השף תומר חווה, אשתו עורכת הדין ושני ילדיהם מתגוררים בדירת שלושה חדרים בבניין משנות ה-50 בצפון הישן בתל אביב. תכנון הדירה, ששטחה 90 מ"ר, היה מיושן עם סלון, מטבח ופינת אוכל בחללים מוגדרים וסגורים ומבואת כניסה חשוכה. המשרביות והחלונות הגדולים היו בתוך חדרי השינה וחלקם סגורים. על שיפוץ הדירה היו אחראים אדריכלים נעה בריק וגלעד רווה ממשרד "בריק רווה אדריכלים" והוא נמשך ארבעה חודשים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

בני הזוג רצו שהמטבח – שבו תומר נמצא רוב היום – יהיה חלק בלתי נפרד מהסלון שבו מבלים שאר בני המשפחה וכך הוא יוכל להיות חלק מהאירוע כשמגיעים אורחים. "רצינו להפוך את הדירה למוארת, לחשוף את המשרביות התל אביביות בחלל הציבורי, לנצל את שלושת כיווני האוויר ולהפוך את הכניסה למזמינה ומוארת", מספרים האדריכלים. "כמו עבודתו של השף שבלבה התעסקות עם חומרי גלם, גם בעיצוב הדירה בחרנו להדגיש את העבודה בחומרי גלם".

דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, צילום איתי בנית (11) (צילום: איתי בנית)
פינת עבודה בכניסה | צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, צילום איתי בנית (12) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, צילום איתי בנית (7) (צילום: איתי בנית)
קירות בלוקים חשופים מגדירים את חדר השינה | צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, צילום איתי בנית (9) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, צילום איתי בנית (8) (צילום: איתי בנית)
פרקט בחלל הציבורי | צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, צילום איתי בנית (10) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית

מהכניסה לבית רואים את החלונות הגדולים הפתוחים לרחוב ואת המטבח. בכניסה ניצב שולחן עבודה צר ולבן דמוי מסגרת. בהמשך נמצא החלל הציבורי - הסלון, פינת האוכל והמטבח תוכננו כחלל אחד זורם שאליו נפתחים חלונות גדולים משלושה כיוונים. כך נחשפו החלונות הגדולים והמשרביות היפהפיות, מתאפשרת חדירת אור טבעי והעץ שבחזית הבניין הפך לחלק בלתי נפרד מהדירה. רצפת החלל הציבורי חופתה בפרקט אלון.

דירה בתל אביב, ג, עיצוב בריק קווה אדריכלים, צילום איתי בנית (6) (צילום: איתי בנית)
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, לפני שיפוץ (צילום: בריק רווה)
המטבח לפני השיפוץ | צילום: בריק רווה
דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, צילום איתי בנית (4) (צילום: בריק רווה)
המשרביות חסומות. לפני השיפוץ | צילום: בריק רווה
דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, שרטוט לפני (שרטוט: בריק רווה)
תוכניות הדירה לפני השיפוץ | שרטוט: בריק רווה
דירה בתל אביב, עיצוב בריק קווה אדריכלים, אחרי השיפוץ (שרטוט: בריק רווה)
תוכנית הדירה אחרי השיפוץ | שרטוט: בריק רווה

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

"הצרכים המיוחדים של שף הביאו אותנו להתעסקות מעמיקה בתכנון המטבח שכולל מכשירי חשמל שאינם סטנדרטיים ודרשו תכנון ייחודי", הם מספרים. "פגישות התכנון סבבו סביב הפן הקולינרי, נהנינו ממטעמים והרווחנו סדנת בישול אישית". כדי להדגיש את המטבח הארונות צבועים בצבע כהה ומשטחי העבודה עשויים מאבן צבעונית ועשירה._OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

אדריכלים: בריק רווה אדריכלים – נעה בריק וגלעד רווה

הקובייה של חדר השינה מודגשת באמצעות קיר בלוקים חשופים. "השימוש בחומר הנפלא הזה הוא אתגר לא פשוט המחייב אנשי מקצוע טובים כדי להגיע לרמת גמר גבוהה שתתאים לפנים של דירה", מסבירים אדריכלים בריק ורווה.