בבית ישן בצפון תל אביב משנת 1979, שלא עבר שיפוץ מעולם, מתגוררים זוג צעיר בשנות ה-30 לחייהם עם תינוקת. הבית בן שתי קומות וחצי, 130 מ"ר +חצר. קומת הכניסה כוללת את החלל הציבורי: סלון, מטבח, פינת אוכל ושירותי אורחים. בקומה הראשונה החללים הפרטיים - שלושה חדרי שינה וחדרי רחצה. הבית הוא בית ילדותו של בעל הבית, לאחר כמה שנים בשכירות בתל אביב, בני הזוג חזרו לבית הוריו והחליטו לשפץ את הבית ולהפוך לנחלתם. התינוקת נולדה במהלך התהליך.

הבית שהיה בית ילדותו של הדייר טומן בחובו המון זיכרונות ילדות אך היה  חייב שיפוץ כללי. לבעל הדירה טעם משובח עם נטייה לסגנון הווינטג', ואילו האישה משכה יותר לכיוון הנקי והמודרני. היה חשוב לנו לשלב בין שני הסגנונות – לשמר את זיכרונות הילדות והאותנטיות של הבית. בהתאם לכך, הקו המנחה של השיפוץ היה שילוב בין ישן לחדש. בבית היו הרבה פריטים ישנים כגון גופי תאורה, מראות וכדומה ששייכים למשפחה ונשמרו במהלך השנים, והיה חשוב לדיירים לשמר ולשלבם בעיצוב החדש של הבית. תהליך השיפוץ ארך חמישה חודשים כולל התכנון והשיפוץ עצמו, ועלותו כ-400 אלף שקל, הכוללים תכנון ושיפוץ כללי, לרבות תשתיות חדשות ומעטפת חיצונית של הבית.

דקלה גלזר, כניסה
בית ישן בצפון תל אביב משנת 1979 | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, סלון
קומת הכניסה הכוללת את החלל הציבורי | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, סלון חצר
היה חשוב להכניס את הירוק שבחוץ הביתה | צילום: שירן כרמל
 
דקלה גלזר, ספה גובה
הדירה כולה נצבעה בגון שמנת כמעט לבן | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, מבט מהמדרגות
הוחלט לא להחליף את מדרגות הטרצו אלא רק ללטש ולחדש | צילום: שירן כרמל

עוד באתר לעיצוב הבית:

ריצוף שיש ונגרות אישית

"הבית נמצא ברחוב מרכזי אך שקט עם הרבה ירוק מסביב והיה חשוב לנו להכניס את האווירה הביתה", מספרות המעצבות מעין גבאי ודיקלה גלזר, "בחרנו בחלונות עם פרופיל בלגי מברזל, כך שהפרופיל העדין שלו משתלב בהרמוניה עם הירוק מבחוץ ומדגיש אותו". 

השיפוץ כלל את קומת הכניסה והקומה הראשונה של הבית, וכן את המעטפת החיצונית,   שהוחלפה מהשפריץ העבה והמיושן לשליכטה צבעונית.

השיפוץ כלל תכנון מחדש של קומת הכניסה. שבירת קירות ופתיחת החלל. המטבח היה בחדר נפרד ונפתח לסלון, פתחי החלונות הוגדלו על מנת שייכנס יותר אור טבעי מבחוץ ונוספה דלת יציאה לגינה דרך המטבח. שירותי האורחים הוגדלו על חשבון חדרון כניסה.

בהתאם לתקציב השיפוץ ובהמשך להחלטה לשלב ישן וחדש הוחלט לא להחליף את מדרגות הטרצו אלא רק ללטש ולחדש אותן ולהחליף את המעקה. ריצוף הטרצו בקומת הכניסה הוחלף בשיש אמיתי בגוון בהיר. לקומת החדרים נבחר פרקט למינציה בגון אלון טבעי. כל עבודות הנגרות בבית תוכננו בהתאמה אישית (דני הנקר, רהיטים מעוצבים). דלתות הפנים של הדירה הוחלפו בדלתות חדשות בוון שמנת. הדירה כולה נצבעה בגון שמנת כמעט לבן. לסלון נקנה ריהוט חדש והשתלבה בתוכו כורסה ישנה מבית המשפחה. גופי התאורה מעל האי, ובכניסה גם הם מלפני השיפוץ, ונצבעו מחדש על ידי הדייר.

