הבית שלפניכם, 280 מ"ר בנוי, הממוקם בשרון, תוכנן למשפחה בת חמש נפשות ונבנה בשכונה צפופה יחסית, על מגרש שגודלו 320 מ"ר'. במטרה לתת די מרחב בבית, במבנה המוגבל של השטח, בחרו תמר יעקבס ואושרי יניב ממשרד יעקבס-יניב אדריכלים, ומעצבת ההום סטיילינג, הילה גני, שהיא גם בעלת הבית: לתכנן קומות שגרתיות מבחינת פרוגרמה אבל ליצור לו שפה עיצובית מיוחדת ועכשווית שתיתן ביטוי לאיכויותיו.

קווי קונטור שחורים שקועים בטיח מקיפים מבחוץ את המבנה על שלושת מפלסיו, כך שנוצר טשטוש של המאסה האדריכלית ונשמרת פרופורציה נעימה ומאופקת ביחס לקו הרחוב. אותו פרופיל ברזל מושחר מלווה את כל הפתחים בחזיתות, עד לכניסה ויוצר מקצב גרפי ייחודי.   

קו ניתוק שחור רץ על פני חזיתות הבית ויוצר גם אלמנט ויזואלי אך גם משמש תשתית לפונקציות נלוות של הבית כגון שלט הכניסה שהוצמד אליו גוף תאורה סמוי, גגון מעל דלת הכניסה, נקודת אחיזה לציפוי שחור שעל הקירות החיצוניים של קומת הכניסה, וכמובן מבחינה אסתטית מדגיש את הגבולות העליונים והתחתונים של החלונות. אותו קו ברזל יורד ומגיע עד לקרקע, ומסמן את נקודת ההתחלה של הפרויקט, מבחינה חזותית אותו פרופיל מרכך את ממדי הבית ביחס לקו הרחוב ומקנה לו קנה מידה אנושי.

יעקבס-יניב, ג, חוץ  (4)
קווי קונטור שחורים שקועים בטיח מקיפים מבחוץ את המבנה | צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, חוץ  (2)
צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, חוץ  (3)
צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, בריכה (6)
הבריכה חופתה בחומר מרבלייט שמעניק לקרקעית מראה חלק ועדין | צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, חצר  (13)
צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, חוץ (1)
צילום: עומר נוה

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

סיור בשלוש קומות

הבית נחלק על פני שלוש קומות והכניסה אליו מקומת קרקע ציבורית משותפת ובה מטבח וסלון. קומת מרתף תחתונה כוללת פינת משפחה ומשמשת גם לחדר אורחים וחדר שירות. בקומה העליונה נמצא האגף הפרטי, שבו תוכננו חדרי השינה והרחצה. בקומת הכניסה נכללים הסלון, המטבח, אזור הכניסה וחלל המדרגות. כל אלו נכנסו בשטח של 85 מ"ר תוך שמירה על השפה המצומצמת והנקייה ומתוך גישה של יעילות מרחבית.

אדריכלית תמר יעקבס, שגם תכננה את המטבח, יצרה קיר שלם המורכב מארונות גבוהים, צבועים באותו הגוון של הקיר על מנת שייטמעו בקיר. בנוסף תוכנן אי ובו כיריים וכיור שחופה במשטח גרניט פורצלן במראה של אבן גושנית שתואם את השפה העכשווית של הבית. במטבח מכשירי החשמל נטמעו באופן סמוי ותוכננה נישה עם דלתות ומשטח עבודה פנימי לכלי מטבח שימושיים ודקורטיביים המדברים בשפת החומרים והגוונים של הבית, שאותם בחרה הילה גני, בעלת הבית העוסקת בהום סטיילינג. 

פינת המשפחה ממוקמת בקומת המרתף, ולכן הסלון נחשב אזור ייצוגי, כך שעבור אזור זה בחרה המעצבת  פרטי ריהוט מודרניים עם תשומת לב לנוחות הישיבה של אורחים מבוגרים יותר.

בקומה העליונה חדר השינה של ההורים כולל חדר רחצה. על מנת לנצל את השטח הנתון תוכנן ארון הבגדים עם דלת מוסווית שמובילה לחדר האמבטיה. גם הטלוויזיה שולבה בארון, כך שנותר מקום נוח ובו תחושת מרחב עם חלון גדול הפונה לגינה.

פרט לכך תוכננו בקומה שני חדרי שינה לבנות הצעירות שלהן חדר רחצה חיצוני משותף ולנערה הבוגרת יותר תוכנן חדר שינה הכולל חדר רחצה. לדברי תמר יעקבס, "מטרת התכנון האדריכלי היתה ליצור תחושת נוחות גדולה, בייחוד להורים ולבת הבוגרת בשטח הקומה הנתון".

יעקבס-יניב, קומת קרקע  (11)
הכניסה מקומת קרקע ציבורית משותפת ובה מטבח וסלון | צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, קומת קרקע  (15)
צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, סלון (22)
הסלון הייצוגי בקומת הקרקע | צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, סלון  (21)
מונוכרומטיות של חומים | צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, סלון  (9)
צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, פינת אוכל  (12)
צילום: עמית גירון

פנים חוץ והסטיילינג שביניהם

השפה העיצובית בפנים הבית עכשווית מודרניסטית. קורות פלדה גלויות משיבות לפרופיל הברזל שבפתחים. גרם מדרגות מרחף עשוי גם הוא ברזל ואבן ומוקף מעקה מרשים עשוי רשת נירוסטה. גם אם השטח לא היה גדול במיוחד, תחושת המרחב הפנימי רבה, ומכל פתח יש מבט לצמחייה רעננה.

