גלריה אירופה: "יש משהו מפתיע בכניסה למקום שאתה לא מצפה לו"
תחושה של זמן שעצר מלכת לצד עיצוב מודרני מוקפד שעורר לחיים מבנה בן יותר ממאה – החלל התל אביבי מציע חוויה עיצובית-תרבותית שמשלבת אסתטיקה מוקפדת עם קולינריה, מוזיקה ואירועי קונספט

בין קירות מתקלפים המגלים שכבות של היסטוריה, חללים רחבים הממסגרים זה את זה באלגנטיות וריהוט עכשווי המשולב בפריטים אייקוניים, נולדה גלריה אירופה, במה חיה לתרבות, עיצוב ואומנות, שמספרת סיפור של עולמות שונים. במקום התל אביבי החדש מתקיימים אירועים תרבותיים, אומנותיים וקולינריים, פרטיים ומסחריים, השקות של מותגים ופופ-אפים. מצד אחד תחושה של זמן שעצר מלכת, ומצד שני עיצוב מודרני מוקפד שמעניק חיות למבנה בן יותר ממאה שנה. התאורה הרכה, הווילונות הארוכים והרהיטים המינימליסטיים משתלבים ברקע הקירות הגולמיים, ויוצרים דיאלוג מפתיע בין ישן לחדש, מחוספס למעודן.


גלריה אירופה נולדה מתוך קבוצת קפה אירופה, ונפתחה לפני שנה בצמוד לקפה אירופה בבניין לשימור בהרצל 3 תל אביב, שבו התגורר בעבר הצייר, הפסל והסופר נחום גוטמן. קבוצת קפה אירופה לקחה על עצמה את שיפוץ הגלריה על ידי חשיפת הקירות המקוריים ואת ההלבשה והסטייל עם רהיטי אספנות וינטג', פלטת צבעים של בורדו וקרם ונגיעות ארט דקו וכן רמקולים מרשימים בהדפסת תלת ממד, מבית המותג SOON, המתמחה ביצירת פריטי עיצוב בהדפסת תלת ממד. לאחרונה הצטרפו לגלריה אירופה אנשי הקולינריה והמסעדנות אדם סולד ויובל לשם מקבוצת ILU. החיבור בין הידע והניסיון שלהם בעולם האירוח והקולינריה לבין החזון התרבותי-עיצובי של הקבוצה הפך את גלריה אירופה בתוך זמן קצר ליעד מוביל לאירועים פרטיים ועסקיים, המשלב חלל אייקוני עם חוויה קולינרית מוקפדת.


מה מייחד את גלריה אירופה לעומת חללי האירועים המוכרים כיום?
סולד: "החלל נועד בתחילה לשלב בין קולינריה לאומנות ומתפקד כיום כמרכז לאירועים עסקיים ואירועי קונספט, המשלבים אוכל מוקפד עם מוזיקה ותוכן. הוא מציע אלטרנטיבה לאולמות האירועים השגרתיים בעצם החוויה בעלת האופי התל אביבי המובהק שלו, שמבוססת על עולמות העיצוב, האופנה והאירוח המסעדני. שולחנות ארוכים מעוטרים בשדרות פרחים, חפצי עיצוב ואסתטיקה חזותית גבוהה מייצרים נראות מרשימה ואפקט דרמטי. השילוב בין מבנה לשימור בעל משמעות היסטורית לבין תכנים עדכניים ותחומי סאונד וקולינריה מגוונים יוצר פלטפורמה לאירועים יוצאי דופן, החל בהשקות אופנה ועד מופעי אומנות ומפגשים קולינריים שמרחיבים את גבולות המסעדה המסורתית ומציעים קונספט אירוח חדשני".


החלל של גלריה אירופה שומר על תחושת פתיחות, כקומה אחת ללא דלתות, ומאפשר תנועה חופשית בין האזורים השונים. מאחר שבעבר שימש למגורים, כאמור, הבית לא מרגיש כמו אולם אחד גדול, אלא כמו המשך טבעי של האדריכלות של העיר הלבנה, עם מעבר חלק ונעים בין החללים. "החוויה משלבת את האווירה התל אביבית הקלאסית של מבנים יפים עם חלל מודרני, מרהיב ואסתטי, שיוצר ניגוד מרתק מול תל אביב הישנה", אומר סולד.
מבחינה תוכנית מציעה הגלריה כשלושה אירועים פתוחים לקהל, למשל אירוח של שפים לבראנץ' מעוצב במיוחד, אירוע קולינרי עם הופעה של זמרים כמו נינט, אסף אמדורסקי ושלומי שבן או מכירות פומביות של אומנות. "המכנה המשותף הוא איכות של חומרי הגלם, אוצרות של חומרים אומנותיים כמו תאורה או פרחים, איכות המוזיקה ואיכות האנשים. אנחנו יוצרים קונספטים מאפס ומקפידים על רמת שירות גבוהה".


איך אנשים מגיבים כשהם נכנסים לחלל?
"יש משהו מפתיע בכניסה למקום שאתה לא מצפה לו, במיוחד כשאתה מגיע מסמטה בפינת הרצל ורוטשילד בלב תל אביב. גם המקומיים שעולים לקומה שלנו אומרים שנפתח בפניהם עולם יפה ולא ריאליסטי, מעין בועה משונה שלא ברור להם איפה הם נמצאים. אף אחד לא מצפה לראות עולם קסום, נקי ומואר שנגלה לו מול העיניים".

