מורה לבלט בת 24 ובעל פיצרייה בן 27 רוכשים מבנה יביל (מבנה הניתן להעברה וניוד)  במושב. הבית ממוקם בחצר של משפחה קיימת והם רוצים גם פרטיות, גם גישה לנוף, גם חלוקה נוחה ופונקציונלית של המבנה הלא מאוד גדול, גם אפשרות להוספת עוד חדר בעתיד, גם חלל צעיר וכיפי לאירוח וגם לשלם כמה שפחות כסף. איך עושים את זה?

הבית, אשר נמצא במושב שקף, למעשה עומד "באוויר" על גבי רלסים (שלדי מתכת) המחוברים ליציקות בטון שנוצקו באדמה, כדי לאפשר בעוד מספר שנים להעבירו לשטח אחר במושב, והמעטפת שלו נבנתה מפנל מבודד. שטח הבית הוא 64 מ"ר הכוללים שני חדרי שינה, חדר רחצה מרווח, מטבח, סלון וחדר כביסה. המבנה עצמו הוא ארוך וצר - מלבן של 12x5 מ"ר, מה שדרש סקיצות רבות עד למציאת החלופה המושלמת המכילה את כל הפונקציות הדרושות לבית פונקציונלי ונוח לתנועה.

נעם מושב, סלון מבט למטבח
פונקציונלי ונוח לתנועה. המטבח והסלון | צילום: נעם רוזנבלט אלדן

באלה הידיים: הדיירים השתתפו בבניה

עלות הבנייה כולה הייתה כ-130 אלף שקלים, והמחיר כלל את כל בניית המבנה, התשתיות, מיזוג אוויר, חומרי גמר, עבודות גבס, דלתות, אלומיניום, מטבח, כלים סנטרים וכו'. חלק מהריהוט הובא מדירתם הקודמת של הזוג והחלק השני, כגון ספות הנדנדה בסלון, נבנה במחיר עלות על ידי חבר קרוב של הזוג. התהליך כולו ארך כחודשיים, והעבודה כולה בוצעה על ידי קבלן בשיתוף עבודה של בני המשפחה על מנת לחסוך בעלויות וזמן. כך יצא שבעלי הבית היו מעורבים בפועל בבניית ביתם.

"היות וידעתי מראש כי מדובר בפרויקט עם תקציב נמוך", מספרת המעצבת נעם רוזנבלט אלדן, "לא היו דברים שהיה צריך לוותר עליהם בדרך. הדבר היחיד שהייתה בו פשרה מסוימת הוא שבשלב הראשון לא נקנו כל הפריטים להשלמת הסטיילינג, כגון גופי תאורה, וילונות, שטחים ועוד, מתוך מחשבה שאלו ירכשו בהמשך".

מאחד יוצאים שלושה: הסלון והמטבח

חזית הבית פונה לכיוון הנוף, הפוך מחזית בית המשפחה שבנחלה, מה שיוצר מצב של פרטיות עבור שני הבתים. דרך מרפסת הכניסה נכנסים לחלל הציבורי של סלון ומטבח, אשר מעוצבים כיחידת אירוח הרמונית היות והזוג אוהב לארח. המבנה המלבני המאורך בעצם חולק לשלושה חללים - במרכז הסלון והמטבח ובשני צדיו חדרי המגורים: מימין חדר השינה המרכזי כשלצדו חדר רחצה, ומשמאל חדר שינה/עבודה נוסף וחדר כביסה. קיימת אופציה להרחבה של חדר נוסף באותו האזור.

