לאחר הולדת בנם השני, החליטו בני זוג בשנות השלושים לחייהם, למצוא ספייס מרווח יותר למשפחה המתרחבת שלהם. את הפתרון הם מצאו בדירת דופלקס שכורה ושמורה בגודל 140 מ"ר באזור השרון. לאחר שחתמו על חוזה שכירות לטווח ארוך, ביקשו השניים להשקיע באישיותה ולהחתים את טביעת ידם בחלל - לעצב דירה שתרגיש להם אישית ומשפחתית ולא זמנית.

עידית זכריה חדש, כניסה גובה (צילום: אודי גורן)
הכניסה לבית הופרדה משאר חלקיו | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, קולאז מנורה (צילום: אודי גורן)
קונסולה עשויה עץ לא מהוקצע | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, כניסה מנורה גובה (צילום: אודי גורן)
מנורה עשוי פליז | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, כניסה שידה גובה (צילום: אודי גורן)
מראה אובלית מחולקת | צילום: אודי גורן

עוד באתר לעיצוב הבית:

מהסלון למרפסת ובחזרה

לפני כשלוש שנים, חזרו בני הזוג משליחות בארצות הברית - שם ניהלה הדיירת גלריה לאמנות עכשווית, ואספה במשך השנים פריטי וחפצי אמנות מעניינים שהביאה עמה ארצה. לזוג שני בנים, קטנים. 

דירת הדופלקס גג ששכרו, הייתה מטופחת ובמצב טוב, והיא כללה חמישה חדרים; קומת הקרקע כוללת סלון, מטבח, חדר עבודה, חדר משחקים, שירותי אורחים ומרפסת שמש שממנה יציאה לגג רחב ידיים. הקומה העליונה כוללת חדר שינה, חדר ילדים וחדר אמבטיה מרכזי.

בזכות חתימה על חוזה לשכירות לטווח ארוך ומכיוון שהדירה לא נזקקה לשיפוץ, התייחסו בני הזוג אל הדופלקס כאילו היה בבעלותם ובחרו להשקיע כדי לשוות לו את המראה המועדף עליהם. את העבודה הפקידו בידי צמד המעצבות ומלבישות הבתים, עידית ונטע זכריה, וביקשו: לעצב בית חמים ואסתטי שיהיו בו מקומות רבים לאחסון ושיהיה מקום לפריטי האמנות שאספה הדיירת במהלך השנים. עיקר השדרוג הסתכם בהום סטיילינג לחדרים וכלל צביעה, אבזור החלל והלבשתו.

הכניסה לבית הובלטה הן מבחינה אסתטית והן מבחינה פונקציונאלית; לצד הקיר שמשמאל לדלת הכניסה הוצבה קונסולה עשויה עץ לא מהוקצע בעלת שתי מגירות ומעליה נתלתה מראה אובלית מחולקת. על המדף התחתון מוקמו שתי סלסילות קש ומעל למראה - מנורה עשוית פליז.

 לסלון נבחרה ספת ריש וחלקה הצר מוקם מול הטלוויזיה - כך לא נחסמה היציאה אל המרפסת. צבעה של הספה הוא תכלת-אפרפר ולה נוספו כריות בצבעי ורוד וצהוב וכריות אפורות סרוגות. "מעל הספה תלינו תמונה מאוסף פריטי האמנות של דלית", מפרטות נטע ועידית. "לצדה תלינו יחידת מדפים ובה הנחנו אביזרי נוי בצבעים מתאימים. צמצמנו את מסגרת הגבס שעטפה את הטלוויזיה והדבקנו על הקיר טפט מדליונים בעל גוון נטרלי והוא העניק לקיר מרקם מעניין".

עידית זכריה חדש, סלון חלון (צילום: אודי גורן)
ספת רייש מוקמה עם חלקה הצר מול הטלוויזיה | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, סלון (צילום: אודי גורן)
טפט מדליונים על הקיר | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, סלון גובה (צילום: אודי גורן)
יצירות אמנות מהאוסף | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, קולאז כריות (צילום: אודי גורן)
כריות בצבעי ורוד וצהוב | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, סלון מדפים גובה (צילום: אודי גורן)
אביזרי נוי ביחידת המדפים | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, סלון מדפים (צילום: אודי גורן)
הצבעים מתאימים ליצירת האמנות התלויה | צילום: אודי גורן

המטבח ופינת הישיבה ממוקמים בצדה השמאלי של הכניסה לבית והם ממשיכים את החלל המרכזי. דלית ויובל ביקשו שולחן אוכל קטן לארוחות משפחתיות ופינת אוכל מרווחת לאירוח חברים ובני משפחה; "חיפינו את הקיר המפריד בין המטבח לבין החלל הפרטי, המשכו הישיר של הקיר העיקרי בסלון, בטפט המדליונים הנטרלי שבו השתמשנו בסלון, תלינו עליו שלוש מיצירות האמנות של הדיירת והנחנו לצדו שולחן קטן עשוי עץ אלון וארבעה כיסאות עץ בצבע שמנת. מטבח העץ היפהפה צבוע תכלת, דרש אבזור בלבד", מסבירות השתיים.

