הבית המקורי ביישוב קהילתי כפרי בשרון, שבו מתגוררת משפחה בת חמש נפשות, נבנה לפני כ-20 שנה. הוא שופץ פעם אחת עם קנייתו אך התיישן ולא התאים יותר לצורכי הדיירים. בשיפוץ הנוכחי הבית הורחב לשטח של 170 מ"ר וחלקים גדולים בו עוצבו מחדש.

"את הבית ניגשתי לעצב לא לפני שידעתי בבירור מה מתאים ונעים לאנשים שגרים בבית", מספרת המעצבת אושרי כהן נדר על השיפוץ שארך כשישה חודשים, "המטרה הייתה ליצור בית עם שפה עיצובית עשירה וברורה תוך חיבור נכון אך קונטרסטי בין חומרים וצבעים. כך, שולבו בעיצוב משחקים גיאומטריים, צבעים שונים וחומרים חמים וקרים".

הבית הגיע אל המעצבת עם תכנון אדריכלי מוגמר לצורך עיצוב הפנים. אזור המטבח והסלון שממנו נפתחה גם יציאה לחצר טופל מהיסוד. חדרי הילדים והמקלחת שונו בחלקם. כמו כן, נוספו מדרגות לקומה שנייה שבה נבנתה סוויטת הורים עם מקלחת ומרפסת וכן חדר ילדים וחדר כביסה חדשים. 

כל הנגרות עוצבה מחדש כולל ארונות קיר, ארונות מטבח וחדרי האמבטיה, וכן נבחרו הפרקט, הריצוף במטבח והריצוף והחיפויים בחדרי האמבטיה. כל מערכות האינסטלציה והחשמל חודשו, נבחרו דלתות פנים וכניסה ובוצעה הלבשת בית בשיתוף צמוד עם בעלת הבית לאורך כל התהליך.

עיצוב פנים אושרי כהן נדר
יישוב כפרי בשרון | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
שער שחור ושביל בטון מוחלק מובילים לכניסה גבוהה ולא מקורה שבה דלת שחורה בעיצוב מעניין | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
מאחורי דלת הכניסה מסתתר ארון אחסון ענקי | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
המטרה הייתה ליצור בית עם שפה עיצובית עשירה וברורה | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
ספה אפורה גדולה, רכה ומפנקת שתוכננה ויוצרה במיוחד ורופדה בבד ג'ינס אפור | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
שולבו בעיצוב משחקים גיאומטריים, צבעים שונים וחומרים חמים וקרים | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
אביזרים משלימים כמו שולחנות קפה, כריות נוי ומאוורר תקרה שחור | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
חיבור נכון אך קונטרסטי בין חומרים וצבעים | צילום: שירן כרמל

עוד באתר לעיצוב הבית:

מראה אורבני נקי

שער שחור ושביל בטון מוחלק מובילים לכניסה גבוהה ולא מקורה שבה דלת שחורה בעיצוב מעניין. מאחורי דלת הכניסה מסתתר ארון אחסון ענקי שנצבע בתנור בלבן ולו ידיות נסתרות שמקנות לו מראה אחיד וחלק. תאורת פנסים נקיים ושחורים נתלתה מעל כדי לאפשר התמצאות בארון. החלל כולו, פרט למטבח שבו אריחי גרניט דמוי בטון מוחלק, חופה פרקט עץ אלון בהיר יחסית.

בסלון הונחה ספה אפורה גדולה, רכה ומפנקת שתוכננה ויוצרה במיוחד ורופדה בבד ג'ינס אפור. להשלמת מראה הרמוני נבנה מדף עשוי בטון מוחלק מתחת לטלוויזיה ונוספו שטיח במראה מיושן וכן ואביזרים משלימים כמו שולחנות קפה, כריות נוי ומאוורר תקרה שחור.

