בבית הדו מפלסי, שנבנה בהרחבה של קיבוץ לוחמי הגטאות, חיים בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, ושלושת בניהם. שטח הבית 180 מ"ר על מגרש בגודל 420  מ"ר, 6 חדרים בסך הכל. בקומת הקרקע נמצאים חדרי הילדים, ממ"ד ופינת טלוויזיה. בחלל הציבורי מבואת כניסה, שירותי אורחים, סלון, פינת אוכל ומטבח. בקומה העליונה סוויטת ההורים, שבה חדר שינה, פינת עבודה, חדר רחצה ומרפסת.

"כאשר קיבלתי את התכנון האדריכלי, יצרתי אופטימיזציה שלו כדי שיתאים לעיצוב הפנים", מספרת דלית ונגרובסקי, מעצבת הפנים. "הדיירים ביקשו בית מרווח, נעים, צעיר, מודרני, שמח, אוורירי ונוח לגידול ילדים קטנים. ערכתי כמה שינויים בפתחים החיצוניים ושינוי בחלוקה הפנימית של החדרים וחדרי הרחצה. חוויית העיצוב של הבית הייתה נהדרת, מכיוון שזו הפעם השנייה שאני מעצבת לאותה המשפחה. הפעם הראשונה הייתה כאשר עיצבתי להם דירה כשהיו זוג צעיר ללא ילדים, ועכשיו עיצבתי וילה למשפחה גדולה".

דלית ונגרובסקי, ג, כניסה (1)
הכניסה אל הבית. שביל מחופה באריחים משולבים גדולים | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, כניסה (12)
מבואת הכניסה. מראה אלגנטי ומודרני | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, ג, מדרגות (18)
המדרגות. קונסטרוקציה של פלדה משולבת בעץ | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, ג, מדרגות (19)
המדרגות. תחושה עוצמתית וקומפוזיציה מעניינת | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, ג, חלון (14)
מוטיב עגול המקבל וריאציות שונות | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, ג, מדרגות (20)
צילום: אלעד גונן

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

תפנית עיצובית למעבר קונסטרוקטיבי

אל הבית נכנסים בשביל המחופה באריחים משולבים גדולים בגוני אפור. דלת הכניסה לבית גם היא משלבת גוני אפור, ופתח חלון אור משתלב עם חלון הגובה שלצדה. בקיר החיצוני שבצד השני מופיע חיפוי דמוי עץ המשמש להסתרת חלון שירותי האורחים ומוסיף לעיצוב האדריכלי של הבית. מיד בכניסה לבית רואים את הסלון בעל החלל הכפול, שבו חיפוי הקיר באריחי בטון גדולים מדגיש את גובהו ותורם למראה אלגנטי ומודרני. לצד פינת הישיבה מופיע גרם המדרגות הגדול, המוביל לסוויטת ההורים. מבנה המדרגות תורם לתחושה עוצמתית וקומפוזיציה מעניינת שנוצרת בשילוב הפתחים לידו.

"גם המעבר המלבני הסטנדרטי לאזור החלל הציבורי קיבל תפנית עיצובית, כאשר הפכתי אותו בצדו האחד לאלכסוני", מתארת ונגרובסקי. "שילוב שתי הצורות הגיאומטריות זו לצד זו בקיר הגדול הפכו לאלמנט דומיננטי בעיצוב החלל. המדרגות שתופסות חלק מרכזי ובולט בחלל, נבנו בקונסטרוקציה של פלדה משולבת בעץ".

בקיר המעבר הקונסטרוקטיבי תוכנן פתח עגול וגדול, המאפשר הצצה לחלל הפרטי ותורם לאווריריות. אלמנט העיגול הפך למוטיב משמעותי ומרכזי בעיצוב החלל, וחוזר על עצמו בגוף תאורה המרכזי בסלון, שנראה כאלמנט מרחף בחלל, ובגופי התאורה העגולים הצהובים בקו המדרגות. "כדאי לבחור מוטיב צורני מרכזי שיכול לקבל מספר וריאציות באלמנטים ובחומרים שונים, ויוצר שפה אחידה ומקשרת בין כל חלקי הבית", מעניקה ונגרובסקי טיפ עיצובי. מתחת לטלוויזיה מופיע מזנון תלוי לבן שבו משולבות קוביות סגולות. נגיעות צבע מופיעות גם בריהוט ובאקססוריז. בכניסה לסלון תלוי על הקיר ראש של פר בעיצוב האמן קובי סיבוני. אלמנטים ופסלים נוספים בחוטי ברזל של האומן מעטרים את שאר חלקי הבית.