עידית זכריה חדש, מטבח גובה (צילום: אודי גורן)
למטבח התכלכל נדרש אבזור בלבד | צילום: אודי גורן
udig_131231_161 (צילום: אודי גורן)
פינת אוכל משפחתית | צילום: אודי גורן

מרפסת השמש המקורה, היא חלק אינטגרלי מן הבית, היא מוארת ונעימה ולכן נבחרה כחלל ראוי לפינת האוכל; בשל מגבלת גודל, נבחר שולחן אובאלי לבן וארוך. מצדו האחד הוצבו כיסאות עץ לבנים ומצדו השני - ספסל עץ ארוך שנבנה במיוחד. אגרטל ובו פרחים מלאכותיים מעניקים צבע ועניין.

עידית זכריה חדש, פינת אוכל גובה (צילום: אודי גורן)
פינת אוכל נוספת | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, מרפסת מנורה גובה (צילום: אודי גורן)
במרפסת הצרה המקורה | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, מרפסת פרחים גובה (צילום: אודי גורן)
שולחן אובאלי לבן וארוך | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, קולאז מרפסת (צילום: אודי גורן)
אקססוריז משלימים | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, מרפסת נרות גובה (צילום: אודי גורן)
נרות אווירה | צילום: אודי גורן

פינת קריאה שקטה, אינטימית ורומנטית מוקמה במרפסת שממנה נשקף הגג הירוק והמקסים; בפינת הקריאה הוצבה כורסה בצבע טורקיז ועליה כרית נוי פרחונית צבעונית. לצדה הדום בצבע תואם ומנורת קריאה עומדת. על הקיר נתלה ארגז עץ חום לאחסון ספרים ועוד יצירות אמנות מהאוסף הפרטי של בעלת הבית.

עידית זכריה חדש, מרפסת פינה גובה (צילום: אודי גורן)
בצדה השני של המרפסת ממוקמת פינת קריאה | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, מרפסת כורסה גובה (צילום: אודי גורן)
כורסה מול הנוף | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, עציצים גובה (צילום: אודי גורן)
ארגז עץ חום לאחסון ספרים | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, קולאז עציצים (צילום: אודי גורן)
לצמחים יש הרבה אור | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, שולחן צבעוני (צילום: אודי גורן)
לצבוע, לא לצבוע | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, מדפים עציץ גובה (צילום: אודי גורן)
לשלוף ספר ולהתיישב | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, עציץ גובה (צילום: אודי גורן)
לא לשכוח להשקות | צילום: אודי גורן

על הפוף: סיפור לפני השינה

"חדר הילדים הוא חדר גדול ורחב במיוחד, ולכן בחרנו לנצלו בתבונה למטרות נוספות מלבד שינה", מתארות עידית ונטע, "בעלת הבית ביקשה פינה נעימה שבה תוכל להקריא סיפור לפני השינה, ולכן קנינו פוף גדול שעליו יכולים לשבת בנוחות רבה מבוגר וילד. לצד הפוף הצבנו מנורת קריאה עומדת ועל הקיר מעליו תלינו שני מדפי ספרים שנרכשו באיקאה (ויועדו לאחסון תבלינים). חילקנו לשניים את קירות חדר הילדים בעזרת קרניז מקושט; את חלקם העליון צבענו בצבע שמנת ועל חלקם התחתון (1.10 מטרים) הדבקנו טפט פסים בירוק ובטורקיז. את הטפט התאמנו לשידת ההחתלה שיובל צבע בטורקיז.

"במקום וילון אחד החלטנו לתלות יחדיו שני וילונות שונים בעלי מרקם שונה וצבע שונה; הווילונות הופרדו זה מזה באמצעות סרט פונפונים. להשלמת המראה תלינו מעל המיטות מדבקות של מטוסים שעל שובליהם הודפסו שמות הבנים".

עידית זכריה חדש, חדר ילדים כללי גובה (צילום: אודי גורן)
חדר ילדים גדול ורחב במיוחד | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, חדר ילדים (צילום: אודי גורן)
טפט פסים בירוק ובטורקיז | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, חדר ילדים מיטה (צילום: אודי גורן)
ספרייה לבנה פתוחה לאחסון צעצועים וספרים | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, חדר ילדים שידה (צילום: אודי גורן)
שידת ההחתלה נצבעה בטורקיז | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, חדר ילדים שידה בובות (צילום: אודי גורן)
שני וילונות שונים | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, קולאז צעצוע (צילום: אודי גורן)
קרניז מקושט על הקיר | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, חדר ילדים טפט (צילום: אודי גורן)
הווילונות הופרדו זה מזה באמצעות סרט פונפונים | צילום: אודי גורן

בני הזוג אהבו מאוד את מיטת העץ הזוגית הגדולה והמסיבית שאותה רכשו בארצות הברית, ולשמחת כולם, ממדיה התאימו לחדר השינה החדש. לצד המיטה הוצבה שידת לילה שעיצובה תאם לעיצוב המיטה ועליה הונחה מנורת לילה עשויה פליז וזכוכית. קירות החדר חולקו לשניים: חלקם התחתון (1.10 מטר) נצבע בצבע כחול-אפרפר וחלקם העליון בצבע שמנת. אל קיר הניצב מול המיטה הוצמדה שידה ששימשה מזנון טלוויזיה בביתם הישן.

עידית זכריה חדש, חדר שינה (צילום: אודי גורן)
מיטת העץ הזוגית נרכשה בארצות הברית | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, חדר שינה כריות גובה (צילום: אודי גורן)
כריות סרוגות לאווירה רומנטית | צילום: אודי גורן
עידית זכריה חדש, חדר שינה שידה גובה (צילום: אודי גורן)
שידה בצד אחד ומנורה עומדת בצד השני | צילום: אודי גורן

 עיצוב והום סטיילינג: עידית ונטע זכריה, הבית של עידה