במטבח שולבו ארונות בנגרות צבועה בתנור בצבע לבן יחד עם חיפוי אריחים מלבניים בסגנון "דיינר". יחידת ארונות גבוהה בשחור ואי ענקי העשוי נגרות לבנה ומשטח שיש לבן כוללים בתוכם את כל הפונקציות הדרושות למטבח. חיפוי אחורי של האי במשטחי בניין ודלת צהובה מפירוק שולבו לבקשה של בעלת הבית. תאורה מרחפת בלבן נתלתה מעל האי באפן שאינו מפריע לשלמות החלל.

בפינת האוכל הוצב שולחן העשוי מבנה ברזל צהוב שעוצב במיוחד ונבנה על ידי בעל הבית ועליו משטח העשוי שבבי עץ דחוסים. כיסאות פלסטיק ותאורת פנסים שחורים משלימים מראה אורבני נקי.

עיצוב פנים אושרי כהן נדר
מראה אורבני נקי | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
המטבח. אריחי גרניט דמוי בטון מוחלק | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
בפינת האוכל הוצב שולחן העשוי מבנה ברזל צהוב שעוצב במיוחד | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
נוספו מדרגות לקומה שנייה שבה נבנתה סוויטת הורים | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
המעקה הברזל השחור מתחבר בחומריות ובצבע למדרגות | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל

מאובזר באהבה

בעומק הבית ישנם הממ"ד המשמש למשחק ושני חדרי הילדים שאובזרו באהבה על ידי בעלי הבית. מקלחת הילדים רוצפה וחופתה באריחים נקיים לבנים בשילוב דוגמה גיאומטרית והארון נבנה בנגרות מעץ אלון טבעי בגימור גס עם ידיות חוטי עור.

שירותי האורחים הקטנים רוצפו וחופו בשילוב של שתי דוגמאות גיאומטריות בשחור לבן וגם שם נעשה שימוש בפנסי התאורה השחורים.

מדרגות בציפוי בטון ומעקה ברזל שחור מובילות לקומה השנייה המחופה פרקט אלון. בסוויטת ההורים נבנה ארון אחסון ענק העשוי נגרות לבנה ידיות חוטי עור שחורים שאליו הותאמה מיטה שבה מצעים לבנים טהורים. אל אלה הותאמו גם גופי תאורה שעוצבו על ידי בעל הבית ופריטי נוי שונים. בחדר הרחצה של ההורים הונח ריצוף ופנל בדוגמאות גיאומטריות וחיפוי קיר לבן. גם כאן הוצב ארון בנגרות אלון טבעי בגימור גס עם ידיות חוטי עור. אל הסוויטה צמודה גם מרפסת קטנה עם דק ומעקה ברזל שחור המאפשרת מבט אל החוץ.

עיצוב פנים אושרי כהן נדר
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
סוויטת ההורים. כל הנגרות עוצבה מחדש | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
הבית הורחב לשטח של 170 מ"ר | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
מיטה עם מצעים לבנים טהורים וגופי תאורה שעוצבו על ידי בעל הבית | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
ארון בנגרות אלון טבעי בגימור גס עם ידיות חוטי עור | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
אל הסוויטה צמודה מרפסת קטנה | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
חדרי הילדים | צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל

חלל מדליק, צבעוני ומדויק

"הפרויקט זרם בצורה מעולה. משהו בחיבור האנושי שנוצר בין כל השותפים לו הביא לתוצאה של עיצוב ברור ומשמעותי. היה תענוג לרקום יחד עם בעלי הבית עיצוב של חלל מדליק, צבעוני ומדויק", אומרת כהן נדר, "ההבנה של מעצב את הטעם של הלקוח שלו היא משימה לא פשוטה. זה תהליך משמעותי לקראת קבלת תוצאה נכונה. הקשבה ופרשנות מדויקות ושיתוף פעולה יביאו לתוצר משובח"..

עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
צילום: שירן כרמל
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
השיפוץ
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
לפני השיפוץ
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
לפני השיפוץ
עיצוב פנים אושרי כהן נדר
במהלך השיפוץ

עיצוב פנים: אושרי כהן נדרסטיילינג: יפעת וייגל.