נעם מושב, סלון כללי
יושבים אל הנוף. הסלון | צילום: נעם רוזנבלט אלדן
נעם מושב, סלון כורסה
יחידת אירוח הרמונית | צילום: נעם רוזנבלט אלדן

בסלון תוכננה ויטרינה גדולה שפונה אל הנוף ומכניסה אור רב לחלל הציבורי של הבית. בסלון ובמטבח תלויים מספר ציורים שציירה אם המשפחה אשר מכניסים צבע ועניין לחלל. המטבח נקנה באיקאה במטרה לצמצם עלויות ולעמוד בתקציב, ותוכנן כך שיהיה מקום לכל האבזור הדרוש כגון תנור, מיקורגל וכו'. למטבח נבחרה פורמייקה לבנה שעלותה נמוכה ומשטח העבודה עשוי בוצר עץ. ליד האי מוקמו שני כסאות בר שחורים שנקנו בשוק הפשפשים.

נעם מושב, מטבח
פורמייקה לבנה בעלות נמוכה. המטבח | צילום: נעם רוזנבלט אלדן
נעם מושב, מטבח דלפק
ציורים שמכניסים עניין וצבע | צילום: נעם רוזנבלט אלדן
נעם מושב, קולאז שעון
כיסאות משוק הפשפשים | צילום: נעם רוזנבלט אלדן

יה מאן: חדרי השינה והמוזיקה

חדר השינה תוכנן בחזית הפרטית של הבית וגם הוא מכיל חלונות גדולים הפונים לנוף. חדר הרחצה שלצדו מרווח, עם מקלחון גדול ומפנק מרוצף בפסיפס אפור בגוון הרצפה, וספסל ישיבה בנוי.

נעם מושב, חדר שינה גובה
גם הוא פונה לנוף. חדר השינה | צילום: נעם רוזנבלט אלדן
נעם מושב, חדר שינה ארון גובה
ארון מוסיף המון | צילום: נעם רוזנבלט אלדן
נעם מושב, קולאז חדר שינה
לשינה שקטה וערבה | צילום: נעם רוזנבלט אלדן

חדר השינה השני מרווח גם הוא, והוא משמש כיום כחדר עבודה וחדר מוזיקה. בני הזוג מאוד אוהבים מוזיקה, דבר שניכר מאוד בתכנון החלל שלהם, החל מגיטרה מצוירת המונחת בפינת החדר ועד לאוסף התקליטים שמקשט בצבעוניותו את החלל, כמו גם פוסטר של בוב מארלי. חדר הכביסה מכיל מכונה ומייבש וכמו כן קיים בו מקום לאחסון.

נעם מושב, ספרייה גובה
עוצבה במיוחד על ידי חבר של בני הזוג. הספריה | צילום: נעם רוזנבלט אלדן
נעם מושב, ספרייה
וזהו גם הפריט האהוב על ידי המעצבת | צילום: נעם רוזנבלט אלדן

"העבודה עם הדיירים הייתה נעימה ומאתגרת", מסכמת רוזנבלט אלדן, "הם סמכו עליי ונתנו לי לנהל את תהליך העבודה ותקציב הפרויקט. ההנאה שלי מהעבודה הייתה בעיקרה האתגר של חלוקת החלל והפיכתו לבית של ממש, שלגרים בו לא תהיה תחושה של מגורים זמניים אלא מקום לקרוא לו בית|.

טיפ: בבית שהתקציב לעיצובו נמוך, מומלץ לקנות את מסת הרהיטים במקום זול ואליהם לשלב מספר פריטים מעניינים ומושקעים.

נעם מושב, חדר רחצה גובה
מקלחון גדול ומפנק. חדר הרחצה | צילום: נעם רוזנבלט אלדן

נעם מושב, חדר רחצה
פסיפס אפור בגוון הרצפה | צילום: נעם רוזנבלט אלדן
נעם מושב, תכנית גובה
נעם מושב, תכנית גובה | צילום: נעם רוזנבלט אלדן
נעם מושב, תכנית
נעם מושב, תכנית | צילום: נעם רוזנבלט אלדן


עיצוב פנים: נעם רוזנבלט אלדן, לעמוד הפייסבוק

בשיפוץ: דירה התל אביבית בה המרפסת הפכה לחלונות 
כל פינה בבית האדריכלית קיבלה מגע צבעוני. התוצאה הססגונית לפניכם