בבית ברעננה, שבנייתו הסתיימה לפני כשנה וחצי וששטחו כ-500 מ"ר, שבעה חדרים בשלוש קומות שביניהן מקשרת מעלית. בבית גרים בני זוג עם שני ילדים בוגרים, שלכל אחד מהם סוויטה משלו. בניית הבית נמשכה כ-18 חודשים, והחזון בבנייתו היה הליכה אופקית - עיקר הבית בקומה אחת.

"משך תקופת התכנון וגם תקופת הבנייה היו תקופה מהנה של יצירתיות משותפת ומשתפת עם קבלת החלטות עיצוביות מלאות ומוצלחות לשביעות רצונם של כל הצדדים", מספר האדריכל יואל יושפה על תהליך העבודה.

יושפה, בריכה (צילום: אינסה בירנבאום)
תלת מפלסי, אבל המוטו הוא הליכה אופקית | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, חוץ שינה (צילום: אינסה בירנבאום)
מי הבריכה זורמים בין חלקי הבית | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, חוץ לילה (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, ג, כניסה (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, דלת (צילום: אינסה בירנבאום)
דלת הכניסה מול סלע שבו מפל | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, ג, דלת (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, סלון  (צילום: אינסה בירנבאום)
מרחב פתוח עם אלמנט דומיננטי אחד - הקמין | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, חוץ (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום

עוד בערוץ עיצוב הבית:

קמין דו צדדי באמצע החלל

מבואת כניסה גדולה וריבועית בגובה כפול נפערת אל מול בריכת מים עם סלע מפל במרכזה. המבואה מובילה בצד ימין אל חלל גבוה כאוהל עם תקרות עץ משופעות שבו שוכנים סלון, פינת אוכל וחדר משפחה שבו טלוויזיה, במרחב אחד גדול ופתוח לחלוטין, שהמחיצה היחידה בו היא קמין גדול, דו צדדי ופתוח לחלוטין עם ארובת נירוסטה גלויה המתנשאת אל תקרת העץ הלבנה ובוקעת אותה החוצה לשמים.

בצד שמאל של המבואה גרם מדרגות המוביל לקומת הילדים ולמרתף, ולצד המדרגות ומאחוריהן מעבר אל חדר עבודה. בית עם פתח רחב המאפשר לו להיות חלק מהמרחב, ודלתות לסגירה ופרטיות.

יושפה, סלון בריכה  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, חלל מלמעלה (צילום: אינסה בירנבאום)
מבט על | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, ג, סלון מלמעלה (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, סלון  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, מטבח  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, סלון  (צילום: אינסה בירנבאום)
חלונות גדולים אל הבריכה | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, שולחן סלון  (צילום: אינסה בירנבאום)
סלון | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, שולחנות סלון  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, חוץ (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, מטבח בריכה  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, ספה  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום

חוויה רב חושית

ימינה משם חדר השינה של בעלי הבית היושב ממש על שפת בריכת השחייה ובצמוד אליו חדר ארונות מודרני וחדר רחצה מאובזר ומפנק. בתכנון ובבנייה לא היו פשרות: כל הגבהים, הפרופורציות וחומרי הגמר ברצפה, בקירות ובתקרות הם מה שתכננו.

"כללי עשה ואל תעשה שאפשר ללמוד מעיצוב הבית", מוסיף יושפה: "הקשב ללקוח, הבן את שהוא מבקש וחפץ ובעיקר הקשב לדברים שאינו אומר, והגשם את מאווייו תוך שימוש בחומרים, בגדלים ובפרופורציות שייצרו חוויה רב חושית לגרים בבית ולכל מבקר בו".

פריט אהוב: המטבח של חברת טוניצ'לי האיטלקית עם משטחי עבודה מבטון, וקמין דו צדדי מחופה פלטות של ארטן בטונדה מרשפון.

יושפה, מטבח  (צילום: אינסה בירנבאום)
תקרת העץ נותנת תחושה כפרית | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, מטבח  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, מטבח  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, ג, פינת אוכל (צילום: אינסה בירנבאום)
פינת האוכל. אלגנטיות ואיפוק | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, ג, אוכל (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, שינה  (צילום: אינסה בירנבאום)
חדר השינה. להתעורר אל מים כחולים | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, שינה  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, רחצה  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, ג, רחצה (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, מדרגות (צילום: אינסה בירנבאום)
מבט מן המדרגות אל חדר העבודה | צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, עבודה  (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
יושפה, ג, עבודה (צילום: אינסה בירנבאום)
צילום: אינסה בירנבאום
_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: יואל יושפה אדריכלים