הדירה בפרויקט ממילא בירושלים תוכננה עבור זוג תושבי חוץ בני הגיל ה-3. שטח הדירה הוא 90 מ"ר ועוד 10 מ"ר מרפסת. את עיצוב הפנים של הדירה ערכו אמיר וחני חזק (סטודיו חזק), והם התחילו את עבודתם עוד במהלך הבנייה. "כשאנחנו מתכננים בשכונה ירושלמית המשקיפה אל העיר העתיקה, השאלה העיקרית שבבסיס התכנון היא כיצד ליצור עיצוב עכשווי באופן שיכבד את ההיסטוריה והבנייה המקומית", אומרים המעצבים. "הדרך לעשות זאת היא להתערב באופן מינורי ועדין. כלומר, לחדד את ייחודית הקיים ולחבר אותו לעכשיו".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (21)
צילום: עודד סמדר
המעצבים בחרו בחומרים התואמים לאווירה הירושלמית. כך, למשל, החלל הציבורי מחופה באבן בגון חול שגם "מטפסת" על קיר הכניסה והסלון. אותה אבן מחפה גם את פנים הנישה בקיר הסלון, המודגשת בעזרת פס תאורה חמה. בקיר הסלון הותקנה במקביל לקשת המבנה קשת – עוד מוטיב ירושלמי –  צבועה בצבע כהה. הקשת מזכירה את הקשתות שבכניסה לבניין ומסתירה את חיבור הווילון ואת תא התריס הנגלל.
דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (14)
המטבח נמצא בכניסה לבית | צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק, ג (5)
גוף תאורה שעיצבו המעצבים | צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (7)
צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (9)
צילום: עודד סמדר

בהתאם לתוכנית הקבלן המקורית, הדירה כוללת שני אגפים. האגף הקדמי כולל חלל פתוח ובו נמצאים הסלון, המטבח ופינת האוכל. האגף השני כולל חדר שינה עם חדר רחצה צמוד, ממ"ד המשמש חדר אורחים וחדר רחצה לאורחים. "בתוכנית הקבלן המקורית היו עוד שירותי אורחים וביטלנו אותם כדי לקבל חללים מרווחים יותר", מסבירים המעצבים.

דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (22)
צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (11)
צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (6)
סלון מינימליסטי | צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (4)
צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (3)
נישה מחופה אבן | צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, עיצוב סטודיו חזק (1)
צילום: עודד סמדר

הדירה יועדה לבני זוג שאוהבים לארח ולכן הותקן בכניסה לדירה מטבח פתוח. המטבח כולל ארונות גבוהים ושחורים ומשטח העבודה מאבן גרניט טבעית שחורה בגימור מוברש – בהתאם לשפה החזותית והצבעוניות הכהה של חלונות הבניין.

כדי לא לאבד גובה בחלל הציבורי בחרו המעצבים למקם את המערכות השונות בתקרות האגף השני והשתמשו בגופי תאורה שקועים בגובה מינימלי. "היה חשוב לנו להשאיר את הסלון נקי מארונות, מערכות וציוד כדי לא להפריע לנוף של העיר העתיקה", הם מסבירים.הסלון כולל ריהוט מינימליסטי בצבעוניות מעושנת. על הקירות תלויות עבודות אמנות נקיות ופשוטות המדגישות את איכויותיו הטבעיות של החלל.

דירה בממילא, ג, עיצוב סטודיו חזק (16)
צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, ג, עיצוב סטודיו חזק (17)
צילום: עודד סמדר
דירה בממילא, ג, עיצוב סטודיו חזק (20)
צילום: עודד סמדר

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מול המטבח הוצב שולחן אוכל עגול מזכוכית כהה וסביבו כיסאות מרופדים אלגנטיים. מעליו תלוי גוף תאורה בעיצוב גיאומטרי. "כמעצבים חשוב לנו להשאיר בכל פרויקט חותמת אישית, לא רק בתכנון אלא גם בפריטי עיצוב", אומרים המעצבים. "הפעם בחרנו לעצב גוף תאורה מפליז שיתאים לשפה הייחודית של הדירה". 

עיצוב פנים: אמיר וחני חזק מעצבי פנים