זוג הורים עם שני ילדים קטנים – האב עובד בחברת הייטק, האם עוסקת בשיווק – מתגוררים בנווה גן ברמת השרון, בדירת 120 מטר, 5 חדרים, בקומה 13 מתוך 14 בבניין חדש - דירת קבלן. הלקוחות קנו את הדירה מקבלן ופנו אל מעצבת הפנים שירי הימן כדי לשדרג ולהתאים לצרכים שלהם. 

"הלקוחות ביקשו ממני לראות את הבית לפני שרכשו אותו, דירת קבלן עם נוף מרהיב ובריזה", מספרת הימן, "החלום שלהם היה ליצור בית במראה מודרני וחף מקשקושים, אך שיהיה חם ומזמין".

לבית היו שתי נקודות תורפה - מטבח שהיה קטן מאוד ביחס לגודל הדירה, שלא הגיע למלוא הפוטנציאל מבחינת החלוקה שלו, וחדר הרחצה של ההורים שתוכנן בצורה לקויה, כך שקשה היה להיכנס למקלחון.

השיפוץ ארך שלושה חודשים כולל תכנון וביצוע, ועלה 200 אלף שקל, שכללו שיפוץ אמבטיה מלא, שיפוץ חלקי של חדר רחצה ילדים, תוספת נקודות חשמל, צבע, מטבח חדש, ריהוט, גופי תאורה, טקסטיל ואקססוריז.

שירי הימן, סלון (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
הסלון. מראה מודרני אך חם ומזמין | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, גובה, ספרייה (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
ספריית עץ בצבע שלייפלק מטולמנס | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, ספרייה, גובה (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, מרפסת (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
המרפסת. דירת קבלן עם נוף מרהיב ובריזה | צילום: לימור הרצוג אהרוני

עוד באתר לעיצוב הבית:

אי ישיבה מרחף לתחושת מרחב

החלל המרכזי של הבית חופה בפרקט תלת שכבתי ובחדרי השינה בפרקט בצבע תואם מלמינציה. קיר הסלון נצבע בצבע דקורטיבי ונרכשו ריהוט וטקסטיל חדש. "צביעה של קיר אחד בחלל יכולה להכניס המון חיים ועניין לחדר שרוב הריהוט בו מונוכרומטי", אומרת המעצבת. בסלון נמצאת ספה מבד פשתן מגלוריה מונדי (19,000 שקל), וספריית עץ בצבע שלייפלק מטולמנס (1,800 שקל ליחידה), שממיקומה נגלה החלל המרכזי של הבית.

שירותי האורחים שבצד המבואה שודרגו עם משטח כיור שזורק כתם צבע בחלל וכיור חדש.

המטבח עוצב מחדש כך שכל סנטימטר בו נוצל לאחסון ולצרכים הספציפיים של המשפחה. שולב בו אי ישיבה מרחף לתחושה של מרחב בחלל, במקום האי המקורי שסגר את החלל והפך את הכניסה למטבח לצרה מאוד. הפריט האהוב על המעצבת בבית הוא גוף התאורה בפינת האוכל שנקנה בגלוריה מונדי ומיובא מדנמרק.

שירי הימן, פינת אוכל (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
המטבח ופינת האוכל. אי ישיבה מרחף לתחושה של מרחב בחלל | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, מטבח (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
כל סנטימטר במטבח נוצל לאחסון ולצרכים הספציפיים | צילום: לימור הרצוג אהרוני

חדר ארונות מפנק ומוטיב כוכבים

מקצה הספרייה פונים ימינה למסדרון שמוביל לשאר חדרי הבית - חדר רחצה ילדים, ממ"ד, חדר שינה ילדים, חדר משחקים ויחידת הורים הכוללת חדר רחצה וחדר ארונות.

בחדר שינה הורים תוכנן חדר ארונות פונקציונלי ומפנק. גב הקיר נצבע בצבע דרמטי בזכות האומץ של הלקוחות והוסף טקסטיל לאווירה נעימה.

בחדר רחצה הורים, בשל תכנון מקורי לקוי של הקבלן, לא היה אפשר להיכנס למקלחון. לכן, במקום הדלת הרגילה הוכנסה דלת הזזה, שחסכה הרבה מקום למקלחון מרווח, משטח כיור מעץ אלון עם כיור ומקום לאחסון.

שירי הימן, שינה, גובה  (צילום: תומר ושחר צלמים)
חדר השינה. צביעה של קיר אחד בחלל יכולה להכניס המון חיים | צילום: תומר ושחר צלמים
שירי הימן, שינה, גובה (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, שינה  (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, גובה, מתלה (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
תזכרו את הכוכבים | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, גובה, רחצה (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
חדר רחצה הורים. במקום הדלת הרגילה הוכנסה דלת הזזה | צילום: לימור הרצוג אהרוני

הילדים קיבלו חדר משחקים גדול ומרווח וחדר שינה משותף. הקירות נצבעו בשלושת רבעי גובה, ומוטיב הכוכבים האהוב על בעלת הבית מופיע בחדר.

בחדר הרחצה של הילדים האמבטיה חופתה באריחים לבנים, הוספה אסלה תלויה במקום מונובלוק ואת ארון האמבטיה הסטנדרטי החלפתי בארון וכיור חדשים בהזמנה מנגר. שרפרפי הפלסטיק המפורסמים של איקאה שודרגו בעזרת PVC מודפס בחלקו העליון.

"זה היה פרויקט מהנה מאוד שעיקר האתגר בו היה שיפור הליקויים שהבית הגיע איתם", אומרת המעצבת. "העובדה שללקוחות יש טעם מצוין תרמה אף היא להפיכת הפרויקט למהנה מאוד".

שירי הימן, ילדים (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
חדר הילדים. קיבלו חדר משחקים מרווח וחדר שינה משותף | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, גובה, ילדים (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, מיטה ילדים (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, רחצה  (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
חדר רחצה של הילדים. שרפרפי הפלסטיק המפורסמים של איקאה שודרגו | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, רחצה, גובה  (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, שירותים (צילום: לימור הרצוג אהרוני)
שירותי האורחים. משטח כיור שזורק כתם צבע | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שירי הימן, מטבח ופינת אוכל לפני (צילום: תומר ושחר צלמים)
מטבח ופינת אוכל לפני | צילום: תומר ושחר צלמים
שירי הימן, שירותי הורים לפני (צילום: צילום ביתי)
שירותי ההורים לפני | צילום: צילום ביתי
_OBJ_OBJ

שירי הימן - עיצוב פנים וסטיילינג