מה עשו בני זוג שרכשו דירה מקבלן, אבל הגיעו לפרשת דרכים בשלבים האחרונים של הבנייה - כאשר החלל הציבורי כבר רוצף? החליטו שהם מעצבים אותה מחדש. "בני הזוג הגיעו לשלב שבו הרגישו שמשהו לא נכון להם בתכנון הדירה", מספרת מעצבת הפנים ענת סודרי. "לאחר בחינת התכניות וביקור בשטח, הבנתי כי יש לתכנן את חלוקת החלל מחדש. עצרנו את תהליך הבנייה מול הקבלן וברגע שהדירה נמסרה לדיירים, התחלנו את השיפוץ".

ענת סודרי, פינת אוכל
לאכול מול הים | צילום: איתי בניית
ענת סודרי, פינת אוכל פירות גובה
בנישת הגבס מוסתרים מקרר היין וכל מערכות האודיו, שמע וכבלים | צילום: איתי בניית

משחקים של עיגולים בחלל הריבועי

זוג ההורים, בשנות החמישים לחייהם, עם ילדים בוגרים שעזבו את הקן וילד שחי בבית ומשרת בצבא, רצו ליצור דירה נוחה, נעימה ומפנקת, שתיתן להם מענה לאירוח ואיכות חיים. תחילה, ביקשו לבטל חדר בדירה שרכשו במגדל מול הים בנתניה, ולהישאר עם ארבעה חדרים בלבד.

בכניסה לדירה, הממוקמת בקומה השישית של רב קומות וגודלה 130 מ"ר, מוקמה מבואה מרווחת ונעימה. מול הדלת הוצבה קונסולה פונקציונלית עם מראה עגולה, אשר דרכה משתקף המטבח ("אלמנטו"). "המשחק של הצורה העגולה חוזר על עצמו מבחינת העיצוב", מסבירה סודרי, "היות והדירה בנויה בצורה מרובעת וכל החללים: מטבח, סלון, פינת אוכל ומבואה, הינם בעצם משחק של ריבועים ריבועים, הכנסתי את הצורה העגולה כדי ליצור עניין בחלל.

ענת סודרי, סלון חלונות
שני חלונות הצופים לים ויציאה למרפסת | צילום: איתי בניית
ענת סודרי, סלון גובה
צבעי חול רגועים | צילום: איתי בניית, לקמחי תאורה
ענת סודרי, סלון שולחן
עם כורסה מרווחת בגווני ירוק נעימים | צילום: איתי בניית, גופי תאורה: קמחי תאורה

במבואה לדירה ישנו קיר ארוך הפונה לסלון. "למבואה זו בחרתי צילום ענק בשחור לבן בו רואים ים עם מזח. הניגוד החזק בין הצילום השחור לבן לבין בחלון מולו שפונה לים הכחול יוצר עניין וריגוש", מוסיפה סודרי. החלל הציבורי של הדירה רוצף בריצוף גרניט פורצלן בגוון אפור.

התאורה מעצימה את האווירה בבית, מאירה ונותנת תחושה מתאימה לכל חלל בנפרד ("קמחי תאורה"). "במטבח יש שתי נקודות, אחת אווירתית ואחת פונקציונלית", מסבירה סודרי. "ה-T5 היא פס תאורה רציף וחסכוני בחשמל ומתאים לאזורי עבודה. הוספנו גם גוף תאורה אווירתי עם אור צהוב מעל לשולחן האוכל. בסלון נוספו שתי נקודות תאורה מהקיר שזורקות את האור מהתקרה לחלל, לשטף אור נעים ולא מסנוור וניתן לשלוט בו".

ענת סודרי, מטבח גובה
המטבח תוכנן בצורת "ח" | צילום: איתי בניית, לקמחי תאורה
ענת סודרי, מטבח
דלתות המקררים האלו חופו בזכוכית מט בצבע לבן | צילום: איתי בניית

משטחי עבודה נוחים ומרווחים

בהיותם זוג שאוהב לבשל ולארח, הם ביקשו לשים דגש על עיצוב המטבח. המטבח תוכנן מחדש ובוצע בהתאם לתוכניות של סודרי בהזמנה מנגר פרטי. המטבח תוכנן בצורת "חית", אשר ציר אחד כולל ארונות גבוהים עבור מזווה וכן מקררים בשתי יחידות של עומק 60 ס"מ ורוחב 60 ס"מ, שאפשרו קו אחד ואחיד עם נגרות המטבח. דלתות המקררים האלו חופו בזכוכית מט בצבע לבן.

