בשכונת הגולף, בחלקה הגבוה ביותר של קיסריה, על מגרש ששטחו 650 מ"ר, בנוי ביתם של בני זוג חובבי גולף. מן הקומה העליונה של הבית, שנקרא "House H" בגלל צורתו, נשקף נוף לים ומקומת הקרקע מבט פנורמי של היישוב. שטח הבית 350 מ"ר והוא מתפרש על שלוש קומות: קומת מרתף, קומת קרקע וקומה ראשונה. הוא תוכנן במיוחד כך שאזור הבריכה והחללים המשותפים יפנו לכיוון הים במערב.

בבית גרים איש עסקים ואשתו, שאוהבים לברוח מהעיר בסופי שבוע. בני הזוג מגיעים לקיסריה בשם אהבתם הגדולה לגולף, הם משחקים גולף באופן קבוע ואף משתתפים בטורנירים והבית מאפשר להם קרבה למגרש הגולף בקיסריה.

ישראל נוטס, הבית חוץ (45) (צילום: עומרי אמסלם)
"House H" בקיסריה. ביתם של חובבי הגולף | צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, חוץ (56) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, ג, כניסה (57) (צילום: עומרי אמסלם)
שער הברזל השחור מוביל אל פאטיו מקורה | צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם

עוד בערוץ עיצוב הבית:   

פאטיו מרשים בכניסה לבית

בכניסה לבית נבנה פאטיו מקורה שהוא מעין חלל כניסה אל הבית, ואליו נכנסים משער ברזל שחור המתכתב עם גדר החזית של הבית. בכניסה לבית קמין גדול וסביבו הסלון. "מעבר לשימוש הפונקציונלי שלו, הקמין הוא נקודת פוקוס בתכנון הכללי של החלל ומספק את אפקט 'מדורת השבט' שקצת חסר בבתים המודרניים", מספר האדריכל ישראל נוטס.

לאורך הצלע הימנית של הבית תוכנן מטבח לבן גדול בצורת ח' עם אי במרכזו ולצדו שולחן ארוחת בוקר קטן. בקצהו השני נמצאת פינת המשפחה שבה סלון בצורת ר', שולחן קפה עגול ופינת טלוויזיה. פינת המשפחה משקיפה לנוף הבריכה באמצעות קירות מסך. לאורך הצלע השמאלית חלל מדרגות המחבר בין שלוש הקומות, שירותי האורחים ופינת אוכל הממוקמת קרוב לאזור הבריכה. הקומה כולה רוצפה באריחי שיש שחורים מסוג Nero marquina.

ישראל נוטס, בריכה בשקיעה (54) (צילום: עומרי אמסלם)
בסוף הבריכה מפל אינפיניטי | צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, ג, בריכה (32) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, ג, בריכה (31) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, ג, בריכה (33) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, בריכה בערב (53) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם

האילוץ שהפך לרעש פכפוך

בחוץ תוכננה בריכת שחייה המתחברת והופכת לבריכת רביצה רדודה אשר בסופה מפל גלישה "אינפיניטי". הבריכה רוצפה באריחי קרמיקה פשוטים בצבעי כחול כהה ובהיר וכך נוצר משטח "דמקה" מרצד בעזרת המים. במאונך לבריכה נבנתה פרגולה ארוכה המספקת צל לשולחן אוכל ארוך, המתאים ל-12 איש.

"כיוון שהבית ממוקם במקום הגבוה ביותר בקיסריה, הבית הצמוד אלינו מכיוון מערב נבנה כארבעה מטרים מתחת לקו האפס שלנו", מתאר נוטס את אילוץ התכנון שהפך ליתרון. "כדי לשמור על גינה בגובה אחיד היינו צריכים להפקיע רצועה ברוחב מטר לאורך הגדר לטובת בניית חומה מדורגת. על מנת לא לבזבז את הרצועה הזו רק לטובת הדירוג, השתמשנו בה לתעלת גלישה של הבריכה. הבדלי הגובה יצרו מעין מפל המייצר רחש נעים של פכפוך מים".

ישראל נוטס, ג, עם הפנים לבריכה (24) (צילום: עומרי אמסלם)
פינת ישיבה הפונה אל הבריכה | צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, חלל (60) (צילום: עומרי אמסלם)
הסלון. הרצפה בקומה הראשונה מחופה שיש שחור | צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, פינת ישיבה מלמעלה (65) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, סלון (צילום: עומרי אמסלם)
הקמין. "מדורת השבט" שחסרה בבתים מודרניים | צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, סלון (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, סלון (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, סלון (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, פינת אוכל (29) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם

חדרי שינה מקושרים בגשר

בקומה הראשונה תוכננו שתי יחידות חדרי שינה לאורחים, לכל יחידה אמבטיה פרטית ונוף הפונה לחזית הבית. לאורך החלק הפונה לבריכה ולכיון הים תוכנן חדר הורים גדול עם מיטה רחבה ופינת ישיבה עם יציאה למרפסת. ביחידת ההורים נבנה גם חדר ארונות גדול וחדר אמבטיה רחב עם מקלחת ואמבטיה פרי סטנדינג. הקומה העליונה חצויה על ידי חלל כפול והמעבר בין החדרים מתבצע בעזרת גשר מרחף עם מעקות ברזל משולבים זכוכית. ההפרדה בין החדרים באמצעות הגשר המרחף מאפשרת פרטיות מוחלטת בין החדרים.

ישראל נוטס, ביליארד (43) (צילום: עומרי אמסלם)
קומת המרתף. לבילוי ואירוח | צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, ג, מדרגות (35) (צילום: עומרי אמסלם)
בקומה העליונה חדרי השינה | צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, ג, מדרגות (40) (צילום: עומרי אמסלם)
בין חלקי הקומה מפריד גשר | צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, מעבר (34) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

פתחים רחבים אל חצר אנגלית

קומת המרתף תוכננה מההתחלה כקומת אירוח ומשחק ובמרכזה שולחן ביליארד עם בר משקאות לאירוח. גם בקומת המרתף תוכננה פינת ישיבה עם מערכת קולנוע ביתי וממ"ד (כדרוש בחוק).  לקומת המרתף נבחר חיפוי של פרקט אלון בגוון טבעי. הקומה מוארת באמצעות אור טבעי המושג על ידי פתחים רחבים אל חצר אנגלית.

"העיקרון שעומד לנגד עיניי בתכנון בתים הוא רצון הלקוח", מסכם נוטס, "אדריכלים נוטים להתווכח רבות ולנסות להעביר את הרעיונות שלנו לכדי ביצוע אבל בסופו של דבר המילה האחרונה היא תמיד של הלקוח. בתכנון הבית הזה הייתה לנו יד יחסית חופשית והלקוחות ראו איתנו עין בעין ברוב תהליך התכנון".

ישראל נוטס, שינה (23) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, שינה ומרפסת (1) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, פינת  ישיבה (66) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, ג, מקלחת (70) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
ישראל נוטס, אמבטיה (44) (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
_OBJ

תכנון הבית: אדריכל ישראל נוטס
עיצוב פנים: ליאורה שטרנפלד