דקלה גלזר, מטבח
המטבח. חלון גדול עם נוף לגינה הירוקה | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, חלון גובה
חלונות הקומה וויטרינת הסלון הוחלפו בחלונות בלגיים | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, בר
גופי התאורה מעל האי נצבעו על ידי הדייר | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, כיסאות בר גובה
במרכז אי הכולל עוד מקומות אחסון וישיבה סביבו | צילום: שירן כרמל

משפריץ לבן לשליכטה צבעונית

דלת הכניסה הוחלפה לדלת ברזל בהירה משולבת זכוכית סבתא. חלונות הקומה וויטרינת הסלון הוחלפו בחלונות בלגיים מברזל בגון תכלת.

לסלון נבחר ריהוט חדש וצעיר בצבעים פסטליים שיכניס אור ושמחה לבית, בניגוד לצבעים החומים והכהים ששלטו לפני השיפוץ. ארון אחסון תוכנן מתחת למדרגות בגוון בהיר במקום ארון העץ שהיה קודם לכן, שישתלב ויהיה חלק מהמדרגות.

חלל המטבח שקודם היה חדר סגור המופרד מהסלון נפתח וגדל, והקומה הפכה להיות חלל אחד פתוח ומואר. המטבח תוכנן כך שיתאים לחלל החדש - חלק אחד הוא יחידה גבוהה והחלק השני כולל את הכיור, הכיריים ומשטח עבודה, שמעליהם חלון גדול עם נוף לגינה הירוקה. במרכז אי הכולל עוד מקומות אחסון וישיבה סביבו. האי תוכנן צמוד לעמוד תומך שנצבע בצבע הבית בהמשך להחלטה לא להבליטו בחלל. המטבח כולו נצבע בגוון שמנת עם ידיות שונות. לפינת האוכל הממוקמת מימין למטבח נבחרו רהיטים מודרניים וקלילים.

שירותי האורחים בתוכנית המקורית היו ממוקמים מימין לכניסה, השירותים היו קטנים והיה לפניהם חלל נוסף שכלל ארון קיר. החלל הזה סופח והשירותים הוגדלו, נבחרו אריחי בטון בגוונים שונים שנותנים צבע ועניין לחלל. 

דקלה גלזר, חדר שינה הורים
חדר השינה. גוון ניטרלי בהיר בשילוב טקסטיל שחור | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, חדר שינה גובה
ארון בגדים גדול לאורך כל הקיר | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, שינה הורים
צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, מקלחון הורים גובה
אריחי בטון מצוירים בגוון שחור לבן במקלחון ההורים | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, מקלחון הורים
גם ארון הכיור שחור | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, אמבטיית ילדים
אמבטיית ילדים. ארון שמנת עם נגיעות ירוק | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, שירותים גובה
אריחי בטון בגוונים שונים נותנים צבע ועניין | צילום: שירן כרמל

משפריץ לבן לשליכטה צבעונית

המעטפת החיצונית של הבית הוחלפה משפריץ לבן לשליכטה צבעונית עדינה בגוון אוף ווייט, הריצוף של הסלון ממשיך החוצה למרפסת. פרגולה חדשה מכסה את החלק המרוצף, רהיטי גינה חדשים משתלבים עם הגינה הירוקה. ספסל הגינה שהיה לפני השיפוץ נשאר.

לחדר השינה תוכנן ארון בגדים גדול לאורך כל הקיר. מיטה עם שידות כיחידה אחת המשולבות בתוך הנישה שהייתה קיימת בקיר. נבחר גוון ניטרלי בהיר בשילוב טקסטיל שחור. לחדר הרחצה של ההורים נבחרו אריחי בטון מצוירים בגוון שחור לבן, וארון כיור שחור, המראה מעליו היא מראה ישנה שנצבעה בשחור.

גם לאמבטיית ילדים נבחרו אריחי בטון מצוירים בגוון עדין של שמנת וירוק, וארון כיור גם הוא בשמנת עם נגיעות ירוק.

"הבנת הצרכים כבר מתחילת הפרויקט", אומרות המעצבות, "סיעור המוחות והשיתוף עם הלקוחות הפך את התהליך לנעים יותר ואת התוצאה לטובה יותר. אל תפחדו לשלב סגנונות, פריטים אישיים תמיד מוסיפים ערך נוסטלגי ואותנטי".

דקלה גלזר, חלון לפני
הסלון לפני | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, מטבח לפני
המטבח לפני | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, מדרגות לפני
המדרגות לפני | צילום: שירן כרמל
_OBJ_OBJ_OBJ

מעין גבאי, עיצוב ותכנון פנים, דיקלה גלזר, עיצוב פנים והום סטיילינג