לאזור הבילוי והאירוח בבית. הבת האמצעית והבן הצעיר שוכנו בקומת הביניים - עבור הנערה התיכוניסטית תוכנן חדר רחצה פרטי משלה.

"הייתי צריכה לנקות לא מעט מאדריכלות הפנים הקיימת ומהריהוט המובנה שהיה בבית - רציתי ליצור חלל אחד גדול, מואר ומרווח בין המטבח לסלון על מנת שהמשפחה תוכל להמשיך ולארח ברוח הבית והשוכנים בו", מספרת איגר, "החלטתי להשתמש במטבח הקיים ולטפל רק בצביעת הארונות, החלפת השיש והידיות תוך הסרת אלמנטים שונים קיימים שהעמיסו מאוד על העיצוב והפכו אותו למיושן".

פינת אוכל (צילום: שי אדם)
חלל אחד גדול, מואר ומרווח בין המטבח לסלון | צילום: שי אדם
פינת אוכל (צילום: שי אדם)
פינת אוכל | צילום: שי אדם
מטבח (צילום: שי אדם)
הוחלט להשתמש במטבח הקיים ולטפל רק בצביעת הארונות | צילום: שי אדם
מטבח (צילום: שרון איגר)
הוסרו אלמנטים שהפכו את המטבח למיושן | צילום: שרון איגר
מטבח (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם

כניסה נפרדת ללקוחות

נוסף לכלל הדרישות ביקשה בעלת הבית ליצור עבורה קליניקה עם עמדת המתנה ושירותים שישמשו את לקוחותיה. תוכננה כניסה נפרדת לקליניקה עבור הלקוחות אך עם חיבור לבית עצמו עבור בעלת הבית. לצורך יצירת המחיצה בין הקליניקה לבית תוכננה דלת בעלת שתי כנפיים מפרופיל בלגי וזכוכית סבתא אטומה.

בחדר האירוח ובכל קומת הכניסה שונו כלל החלונות לפרופיל ברזל תוך חלוקת החלונות באופן נקי ומוגדר – אפשרתי ליופי של הגינה והחצר לחדור הביתה מכל כיווני הבית. חלון בפינת האוכל היה מתוכנן כקיר זכוכית עגול ללא יכולת להיפתח – החלון הוחלף לפרופיל בלגי בקו נעים יותר המאפשר פתיחתו.

עמוד עגול שלא ניתן היה להוריד, נבנה והושלם לכדי עמוד מרובע כך שיותאם לחלל החדש ולקווים הישרים והנקיים שנוצרו.

מדרגות (צילום: שי אדם)
קיר לבני זכוכית במעלה המדרגות הפך לפרט שקוף וממוסגר בברזל | צילום: שי אדם
מסדרון (צילום: שרון איגר)
גוונים של אפור מוקה בהיר | צילום: שרון איגר
שידה (צילום: שי אדם)
שידת חדר שינה הפכה לשידה במבואה מול המדרגות | צילום: שי אדם
שינה (צילום: שי אדם)
צורך בפרטיות בין ההורים לילדים | צילום: שי אדם
שינה (צילום: שי אדם)
הוחלט כי ההורים יעלו לקומה העליונה | צילום: שי אדם

להכניס אור הביתה

בבית היו אלמנטים רבים של שיש שיצרו עומס והקנו לבית מראה מיושן – נישת הקמין פורקה ושונתה לבנייה מבריקים, שבהם גם נעשה שימוש כאדני חלון.

על מנת לעמוד בתקציב הוחלט להתאים הריהוט הקיים לבית החדש, וכך לדוגמה שידת חדר שינה הפכה לשידה במבואה מול המדרגות, דלתות החדרים נצבעו ושופצו וכך גם דלת הכניסה, שהיתה מעץ מייפל עם סרגלי נפחות מברזל, שופצה – הברזלים הוסרו והיא נצבעה בצבע של כלל פרטי הנגרות בבית. כלל הצבעים של הקירות ופרטי הנגרות בבית הם בגוונים של אפור מוקה בהיר.קיר לבני זכוכית במעלה המדרגות הפך לפרט שקוף וממוסגר בברזל הצופה למרפסת ולים המכניס אור הביתה. השיפוץ ארך כשלושה חודשים וחצי, ואחריו הבית הפך לבית מרווח, חם, מואר ונקי, כך שהיופי של הגינה והחצר מתפרץ אל תוך הבית מכל כיווניו. כבר עתה סוכני הנדל"ן באזור לוטשים עיניהם לבית המחודש והמשודרג.

רחצה (צילום: שרון איגר)
צילום: שרון איגר
רחצה (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
חלון (צילום: שרון איגר)
צילום: שרון איגר
מרפסת (צילום: שי אדם)
היופי של הגינה והחצר מתפרץ אל תוך הבית מכל כיווניו | צילום: שי אדם
ילדים (צילום: שרון איגר)
צילום: שרון איגר

עיצוב ואדריכלות פנים: שרון איגר