בשד' דוד המלך בתל אביב, צופה לעבר השדרה הרחבה, דירה ששטחה כ-95 מ"ר. הדירה בת כ-30 שנה, ולא עברה לפני כן שיפוץ יסודי. הדירה נמצאת בקומה 5 על עמודים גבוהים, מה שנותן בפועל נוף של קומה שביעית. בדירה גרים בני זוג בשנות ה-60 לחייהם שביקשו לשפץ את דירתם מהיסוד לאחר שהקן התרוקן ולהתאים אותה לצורכיהם הנוכחיים. לזוג שני כלבים המתגוררים עימם בדירה, ולעתים מצטרפים אליהם שני כלבים נוספים. העובדה שמספר גדול של כלבים נמצא תדיר בדירה הובאה בחשבון בבחירת החומרים ובתכנון הדירה.

"במסגרת השיפוץ שולבו פריטים רבים שבני הזוג אספו במהלך השנים, והמטרה הייתה לשלבם לדירה בעלת מראה מודרני ונקי. פריטי ריהוט, תמונות וחפצי נוי רבים מצאו את מקומם תוך שמירה על הקניית חזות מודרנית עדכנית. הדיירים ביקשו תכנון של שתי סוויטות מלאות הכוללות שני חדרי שינה זוגיים וחדר רחצה צמוד, ובנוסף שירותי אורחים. הלקוחה חובבת ואספנית של פרטי לבוש ונעליים רבים, ולכן הוקצה חדר ארונות ארוך יחסית הכולל מקום ייעודי לכל הפריטים שברשותה", מספרת המעצבת חן שדמי.

חן שדמי, סלון (9) (צילום: יחסי ציבור)
הרבה פריטים מהאוסף של בעלי הבית | צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, סלון, ג (7) (צילום: יחסי ציבור)
בגלל הכלבים: אריחים דמויי פרקט | צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, סלון (11) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, סלון, ג (13) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

עוד בערוץ עיצוב הבית:

 ויטרינה גדולה במקום תריסים

תהליך השיפוץ נמשך כחמישה חודשים מרגע תחילת התכנון ועד כניסת הדיירים. תקציב השיפוץ היה כ-600 אלף שקלים וכלל תכנון, עבודות קבלן, שדרוג תשתיות חשמל, אינסטלציה, מיזוג, תכנון וייצור כל פרטי הנגרות מחדש בהתאמה אישית, גופי התאורה ודקורציה. כל שטח הדירה נהרס ותוכננה חלוקה מחודשת בהתאם לצורכי הדיירים.

אחד האתגרים בתכנון הדירה היה להתאים אותה מבחינת תכנון וחומרי גמר לכלבים הרבים. בתחילה הייתה מחשבה על ריצוף פרקט מעץ גושני מולבן, אך הוא כלל אינו פרקטי עם ארבעה כלבים המסתובבים תדיר בדירה. לכן הוחלט לבסוף על אריחי גרניט פורצלן דמוי פרקט, במראה מעט מעושן.

התריסים שהצלו על הסלון הוסרו, ובמקומם שולבה ויטרינה גדולה המחברת את פנים הדירה לחוץ ולנוף הנשקף מהקומה החמישית, נוף תל אביבי שכעת נצפה ישירות עם הכניסה לדירה, המבט הראשוני שהנכנס מקבל. לצד הכניסה מוקם חדר העבודה, מתוך כוונה להפרידו פונקציונלית משאר חללי הדירה.

חדר העבודה מתאים לשני אנשים, וכולל ארון אחסון נרחב במיוחד לניירת הרבה שהצטברה במשך השנים. בחדר זה משולבות תמונות ואביזרים רבים מעברם של הדיירים. מסמכים ישנים מעניינים נבחרו בקפידה, ומוסגרו במיוחד לתלייה בחדר זה.

חן שדמי, סלון (8) (צילום: יחסי ציבור)
נוף תל אביבי מהוויטרינה הגדולה | צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, סלון (14) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, מטבח (6) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, מטבח (7) (צילום: יחסי ציבור)
מטבח גדול לחובבי בישול | צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, מטבח, ג (9) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

פרטי עיצוב עתיקים מהאוסף הפרטי

הסלון נבחר לקבל את מירב הנוף והאור של הדירה, ולכן מוקם לצד הוויטרינה הראשית. בסלון משולבים שידה עתיקה, ארונית זכוכית ופרטי עיצוב עתיקים מאוספם הפרטי של הדיירים. כל פריט שהוחלט לשלבו מחדש בדירה נבחר בקפידה.