"שני הצירים הנוספים הינם נמוכים, מה שמקנה משטחי עבודה נוחים ומרווחים", מוסיפה סודרי. "חיפוי חזיתות מתחת לשיש הינו פורניר אלון מבוקע וכל הנגרות התחתונה הינה מגירות לנוחות תפעול המטבח. הכיור מוקם מול החלון המשקיף אל הים. עוד הכנסתי את השולחן העגול הנעים והמזמין עם הגוף תאורה החמים שלו שמזכיר קוקוסים שיורדים עלינו מלמעלה".

ענת סודרי, כניסה תמונה
מול הדלת הוצבה קונסולה פונקציונלית | צילום: איתי בניית
ענת סודרי, כניסה חדשה
צילום ענק בשחור לבן ובו רואים ים עם מזח | צילום: איתי בניית
ענת סודרי, כניסה מנורה
קיר ארוך הפונה לסלון | צילום: איתי בניית, לקמחי תאורה
ענת סודרי, כניסה מראה
מראה עגולה וגדולה, אשר דרכה משתקף המטבח | צילום: איתי בניית

בסלון יש שני חלונות הצופים לים ויציאה למרפסת ולכן תוכננה פינת הישיבה עם הפנים לחלון ולים. הפלזמה תלויה על זרוע בסלון וניתנת להזזה, גם לכיוון המרפסת. מה שנותן גם אפשרות בימי הקיץ הנעימים לשבת במרפסת הקטנה והנעימה ולצפות בה. ריהוט הסלון הינו מפנק ונותן אפשרות לאירוח וכן התכרבלות בערב. הצבעים שנבחרו הינם צבעי חול רגועים עם כורסה מרווחת בגווני ירוק נעימים ומרעננים, השטיחים הוזמנו במיוחד מחו"ל, בהתאמה מלאה לצבעוניות של הדירה.

פינת האוכל לאירוח מוקמה במקום חדר שירד עם נוף לים ויציאה למרפסת. "בפינת האוכל יצרתי נישה שלא שמים לב אליה, היות והדלת צבועה בגוון הקיר ובה הכנסתי את מקרר היין, כל מערכות האודיו, שמע, כבלים וגם מקום לכוסות יין", מדגישה סודרי.

ענת סודרי, חדר שינה
סוויטת הורים מפנקת ונעיצה | צילום: איתי בניית
ענת סודרי, חדר שינה תאורה
תאורת לד לקריאה | צילום: איתי בניית, גוף תאורה: קמחי תאורה

סוויטת הורים מפנקת

לדירה תוכננו שלושה חדרי שינה, האחד סוויטת הורים, חדר שינה נוסף עבור הבן החייל והחדר השלישי הינו חדר אירוח. בחדרי השינה חופה הריצוף בפרקט אלון מבוקע. "דבר ראשון אותו עשיתי היה ליצור חדר שינה/סוויטת הורים מפנקת, עם ארונות, פינת איפור, חדר רחצה מפנק הכולל אמבטיה ולא מקלחון", אומרת סודרי. "אחד מהדברים החשובים לדעתי ביצירת חללים נעימים הינה הפרטיות שיוצרים בכניסה לחדרים. כלומר, שלא יהיה ניתן לראות דלתות של חדרי שינה מהחלל הציבורי. לרוב, בדירות יותר קשה לעשות זאת, אך בהחלט אפשרי.

ענת סודרי, חדר רחצה שירותים
חיפוי גרניט פורצלן מלא בחדר הרחצה הכללי | צילום: איתי בניית
ענת סודרי, חדר רחצה גובה
והוא דמוי בטון בגוון לבן | צילום: איתי בניית

חדרי הרחצה: בחדר הרחצה הכללי נבחר חיפוי גרניט פורצלן מלא, אריחים ריבועים בגודל 60 X60 בצבע אפור עם נקודות אדומות השוקעות פנימה ומהוות משחק יפה בחלל. הריצוף הוא גרניט פורצלן שמדמה בטון בגוון לבן שבור מחוספס. בחדר הרחצה שביחידת ההורים יש אמבטיה וגם ראש גשם כדי לענות על דרישות שני בני הזוג. הריצוף זהה לחדר הרחצה הכללי רק בצבע אפור.

ענת סודרי, חד רחצה אמבטיה גובה
בחדר הרחצה שביחידת ההורים יש אמבטיה וגם ראש גשם | צילום: איתי בניית
ענת סודרי, חדר רחצה פרחים
טקסטורה מיוחדת על הקיר | צילום: איתי בניית

תכנון ועיצוב פנים: ענת סודרי

ים מכל הכיוונים: פנהאוז במגדל
הום סטיילינג: שדרוג לדירת קבלן סטנדרטית