על צלע הר, מול הנוף עוצר הנשימה של הרי יהודה, ביקשו בני הזוג - אנשי עסקים שילדיהם הבוגרים אינם גרים עמם - ליצור בית המוקדש לאירוח, חלק יומיומי משגרת חייהם. שטחו של הבית 650 מ"ר והוא עומד על מגרש ששטחו שמונה דונמים. תהליך הבנייה נמשך שנה וחצי. "הבית נבנה מן היסוד בזווית שהופכת אותו נסתר לאנשים מבחוץ אבל מאפשרת חשיפה לנוף", מספרים אדריכלים דן והילה ישראלביץ'.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
הבית מעוצב בסגנון מודרני וכולל אלמנטים מקומיים כמו שימוש באבן גרניט בהירה. "חיפוי האבן בבית ועל גבי העמודים מאוד מיוחד", מסביר דן ישראלביץ'. "השימוש בשברים של אבן במקום אבן מרובעת משפיע מאוד על המראה של הבית, ומעלה אותו לגבהים אחרים".
כיור שמתאים גם לגדולים וגם לקטנים
בכניסה לבית נמצא סלון סלון רחב ידיים המרוהט בספות עור הפונות זו אל זו כדי לאפשר תקשורת בין האורחים. בקומץ הכניסה נמצאים שירותי האורחים, הכוללים שתי אסלות בגדלים שונים, לשימושם של ילדים ומבוגרים, וכן שני כיורים בגבהים שונים. הכיורים הייחודיים, בתכנון משרד האדריכלים, נחצבו מאבן ענקית. "אני מאוד אוהבת את הכיורים בשירותי האורחים שעשויים מאבן שמסותתת בשני גבהים", משתפת הילה ישראלביץ'. "בגלל שיש הרבה נכדים, בעלי הבית ביקשו אפשרות נוחה לשימוש לקטנים וגדולים".
צמוד לסלון נמצא חלל אוכל התחום בחלונות זכוכית ענקיים וכולל קמין אלגנטי ללא ארובה. שולחן האוכל מתאים לישיבה מרווחת של 24 אנשים. הוא עשוי מגזע עץ חצוי שיובא מדרום אמריקה ועליו פלטת זכוכית ייחודית באורך שישה מטרים. מעל השולחן תלויות שלוש נברשות ענק עשויות פליז, המשתלבות נהדר עם גון האבן השולט בבית.
חזיתות המטבח רחב הידיים מחופות במתכת בגון ברונזה, ובמרכזו נמצאת נקודת צבע מרהיבה: אי גדול עשוי פלטה ענקית מאבן אוניקס ירוקה שיובאה מהמזרח. לנוחותה של בעלת הבית חובבת הבישול האי מעוצב בשני גבהים שונים. בנוסף יש בבית מטבח נוסף. קומת המרתף, שיורדים אליה מהמבואה, כוללת סוויטות לאורחים, מיני סלון וחדר שירותים.
אפשרויות האירוח נמשכות גם מחוץ לבית, שם יש בריכת שחייה, בריכת שכשוך, שירותים, מלתחות וסאונה, וכן כיסאות רבים המאפשרים השתרעות נינוחה. בניגוד למקובל, הבריכה בולטת מעל הקרקע ומפל זורם בהיקפה. סביב הבריכה מחופה באבן צפחה שחורה ומחוספסת, והבריכה עצמה מחופה בפסיפס בגון טורקיז עדין. בבריכת השכשוך הרדודה שלצדה ניצבים פסלים מהאוסף של בעלי הבית. את העיצוב משלימה פרגולה ענקית המתנשאת לכל רום המבנה בעזרת עמודי ברזל עגולים דקיקים.
הלקוחות נתנו אור ירוק
בקומה העליונה נמצא החדר של בני הזוג. בכניסה לחדר נראה גב המיטה – אלמנט עשוי עץ מולבן בדוגמה גיאומטרית שבתוכה משולבת תאורה. המיטה עצמה פונה אל הנוף המרהיב הנשקף מבעד לחלון הענקי. החדר מחופה בפרקט תלת שכבתי שממשיך לחדר הרחצה. חדר הרחצה עצמו מחופה באבן גרניט שחורה, ובמקלחון וסביב האסלה יש אריחים בגון חלודה. הכיור בחדר הרחצה, שתוכנן במשרד האדריכלים במיוחד, עשוי קוריאן ואורכו יותר משלושה מטרים. מחדר הרחצה יש יציאה למרפסת פרטית ובה אמבטיה פרי סטנדינג תחת כיפת השמים. בצמוד לחדר הרחצה נמצא חדר ארונות מרווח מאוד.
"החלק הפחות יציב בעבודה הוא האינטראקציה עם האנשים. במקרה הזה הלקוחות ראו סקיצה אחת של הבית ונתנו אור ירוק, מה שהקל מאוד על שלב התכנונים", מספרים האדריכלים. "הבית עוצב בקונספט של 'לחיות את החוץ', שבו הרקע והנוף מאוד מהותיים בתכנון ואפילו מהלך השמש נלקח בחשבון. המפתחים הגדולים גורמים לאור השמש לשלוט בחללי הפנים, להשתקף ולהשפיע על החללים. הרעיון הגדול היה לתפוס את הנוף במלואו, ולהוציא מהמיקום כמה שיותר. האתגר הגדול היה למצוא את הזווית הנכונה להקמת הבית כך שיוסתר מבחוץ, אבל מכל פינה יראו את הנוף עוצר הנשימה".
<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
ללקוחות ממליצים דן והילה ישראלביץ' לקחת אדריכל טוב, "ולסמוך עליו בעיניים עצומות. הטיפ שלנו לאדריכלים הוא להיצמד לאמת הפנימית שלהם ולא להיות שבויים בידי הלקוח או מושפעים מרעיונות מרחבי האינטרנט. חשוב שהתכנון יהיה מיטבי וחף ממניעים שאינם רלוונטיים, כדי לא להגיע לתוצאה לא מתאימה או לשכפול של משהו אחר".