בחצר הבית תוכננה בריכה שחופתה בחומר מרבלייט שמעניק לקרקעית הבריכה מראה חלק ועדיין. בקומה העליונה, בחדרי הרחצה בחרו האדריכלים והמעצבת לחפות את הקירות בלוחות גרניט פורצלן גדולים שמצמצמים משמעותית נקודות החיבור ויוצרים רצף על רצפה וקירות החדר כאחד. לפרטי הנגרות נבחר עץ אלון ומשטחי קוריאן.

יעקבס-יניב, מטבח (20)
אי שחופה במשטח גרניט פורצלן במראה של אבן גושנית | צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, מטבח  (14)
מכשירי החשמל נטמעו באופן סמוי | צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, ג, מדפים. צילום  (4)
הום סטיילינג נמצא בפרטים הקטנים | צילום: עומר נוה

מעצבת ההום סטיילינג הילה גני, בחרה את כל הפריטים המשלימים, הצבעוניות והריהוט לחללי הבית השונים. לדבריה, "הום סטיילינג נמצא בפרטים הקטנים, המשלימים את האדריכלות ויוצרים הרמוניה ושלמות אסתטית. מדובר בתהליך יצירתי, עשיר, הדרגתי, מובנה וזהיר עם ירידה מוקפדת ומדויקת לפרטים ובאיכות בלתי מתפשרת". תמהיל הפריטים שולב ליצירת תחושה מעודנת וביתית. האביזרים המשלימים בקומת הכניסה נעים על פלטת גוונים מונוכרומטית של צבעי חום, המאזנת בין סקלת השחור–לבן של האדריכלות. "הגוונים המונוכרומטיים יוצרים בסיס טוב לכל רהיט בחלל ויוצרים אוירה רגועה", מציינת גני. הרעיון היה לרהט ולאבזר תוך שמירה על המינימום ההכרחי. למשל שתי כורסאות מעור בגוון טבעי שמוקמו במרכז החלל ופריטים עשירים בחומרים גולמיים כגון פליז, שיש, נחושת, ברזל ועץ.

בחדר השינה של ההורים בחרה גני בצבעוניות רכה ודרמטית שמעניקה תחושה חמימה ומנחמת וזאת בשילוב של פריטי נוי, וילונות, שטיח, הדום מרופד וטפט עם מרקם של קנבס. לחדרי הילדות נבחרה פלטת צבעים זהה, אך כל חדר קיבל לו את הייחודיות שלו לפי אופייה וגילה של אחת. "שלב הסטיילינג של בית אינו עניין של מה בכך", מציינת תמר יעקבס.

יעקבס-יניב, ג, מדרגות (2)
גרם מדרגות מרחף עשוי גם הוא ברזל ואבן ומוקף מעקה מרשים עשוי רשת נירוסטה | צילום: יחסי ציבור
יעקבס-יניב, ג, מדרגות (17)
מכל פתח יש מבט לצמחייה רעננה | צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב  (10)
צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב  (8)
צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, ג, מדרגות  (16)
צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, ג, מדרגות  (18)
צילום: עמית גירון

שכנים שכנים

על מנת להתמודד עם השכנות הצפופה, מסביר אדריכל אושרי יניב, "הכנסנו כמה שיותר אור יום פנימה מבלי לחשוף יתר על המידה את פנים הבית לבתים הסמוכים. מול הפתחים יצרנו מיסוך בעזרת שפע צמחייה". בקומת הכניסה, שמאופיינת בחלל פתוח נטול מחיצות, משמשים הצמחים שבחצר כמקור לאנרגיה וחיים ונוכחותם יחד עם אור השמש יוצרת הרמוניה.

יעקבס-יניב, שינה (23)
בחדר שינה של ההורים נבחרה צבעוניות רכה ודרמטית | צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, ילדים  (1)
לחדרי הילדות נבחרה פלטת צבעים זהה | צילום: עמית גירון

בקומה העליונה נפתחו סקיילייטים בתקרות שמכניסים שפע אור ואוורור לחללים היותר פנימיים בבית. העיסוק בפתיחת התקרות הינו עיקרון מוביל את עבודתם של יעקבס-יניב אדריכלים, מאחר שהם רואים בכך מיצוי הפוטנציאל של האקלים המקומי בישראל, כאשר הבית זוכה לאור טבעי, פיזור חום ואוורור תוך שמירה על פרטיות הדיירים. ניצול שטח הבנייה הותיר חצר די קטנה שרוצפה כולה אך שובצו בה שפע צמחייה מוריקה בייחוד מול פתחי הבית, כך נכנס נוף ירוק לבית משפחה בשכונה עירונית צפופה.

יעקבס-יניב, רחצה (24)
צילום: עמית גירון
יעקבס-יניב, רחצה  (25)
צילום: עמית גירון
_OBJ_OBJ

תכנון ואדריכלות: יעקבס-יניב אדריכלים; עיצוב והום סטיילינג: הילה גני

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק