לפני כחצי שנה בחרנו את OPA לאחת מ-11 המסעדות היפות בארץ, ועכשיו זכתה המסעדה הטבעונית של השפית שיראל ברגר באות העיצוב בקטגוריית עיצוב הפנים. אות העיצוב מוענק במסגרת תחרות האדריכלות והעיצוב שנוסדה ב-2004 ומסכמת מדי שנה את העשייה בתחום בארץ.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

את המסעדה עיצבו האדריכלית ומעצבת הפנים ורד כדורי ואמה שחר מסטודיו Craft and Bloom, והשופטים נימקו את הבחירה בכך שהתוצאה היא "עבודה מוקפדת ומאופקת העושה שימוש בפלטת חומרים בסיסית תוך שמירה על שפה אחידה לכל האלמנטים בפרויקט. מתקיים שימוש מושכל ולא טריוויאלי בחיבור הבלתי מתפשר בין אלמנטי האורך בחלל וקווי החלונות והתאורה". השופטים שלנו מסכימים: "OPA היא ההפסקה התל אביבית האולטימטיבית, פסק זמן מהילדים, מהעבודה ומקצב החיים. מקום עם עיצוב שקט ושפה פשוטה וכמעט נזירית. מסעדה שיוצרת תחושה של שקט ואופטימיות".

"הרעיון היה לשלב את עקרונות המטבח של השפית ברגר – שימוש בייצור מקומי ומטבח שמבוסס על פירות וירקות - במרחב שקט, נקי, שנותן במה איכותית ואלגנטית למנות", אומרת כדורי. חזית המסעדה נצבעה בלבן כדי להדגיש את מבנה הבאוהאוס המקורי, ונסגרה בקיר זכוכית. לבקשת השפית, נבנה מטבח פתוח: משטחי העבודה הופכים לדלפקי ישיבה לאורחים. "השפית רצתה לראות ולהרגיש את הסועדים", אומרת כדורי. "הקירות נשארו מטויחים עם שפכטל רגיל, כדי לקבל מראה נקי, ארצי, ולא מתאמץ". 

המסעדות הזוכות, OPA
"עבודה מוקפדת ומאופקת". OPA | צילום: יואב גורין
המסעדות הזוכות, OPA
צילום: יואב גורין
המסעדות הזוכות, OPA
"לתת במה איכותית ואלגנטית למנות". OPA | צילום: יואב גורין
המסעדות הזוכות, OPA
צילום: יואב גורין

מסעדה נוספת שזכתה באות העיצוב בתחרות היא מסעדת גומבה האיטלקית שעוצבה על ידי סטודיו דן טרוים (מעצבת אחראית מהסטודיו: נטע בשן, אבזור: אדוה הופשטיין). "המעצבים הצליחו ליצור חלל אקלקטי היוצר איזון בין מרכיבי העיצוב ומהדהד את ההיסטוריה התרבותית שבה נמצא העסק (תל אביב) ואת המקורות האירופאיים של המטבח והעיצוב האיטלקיים", נימקו השופטים.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

המסעדה נמצאת במגדל משרדים חדש ברחוב יגאל אלון. את החלל, שגודלו 400 מ"ר, "תכננו כמקום שיתופי, עממי, שמח, וקלאסי עם וייב קליל ולא מחייב", מספרים המעצבים. במרכז החלל נמצא אזור הישיבה וסביבו נמצאים מטבח פתוח ובו תנור פיצות, חדר פסטה, דלפק הקופה המשולב במעדנייה ובית קפה. המטבח הפתוח בנוי מפלטות נירוסטה פשוטה ופרקטית ותנור הפיצות עשוי ממתכת חלודה. "את קירות המעטפת חיפינו בקרמיקה פשוטה בגוון בהיר עד לגובה המטבח הפתוח, ומעליו השארנו את הקירות במצב שבו קיבלנו את החלל - חשופים ולא מטופלים כדילחזק את התחושה הלא מחייבת והנינוחה", מסבירים המעצבים. "כך בנוצר מקום נטול התנצלויות וקרוב למקור".

המסעדות הזוכות, גומבה
"עממי, שמח, וקלאסי עם וייב קליל ולא מחייב". גומבה | צילום: יונתן בלום
המסעדות הזוכות, ג, גומבה
צילום: יונתן בלום
המסעדות הזוכות, ג, גומבה
צילום: יונתן בלום
המסעדות הזוכות, ג, גומבה
הקירות מחופים בקרמיקה פשוטה בהירה ומעליה הם חשופים ולא מטופלים | צילום: יונתן בלום
המסעדות הזוכות, ג, גומבה
צילום: יונתן בלום