דלית ונגרובסקי, סלון (1)
הסלון. נגיעות צבע בריהוט ובאקססוריז | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, סלון (2)
חלל כפול וחיפוי אריחי בטון גדולים | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, סלון (3)
המדרגות מוליכות אל סוויטת ההורים בקומה העליונה | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, סלון (4)
החלון העגול. פונה אל החלל הפרטי ומעניק אווריריות | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, סלון (5)
צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, סלון (7)
צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, סלון (6)
צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, ג, שידה (15)
צילום: אלעד גונן

שינוי בתכנון חלונות המטבח 

ליד הכניסה לבית ממוקמים שירותי האורחים. הקיר המרכזי דומיננטי ובולט בזכות האריחים המעוטרים בשחור לבן והארון התלוי שצבעו צהוב עז. לצדו מנורה תלויה בשחור ומראות עגולות בכחול ולבן. שאר הרקע באפור ניטרלי ועל מכל ההדחה דוגמה של עיטור גלי. בצדה השני של הכניסה נמצאת פינת האוכל, המתאפיינת בריהוט קליל ואוורירי. הכיסאות שונים בצורתם ובצבעיהם, ומעליהם תלויות מנורות סיליקון צבעוניות. ליד פינת האוכל נמצא המטבח בעיצוב מודרני בגוני אפור ולבן. חלונות המטבח הפכו לפינתיים וצמודים, והמטבח גדול ונוח, ובו כיריים אינדוקציה לבנות. פינת בר ישיבה גדולה משמשת את כל בני המשפחה לארוחות היומיומיות.

שעון ירוק ענק תלוי מעל אזור הישיבה במטבח ומושך תשומת לב מיוחדת בגלל גודלו וצבעוניותו. "את השעון הזה, גדול ומיוחד שעוצב בידי אומן, ראיתי באחד מהסיורים שלי בשוק הפשפשים ביפו. השעון משך מיד את תשומת לבי בגלל גודלו וצבעוניותו, ובאותו רגע העברתי ללקוחה תמונה שלו והיא קנתה אותו", נזכרת ונגרובסקי. בין הכניסה למטבח מפריד קיר מחופה בבריקים ועליו מדף במראה בטון טבעי המודגש בעזרת התאורה מעל. בצד השני תלויים מדפים מרחפים המשתלבים בגוונים המופיעים בכניסה.

דלית ונגרובסקי, ג, פינת אוכל (13)
המטבח. החלונות הוצמדו אל הפינה | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, מטבח (9)
פינת האוכל. ריהוט קליל ואוורירי | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, מטבח (10)
צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, מטבח (11)
צילום: אלעד גונן

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

ישנים יחד, כמו בקיבוץ

המעבר האלכסוני בהמשך משמש כניסה לאזור הפרטי - שם ממוקמים חדרי הילדים, הממ"ד ופינת הטלוויזיה. "בשלב זה החליטו ההורים לא להשקיע בעיצוב חדרי הילדים, מכיוון שכרגע כל הילדים ישנים בחדר אחד, כמו בקיבוץ. אחד החדרים המיועדים לילדים משמש חדר השינה של ההורים, עד שהילדים יגדלו ויעברו לסוויטה שתוכננה עבורם", מספרת ונגרובסקי. ליד פינת הטלוויזיה, המשמשת אזור מרכזי בין כל החדרים, נמצא חדר האמבטיה של הילדים שבו ארון תלוי בצבע טורקיז, הבולט על רקע האריחים האפורים.

"הלקוחות סמכו עליי במאה אחוז וזרמו עם כל הרעיונות שלי. כאשר צילמתי את הבית לאחר סיום העבודה, הלקוחה אמרה שהבית יצא בדיוק כמו שתכננתי בהדמיה. הכל זרם לפי התכנון וזו הרגשה נהדרת", מסכמת ונגרובסקי.

דלית ונגרובסקי, ג, כיור (16)
שירותי האורחים. אפור ניטרלי ואריחים מעוטרים | צילום: אלעד גונן
דלית ונגרובסקי, רחצה (17)
חדר הרחצה של הילדים. להעז בטורקיז | צילום: אלעד גונן

רשימת מכולת:
אמנות בחוטי ברזל: האמן קובי סיבוני, קיבוץ לוחמי הגטאות, 70– 4,000 שקל
מנורות סיליקון צבעוניות של חברת MUUTO, יאיר דורם, 1,000 שקל למנורה
שטיח: טולמנס, 3,500 שקל
כורסאות: קסטיאל AS IS, 1,500 שקל לכורסה
מדפים: טולמנס, 400-200  שקל למדף
קקטוסים: סוהו בצ'ק פוסט, 100-900 שקל

עיצוב פנים: דלית ונגרובסקי