משפחה לא בוחרים. במקרים רבים אנשים מקבלים החלטה מודעת להתרחק מקרובי המשפחה שלהם, אך במקרה הזה ניתן לראות שני אחים שבחרו להקים בית עבורם ועבור בני משפחתם על מגרש משותף וכך לשמור על יחסים קרובים והדוקים. עוד לפני שבחרו את המגרש פנו לאדריכל גיא עזריאלי, שיחד איתם בחר מגרש צר וארוך ביישוב שקט באזור השרון שהיה אפשר לחלקו לשני בתים נפרדים. החלק האחורי של המגרש שפונה לכיוון השדות הותאם למשפחת האח והמגרש החזיתי תוכנן עבור האחות, שטחו 300 מ"ר המחולקים לשלושה מפלסים - חלל ציבורי למגורים ולאירוח בקומת הכניסה, קומה פרטית עם חדרי שינה ורחצה בקומה העליונה וחדר קולנוע משפחתי בקומת המרתף.

גיא עזריאלי 01, מגרש צר וארוך שתוכננו עליו שני בתים (צילום: שי אפשטיין)
מגרש צר וארוך שתוכננו עליו שני בתים | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 02, מדרכי בטון בשביל הכניסה (צילום: שי אפשטיין)
מדרכי בטון בשביל הכניסה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 03, דלת הכניסה מחלקת את הבית לשני אגפים (צילום: שי אפשטיין)
דלת הכניסה מחלקת את הבית לשני אגפים | צילום: שי אפשטיין

"תכנון שני בתים עבור בני משפחה על אותו מגרש היה אתגר לא קטן עבורי, הייתי צריך לשמוע את הפנטזיות של שתי המשפחות ולסדר את זה כך שכולם יהיו מרוצים בסוף", מספר עזריאלי. "החלטתי למקם את שני הבתים אחד מאחורי השני כדי לנצל את באופן מיטבי את המגרש הארוך ומבחינה אדריכלית לייצר איזושהי המשכיות ביניהם בלי לוותר על פרטיות לכל אחד מהצדדים", הוא מוסיף. הבית החזיתי תוכנן על פי צורכי בני המשפחה, זוג עם שלושה ילדים צעירים, שביקשו ליהנות משטח דשא ירוק שאליו יפנו הסלון שבקומת הקרקע ויחידת ההורים שבקומה העליונה. כדי לענות על בקשתם, תוכנן הבית בקדמת המגרש על מנת להשאיר חצר אחורית גדולה וכך גם להתרחק מהבית העורפי ככל האפשר.

גיא עזריאלי 04, מדרגות מקונסטרוקצייה קלה (צילום: שי אפשטיין)
מדרגות מקונסטרוקצייה קלה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 05, גוף תאורה שיובא מסין והורכב בשטח (צילום: שי אפשטיין)
גוף תאורה שיובא מסין והורכב בשטח | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 06,  גובה כפול בחלל הכניסה (צילום: שי אפשטיין)
גובה כפול בחלל הכניסה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 07, גשר המחבר בין שני אגפי הקומה העליונה (צילום: שי אפשטיין)
גשר המחבר בין שני אגפי הקומה העליונה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 08, אריחים ריבועיים וגדולים למראה המשכי (צילום: שי אפשטיין)
אריחים ריבועיים וגדולים למראה המשכי | צילום: שי אפשטיין

עוד בערוץ עיצוב הבית:

מראה מודרני המגדיל את החלל

שביל צדי המדורג באמצעות מדרכי בטון (אבן גן בטון מוחלק) מוביל לדלת הכניסה, שמוקמה במרכז הבית ומחלקת אותו לשני אגפים, מימין הסלון ופינת האוכל שהופנו לכיוון החצר ומשמאל המטבח, הממ"ד ושירותי האורחים. גרם המדרגות תוכנן במרכז הבית ומול הדלת, הוא נבנה מקונסטרוקציית פלדה שנצבעה בלבן (בנצי גרינברג מסגרות אומן) ומעליה קופסאות עץ אלון. מול גרם המדרגות נמצא חלון דרומי גדול ומעליו חלון גג, המבנה הקליל והמאוורר של המדרגות והשימוש בקונסטרוקציה קלה מאפשרים לאור טבעי רב לחדור לכל קומות הבית ולחמם אותן. מבואת הכניסה תוכננה בגובה כפול ומעליה מתנשא גוף תאורה שנרכש בסין ומורכב מ-12 גופים נפרדים אשר הורכבו בשטח. בין המדרגות לסלון מפרידה מחיצת זכוכית מעודנת שמאפשרת יצירת קשר עין בין המתרחש משני צדי החלל.

המטבח תוכנן בצורת האות ר' וכולל יחידת ארונות גבוהים ומשטח עבודה ארוך הפונה לחלון גדול. הוא בוצע על ידי נגר מקומי (נגריית קוקאי) ובמרכז הוצב אי רחב שעליו משטח עבודה מעץ, סביבו מוקמו שישה כיסאות שחורים עם רגלי עץ שיוצרים קונטרסט למול ארונות המטבח הלבנים והנקיים. לצד המטבח דלת כניסה נוספת המובילה ישירות לחניה ומאפשרת גישה נוחה לבית. החלל רוצף באריחים ריבועיים גדולים בגימור דמוי בטון (ויה ארקדיה), היוצרים מראה מודרני של משטח אחיד והמשכי המגדיל את החלל.

