אם פעם מטבח ביתי ענה על צרכים בסיסיים בלבד כמו הכנת מזון או מקסימום נשנוש קל ליד הכיור, הרי שכיום הוא מייצג עולם שלם של סטייל, טכנולוגיה, חדשנות ופטנטים. כששואלים על זה את המעצבת הראשית של חברת המטבחים "סמגל", מיכל מוסטאקי, מבינים גם את הסיבות: "בעבר לא הייתה התייחסות לאופן בו המטבח מעוצב, אבל מאז זרמו הרבה מים בנהר".

"קודם כל, צריך לזכור שבסצנת העיצוב הישראלית כולם רוצים מטבח יפה, מרשים ומיוחד. כך המטבח למעשה הפך מחדר סגור, ללב הבית – הוא ממוקם בחלל המרכזי של אזור המגורים וכל הבית סובב סביבו", מסבירה מוסטאקי.  "בעתיד", היא ממשיכה, "המטבח הולך לעבוד עבורנו ולא אנחנו עבורו".

הטכנולוגיה נכנסת אבל המשפחה נשארת

לדברי המעצבת, אל המטבח עומדות להיכנס המון טכנולוגיות חדשניות ומפותחות – החל מאלמנטים נגישים, דרך מכשירי חשמל חכמים ועד גאדג'טים. עם זאת, זה לא יבוא על חשבון העובדה שמדובר בלב הפועם של הבית.

כמו כן, בזכות מטבחי העתיד צפויה להתחזק ההוויה המשפחתית: "מאחר והמטבחים הפכו פתוחים, סביר שיהיה אי במרכז או שולחן שמאגד את כולם לשבת סביבו. האוירה במטבח תהפוך הרבה יותר נעימה, נגישה ומשפחתית. לדוגמא, מי שמבשל יוכל גם להסתכל על הילדים שמשחקים וגם לראות בזמן הזה טלוויזיה", היא מספרת בהתלהבות.

ובאיזה מוצרים יאובזר המטבח העתידי, אתם שואלים את עצמכם? ובכן, לפי מוסטאקי, אנחנו עתידים לעשות שימוש במוצרי חשמל אינטגרליים בלבד: "כבר לא נראה במטבח מתקני מים חיצוניים והכל יהיה מובנה בתוך הארונות עם ברז יציאה החוצה. שום דבר כבר לא יהיה מפוזר במטבח שלנו".

מטבח העתיד

מטבח העתיד | הדמיה: אול אין אול בע"מ. להגדלה לחצו על התמונה

אז איך זה נראה?

הניסיון לנבא את העתיד השאיר אותנו סקרנים, אבל בסמגל דאגו למזלנו להכין הדמיית מטבח שבעיניהם מייצג את כל השינויים הבולטים בתחום.

לפי מוסטאקי, הדגש בהדמיה הוא על התפיסה המרחבית של מבנה המטבח: "המטבח מיוצר ב-2 פסים, מה שמאפשר למעשה בניית אי מאוד גדול עם משטח עבודה שצופה לכל חלל הבית".

בנוסף, סקירה לעומק מגלה שהמטבח העתידי אכן מכיל כמובטח ארונות גבוהים, משולבים ואינטגרליים עם מקרר ותנור ושיש בו המון התייחסות ללייף סטייל – כמו למשל אזור המיועד לבקבוקי יין וכוסות אירוח.

"היום", מסבירה מוסטאקי, "אנחנו רוצים להראות מה יש במטבח ולא להחביא מאחורי דלתות. זה אומר ממש להוציא החוצה, כמו באמצעות שימוש בוויטרינות שמאפשרות לנו להציג את הכלים היפים שלנו".

"אנחנו נמצאים בעידן חדש שבו אין כללים"

מבחינת חומרי גלם מהם עשוי המטבח בהדמיה, מוסטאקי מגלה ש"מדובר בשילוב של שני ניגודים – העץ מכניס חמימות וקל לתחזוקה וניקוי שכן הוא מבוית למטבח, בעוד הנירוסטה היא חומר אנטי בקטריאלי כך שיהיה קל לנקות אותה. מעבר לכך, זו נירוסטה מוברשת שנשרטה כבר בתהליך הייצור, מה שאומר שלא יראו עליה שריטות בבית".

לבסוף, האובייקט השחור שמוצג בהדמיה הוא דלפק נגרר שיושב על גלגלים ומתאים את עצמו למתרחש בצורה מודולארית. ברגע שרוצים לאכול גוררים אותו החוצה, וכשסיימנו מכניסים פנימה כדי שלא יתפוס מקום בחלל.

אפרופו פרקטיות, כאן המקום להזכיר גם את סוגיית האחסון במטבח העתידי: "למעשה, הכל נמצא במגירה שיוצאת אלינו וכבר לא צריך לפשפש במדפים. הדלת נוסעת למעלה כשאנחנו רוצים להשתמש במוצר, ולמטה כשסיימנו את העבודה".

"חשוב להבין, אנחנו נמצאים בעידן חדש בו אין כללים. כל אחד יכול להביא את האני שלו במטבח ולבטא את עצמו באופן חופשי", מסכמת מוסטאקי.