סינטה בר היא מסעדה הפועלת בחיפה כבר 16 שנה ולפני מספר חודשים עברה למיקום חדש במתחם פארק מדעי החיים. במיקום החדש שטחה של המסעדה 400 מ"ר בתוספת מרפסת ששטחה 130 מ"ר המשקיפה אל איצטדיון סמי עופר החדש. החלל חולק לשניים: חלל גדול ובו המסעדה, ובחלק השני, הקטן יותר, נפתח בר ובו מוגש לבאים לאיצטדיון מזון מהיר ואיכותי.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מתחילים: המבצעים הכי שווים בבלאק פריידיי

>> חלום: הדירה המשוגעת של מגזין העיצוב הנחשב בעולם

את המסעדה במיקומה החדש עיצבו אירית וילנסקי ואביטל אבקסיס מסטודיו אינסיידאאוט ביחד עם טלי שחרית, שהיתה מופקדת על העיצוב מטעם הקבוצה. למסעדה נבחר הקונספט של ביסטרו אורבני קלאסי ועל זמני: "בשיתוף פעולה פורה גיבשנו את המראה והאוירה הרצויים. ובמידה רבה מאוד, עבורם וגם עבורנו, מדובר בהתגשמות פנטזיה של חופש עיצובי וחומרי" מספרות וילנסקי ואבקסיס, שעיצבו גם את מסעדת האקספרס של קבוצת סינטה בר בקניון שער הצפון. לדברי המעצבות, "אף על פי שחיפה נמצאת בתהליך התפתחות מואץ בשנים האחרונות, עד היום לא הוקמה כאן מסעדה בקנה מידה שכזה, הן ברמה הקולינרית והן ברמת העיצוב וההשקעה שבאה לידי ביטוי בכל פרט ופרט במקום. החלום של היזמים רם לסרי ואלי שחרית היה להפוך את הסינטה בר למסעדה ברמה בינלאומית, להעניק ללקוח חוויה ייחודית ושונה, ממש כמו בחו"ל".

מסעדה בחיפה (צילום: ישראל אלפסה)
מגוון אפשרויות ישיבה | צילום: ישראל אלפסה
מסעדה בחיפה - 2 (צילום: ישראל אלפסה)
צילום: ישראל אלפסה
מסעדה בחיפה, ג (צילום: ישראל אלפסה)
צילום: ישראל אלפסה

בשנת 2015 נמצא החלל המתאים בפארק מדעי החיים, שהיה אז בשלב השלד. "בביקור הראשון בשטח ראינו את הפוטנציאל הגלום במבנה עם התקרות הגבוהות", הן מספרות. "קיבלנו מאלי ורם רשימה מפורטת של צרכים ופונקציות ומשם יצאנו לדרך לתהליך של סקיצות העמדה עד שמצאנו את החלוקה המושלמת של החלל שהרגישה לכולנו נכונה ומנצלת היטב את כל יתרונותיו של המבנה". את הבניין תכננו במשה צור אדריכלים, ואת המטבח המקצועי, כולל אי מרכזי שיובא במיוחד מאיטליה, תכנן יועץ המטבחים ג'קי דבח בשיתוף עם לסרי, שהוא השף הראשי של המסעדה. לעיצוב התאורה היה שותף מעצב התאורה אריאל סלע.

"קיבלנו מהלקוחות בריף מאוד ברור של האווירה והסגנון שהם רואים בדמיונם ובמידה רבה מאוד, עבורם וגם עבורנו, מדובר בהתגשמות פנטזיה של חופש עיצובי וחומרי", מספרות וילנסקי ואבקסיס. הקונספט הנבחר היה ביסטרו אורבני קלאסי ועל זמני. "המטבח החדשני, חדר היין השקוף והבר הדומיננטי הם אלמנטים בחלל שרצינו להדגיש ולשלב בתוך חוויית האירוח. ההשראה הגיעה ממגוון מקורות ובעיקר מנסיעות לחו"ל שהספקנו לעשות תוך כדי עבודה על הפרויקט", הן אומרות.

מסעדה בחיפה (צילום: ישראל כהן)
הבר | צילום: ישראל כהן
מסעדה בחיפה - 5 (צילום: ישראל אלפסה)
קיר הבקבוקים מאחורי הבר | צילום: ישראל אלפסה
מסעדה בחיפה - 4 (צילום: ישראל אלפסה)
מבט אל חדר היין | צילום: ישראל אלפסה
מסעדה בחיפה, ג - 3 (צילום: ישראל אלפסה)
חדר היין | צילום: ישראל אלפסה

כדי ליצור את האופי המבוקש יצרו המעצבות אפשרויות ישיבה רבות ומגוונות, מה שלדבריהן "מעשיר את החלל ונותן תחושה אורגנית ופחות נוקשה". מחיצות הזכוכית והברזל של חדר היין, הניצב בפינת המסעדה, מאפשרות לראות את קולקציית היין העשירה. הלקוחות יכולים לראות את העשייה הדינמית במטבח דרך חלון גדול וגם עמדת הטאבון פתוחה לקהל. שולחן נגרים, פריט אספנות שנרכש בשוק הפשפשים, משמש לתצוגת אנטיפסטי.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דלפק הבר הוצב בפינה וממשיך אל תוך חלל המסעדה, שהם הוא משתלב בהרמוניה במערך הישיבה. בעזרת דלפק שיש איטלקי, סקאלת צבעים נפרדת ותאורה אפלולית, הפרידו המעצבות את המתרחש באזור הבר. על מדפי זכוכית וברזל שנקבעו על קיר הבר מוצגים המשקאות. שילוב החומרים והטקסטורות וסקאלת הצבעים יוצרת את אווירת הביסטרו הקלאסי שכיוונו אליה בשילוב  תחושה נינוחה ומקומית.