גיא עזריאלי 09, האי והכיסאות יוצרים קונטרסט לעיצוב הבהיר (צילום: שי אפשטיין)
האי והכיסאות יוצרים קונטרסט לעיצוב הבהיר | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 10, ליד המטבח דלת נוספת לחנייה (צילום: שי אפשטיין)
ליד המטבח דלת נוספת לחנייה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 11, ניתן לראות דרך המדרגות עד לקצה השני של החלל (צילום: שי אפשטיין)
ניתן לראות דרך המדרגות עד לקצה השני של החלל | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 12, מחיצת זכוכית מתפקדת כמעקה מדרגות (צילום: שי אפשטיין)
מחיצת זכוכית מתפקדת כמעקה מדרגות | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 13, טשטוש הגבול בין החוץ לפנים (צילום: שי אפשטיין)
טשטוש הגבול בין החוץ לפנים | צילום: שי אפשטיין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

אוורירי ומרחף

כדי להדק את הקשר בין החצר הירוקה לבין חללי הפנים תוכננה ויטרינה באורך של שבעה מ' (ברגמן חלונות מאלומיניום בע"מ) המטשטשת את ההפרדה בין החוץ לפנים. בחוץ תוכננה פרגולה המקרה מעל משטח דק שעליו מוקמו פינות ישיבה, היא מסננת את הקרניים המסנוורות והחזקות שחודרות פנימה דרך החלון המערבי הגדול ועם זאת שומרת על הקו האדריכלי והמוקפד שמאפיין את חזיתות הבית. כמו כן שולבו עצים היוצרים תחושת פרטיות עבור בני הבית, יחידת מנגל וג'קוזי מפנק שנרכש בסין ויובא ארצה.

גיא עזריאלי 14, אווירה חמה ואינטימית בסלון (צילום: שי אפשטיין)
אווירה חמה ואינטימית בסלון | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 15, קיר טלוויזיה א-סימטרי (צילום: שי אפשטיין)
קיר טלוויזיה א-סימטרי | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 16, פינת אוכל מודרנית ומינימליסטית (צילום: שי אפשטיין)
פינת אוכל מודרנית ומינימליסטית | צילום: שי אפשטיין

כדי לשמור על תחושת אינטימיות חמימה בסלון למרות הוויטרינה הגדולה, תוכנן קיר א-סימטרי שמשלב טלוויזיה, קמין (אורטל קמינים), יחידת מיזוג אוויר ומדפים שעליהם הונחו ספרים וחפצי נוי. הרהיטים, הטקסטיל והעציצים ששולבו בחלל מוסיפים לאווירה הנעימה והביתית ועם זאת שומרים על אפיון עכשווי ונקי. מול הסלון תוכננה פינת האוכל, עבורה נבחרו שולחן מינימליסטי לבן וכיסאות לבנים עם רגלי עץ, מעליהם נתלו שני גופי תאורה שחורים בצורניות מעוגלת שמרככת את הקווים הישרים של הבית.

הקומה העליונה חולקה לשני אגפים - מימין יחידת ההורים ומשמאל חדרי השינה והרחצה של הילדים, ביניהם מחבר גשר המשקיף למבואת הכניסה שלמטה. חללי הפנים בקומה העליונה תוכננו בנסיגה מהחזית האחורית כדי לאפשר מקום למרפסת אורכית שמלווה את חדר השינה והרחצה של ההורים. החזית האחורית תוכננה כך שהמבנה יוצר מעין מסגרת סביב הוויטרינה שבקומת הקרקע והרפפות הקלילות שבקומה העליונה, המסננות את האור ומאפשרות פרטיות בחדר ההורים, כך נוצר מראה אוורירי ומרחף שאינו בא על חשבון הפרטיות של בני הבית ותחושת האינטימיות שבחללי הפנים.

גיא עזריאלי 17, במרתף חדר קולנוע וחצר קטנה ונעימה (צילום: שי אפשטיין)
במרתף חדר קולנוע וחצר קטנה ונעימה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 18, מרפסת ארוכה תוכננה לצד יחידת ההורים (צילום: שי אפשטיין)
מרפסת ארוכה תוכננה לצד יחידת ההורים | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 19, חדר הרחצה ביחידת ההורים (צילום: שי אפשטיין)
חדר הרחצה ביחידת ההורים | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 20, חדרי ילדים במראה צעיר ומודרני (צילום: שי אפשטיין)
חדרי ילדים במראה צעיר ומודרני | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 21, חדר הרחצה של הילדים (צילום: שי אפשטיין)
חדר הרחצה של הילדים | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 22, העצים מספקים פרטיות בחצר (צילום: שי אפשטיין)
העצים מספקים פרטיות בחצר | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 23, שפה אדריכלית מודרנית ונקייה (צילום: שי אפשטיין)
שפה אדריכלית מודרנית ונקייה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 24, הקומה העליונה תוכננה בנסיגה כדי ליצור קו אחיד (צילום: שי אפשטיין)
הקומה העליונה תוכננה בנסיגה כדי ליצור קו אחיד | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 25, המבנה ממסגר את הרפפות הקלילות (צילום: שי אפשטיין)
המבנה ממסגר את הרפפות הקלילות | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 26, בחצר ג_קוזי שיובא מסין (צילום: שי אפשטיין)
בחצר ג'קוזי שיובא מסין | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 27,  אזור מקורה עם פינות ישיבה (צילום: שי אפשטיין)
אזור מקורה עם פינות ישיבה | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 28, שירותי האורחים שבקומת הקרקע (צילום: שי אפשטיין)
שירותי האורחים שבקומת הקרקע | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 29, חלון גג תוכנן מעל המדרגות (צילום: שי אפשטיין)
חלון גג תוכנן מעל המדרגות | צילום: שי אפשטיין
גיא עזריאלי 30, תחושת פרטיות למרות הויטרינות הגדולות (צילום: שי אפשטיין)
תחושת פרטיות למרות הויטרינות הגדולות | צילום: שי אפשטיין

אדריכל גיא עזריאלי

סטיילינג לצילומים: עופרי פז