בני הזוג, הורים לשני ילדים קטנים, עברו לפנטהאוז בבניין שנבנה לפני שמונה שנים בעיר בשפלה. הדירה כללה חמישה חדרים וכמה מרפסות, ועיצובה לא התאים לטעמם של בני הזוג. כשפנו לאדריכלית ומעצבת הפנים ליאת בני פלד ביקשו בני הזוג שהדירה תיראה כמו לופט בניו יורק. עוד רצו המטבח והסלון יהיו בחלל אחד, ללא פינת אוכל, ושלילדיהם הקטנים תהיה פינת טלוויזיה ומשחק. התהליך, כולל התכנון והביצוע, נמשך כעשרה חודשים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 6 (צילום: שי אפשטיין)
הרצפה חופתה בפרקט לימינציה | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד - 9 (צילום: שי אפשטיין)
סלון בגוני כחול ואפור | צילום: שי אפשטיין

המטבח והסלון: הרצפה בכל הבית חופתה בפרקט לימינציה. הכניסה לבית נעשית אל החלל הכולל את המטבח והסלון. ביניהם מפרידה יחידת עץ עם פרופיל ברזל התלויה מהתקרה. בתוך היחידה, לכיוון הסלון, קבועה הטלוויזיה. מולה נמצאים ספה מודולרית בגוני אפור וכחול ושתי כורסאות – כחולה ואפורה. ביניהן ניצב שולחן שחור. על הרצפה פרוש שטיח בגוני כחול דהויים. יחידת עץ נוספת עם פרופיל ברזל מפרידה בין הסלון לפינת הטלוויזיה המשמשת כפינת המשחק של הילדים. מצד הסלון היא משמשת כספרייה ומהצד השני קבועה בה טלוויזיה נוספת.

פנטהאוז בשפלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד - 21 (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 18 (צילום: שי אפשטיין)
יחידת עץ מפרידה בין הסלון לפינת המשפחה | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 17 (צילום: שי אפשטיין)
ספרייה בצד הסלון | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 15 (צילום: שי אפשטיין)
מסך הטלוויזיה תלוי בצד של חדר המשפחה | צילום: שי אפשטיין

המטבח מחופה בפורמייקה בצבעי אפור וכולל אי עם פינת אוכל ליומיום. מעליו תלויה מנורה שעוצבה במיוחד ממתכת ונורות תלויות. לאירוח מספר גדול של אנשים בני הזוג משתמשים במרפסת הצמודה לסלון, לכן ויתרו על פינת אוכל.

פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 24 (צילום: שי אפשטיין)
יחידת עץ נוספת מפרידה בין המטבח לסלון | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 20 (צילום: שי אפשטיין)
המנורה עוצבה במיוחד | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 16 (צילום: שי אפשטיין)
ויתרו על פינת אוכל | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 22 (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 19 (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

חדר ההורים וחדרי הרחצה: שני חדרים חוברו ליצירת חדר השינה המרווח של ההורים. מחיצה בחדר מפרידה בין המיטה לאזור ההתארגנות. מהחדר יש יציאה למרפסת פרטית. רצפת חדר הרחצה של ההורים חופתה באריחים מצוירים בגוני אפור, וחלקם התחתון של הקירות חופה באריחים לבנים. בחדר הוצב ארון כיור אפור ומעליו מראה במסגרת מוזהבת. חדר הרחצה של הילדים עוצב באופן דומה, עם אריחים מצוירים בגוני כחול וחום וארון כיור בצבע תכלת.

פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 12 (צילום: שי אפשטיין)
שני חדרים חוברו ליצירת חדר השינה של ההורים | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 11 (צילום: שי אפשטיין)
מחיצה מפרידה בין המיטה לחלל ההתארגנות | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד - 10 (צילום: שי אפשטיין)
חדר הרחצה של ההורים | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד - 9 (צילום: שי אפשטיין)
חדר ילדים | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד - 14 (צילום: שי אפשטיין)
חדר הרחצה של הילדים | צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד - 8 (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד - 15 (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד, לפני שיפוץ - 2 (צילום: ליאת בני פלד)
הסלון לפני השיפוץ | צילום: ליאת בני פלד
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד, לפני שיפוץ - 3 (צילום: ליאת בני פלד)
המטבח לפני השיפוץ | צילום: ליאת בני פלד
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד, לפני שיפוץ - 1 (צילום: ליאת בני פלד)
חדר שינה לפני השיפוץ | צילום: ליאת בני פלד
פנטהאוז בשפלה, עיצוב ליאת בני פלד, לפני שיפוץ - 4 (צילום: ליאת בני פלד)
חדר שינה לפני השיפוץ | צילום: ליאת בני פלד
פנטהאוז בשפלה, ג, עיצוב ליאת בני פלד, לפני שיפוץ - 5 (צילום: ליאת בני פלד)
חדר רחצה לפני השיפוץ | צילום: ליאת בני פלד

עיצוב: ליאת בני פלד אדריכלית ומעצבת פנים

"כדאי להעז עם הצבעוניות", ממליצה בני פלד. "בדירה הנוכחית נבחרו גוני חום וכחול, והם מופיעים בריצופים, בצבעי הקירות ובריהוט".