בתוכנית הישנה של הדירה המטבח היה צמוד לכניסה, והיה מופרד ורחוק מהסלון ומפינת האוכל. הוחלט למקמו צמוד לסלון, ובו אי ארוך מאוד היוצר חציצה בינו לבין הסלון. בני הזוג מבשלים תדיר, ולכן גודלו של המטבח כמעט זהה בשטחו לשטח הסלון, והוא כולל שני תנורים, כיריים רחבות מהסטנדרט, ומקרר אינטגרלי רחב במיוחד. הוחלט על סגנון נקי מאוד ומינימליסטי למטבח, כדי לייצר רקע ושוני עמוק בינו לבין פרטי האספנות עתיקים הנמצאים בסלון הצמוד אליו. במטבח תוכנן ארון ויטרינת זכוכית שיכיל כלים ישנים שאותם ביקשו להציג בני הזוג.

פינת אוכל עגולה ונפתחת מוקמה קרוב למטבח. מכיוון שהיא אלכסונית למטבח הוחלט על פינה שחורה, עם כסאות שחורים וגוף תאורה תלוי מסוגנן, שחור גם הוא. פינת האוכל השחורה מובלטת על גבי לובן המטבח. על הקיר כרקע לפינת האוכל נבחר צילום בשחור לבן מאוספם של הדיירים, המשדר אווירת חופש וקלילות, ומשתלב עם צבעי השחור של הפינה.

חן שדמי, עבודה (13) (צילום: יחסי ציבור)
חדר עבודה המותאם לשניים | צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, שינה (17) (צילום: יחסי ציבור)
ארון ענקי לאוסף הבגדים והנעליים של בעלת הבית | צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, שינה (16) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, רחצה, ג (19) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, רחצה, ג (17) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
חן שדמי, רחצה, ג (18) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
_OBJ

כיור מיוחד לרחצת הכלבלבים

חדרי השינה, ששניהם עוצבו בסגנון לבן ונקי, מופרדים מאזור הבית הציבורי במסדרון לא ארוך, אשר שולבה בו מראה ארוכה. חדר השינה הראשי כולל נישות ייעודיות לספרים ולתמונות של הדיירים. חדרי הרחצה חופו באריח זהה לרצפה ולקירות הנותן הרגשה נקייה, אך עם זאת מכניס עניין רב. לארונות הרחצה נבחר עץ טיק. כיור במידות גדולות במיוחד, לצורך רחצת הכלבלבים, שולב לדרישת הלקוחות.

"תהליך העיצוב היה מהלך מקיף, רב שלבי ומרובה משתנים", מסכמת שדמי. "תפיסת החלל היא של דירה בשטח קטן יחסית שמכילה פונקציות רבות, עם עיקרון של חלל הנותן הרגשת פתיחות, ללא ריבוי אלמנטים וריהט מיותר. האתגר העיקרי היה להצליח להכניס את כל הפונקציות, תוך מתן תחושה של דירה שאינה צפופה.

"המתאר החזותי של הדירה מכיל ריבוי סגנונות -  ריהוט בסגנון עתיק שמשתלב עם דירה מודרנית בעלת אסתטיקה נקייה מאוד. השילוב נעשה בצורה מאוד מדויקת, ונבנה בשלבים תוך כדי השיפוץ. ללקוחות טעם מבוסס ובוגר, והם בעלי הבנה עמוקה ואהבה לעיצוב, והחוויה איתם הייתה נפלאה ומקדמת. כל זאת, והעובדה שהם התגוררו בנכס לפני השיפוץ והכירו היטב את הסביבה, היו יתרון משמעותי כבר מתחילת הדרך".

טיפ: "חשוב להשקיע את כל המאמצים בשלב התכנון, לפני שמתחיל השיפוץ עצמו. ברבים מהפרויקטים שלי הוא לוקח אפילו יותר זמן מאשר השיפוץ, כך מצליחים להימנע משינויים תוך כדי תנועה, אשר לרוב מלויים לרוב בחריגה בזמנים ובתקציב"._OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

רשימת מכולת:

גוף תאורה מעל פינת האוכל: קרני תכלת, 4,000 שקלים
גוף תאורה ממתכת שחורה בחדר שינה קטן: לסרי תאורה תל אביב, 800 שקלים
גופי תאורה קיריים בסלון: מאור דולב תל אביב, 440 שקלים
כיסאות פינת אוכל: פיק אפ תל אביב, 350 שקלים

תכנון ועיצוב פנים: חן שרף שדמי