פסיכולוג ועורך דין, הורים לשלושה (בת 6 ותאומים בני 4), רצו בית עם חלל גדול ופתוח ללא קירות ועמודים. את הבית, ששטחו 300 מ"ר, העומד על מגרש של 380 מ"ר ברמת השרון, תכננה אדריכלית עילית גרינברג. ההורים ביקשו שבקומת הקרקע יוכלו לשמור על קשר עין עם ילדיהם בכל מקום שהיו, בחוץ ובפנים. יחד עם זאת ביקשו לשמור על תחושת אינטימיות של הבית מהרחוב וליצור פינות מוגדרות בחלל. בנוסף ביקשו גמישות בחלוקת חדרי השינה וכן אפשרות לסגור בעתיד את חלל המשחקים לחלל מאסטר.

הבית מורכב משני גופים מלבניים וביניהם מרווח. בקומת הכניסה נמצאים החללים הציבוריים – מטבח, פינת אוכל, חדר מגורים וכן חדר משחקים וטלוויזיה. הקומה העליונה כוללת את חדרי השינה ובקומת המרתף נמצאים ממ"ד, קליניקה לפסיכולוג עם כניסה פרטית וחלל גדול לטיפול קבוצתי.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

שחור חמים ומדויק 

בכניסה מהרחוב עולים לבית דרך שלוש טרסות מגוננות מבטון מוחלק וביניהן מרחפות מדרגות מבלו-סטון, כל אחת ברוחב שני מטרים. "כשרואים את הטרסות והמדרגות, לא מודעים למורכבות הביצוע, שחייב להיות מושלם לאורך כל שלבי הבנייה – השלד, חפירת קווי הקונסטרוקציה, יציקת הטרסות והנחת מדרגות האבן", אומרת גרינברג. "התוצאה, שנראית שלמה ופשוטה מסתירה מורכבות, תחכום והרבה מאמץ".

בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, חוץ - 23
צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, חוץ - 19
צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, גינה - 17
טרסות בטון ומדרגות אבן | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, חוץ - 20
צילום: גלית דויטש

הכניסה הזו מתאפשרת הודות להעמדת הבית בחצי מפלס גבוה מהרחוב. הגבהת הבית שומרת על הפרטיות בחצר הקדמית ובקומת הכניסה. בנוסף, המרתף אינו חפור ואפשר לפתוח בו חלון לחזית. חצר הכניסה הקדמית מרוצפת באבן בלוסטון בעיבוד שרוף ומותז ובמרכזה נשתל עץ אלון. החצר נהנית משמש דרומית ומשמשת רבות את המשפחה.

בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, חוץ - 21
החצר הקדמית משמשת רבות את המשפחה | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, גינה - 14
צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, גינה - 17
צילום: גלית דויטש

דלת הכניסה שגובהה שלושה מטרים עשויה משתי כנפי ברזל עם ידיות מעץ אלון. מעליה יש לוח זכוכית המגיע עד גג הבית, מדגיש את הרווח בין הגופים ומכניס אור לחלל הכפול. בחלל המבואה הכפול תלויה מנורה של אסף וינברום המורכבת משלושה כדורי זכוכית תלויים משלושה מוטות מחומרים שונים. "היא מעוצבת בפשטות מאופקת המתאימה לבית", מסבירה גרינברג.

בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, חוץ - 22
דלת בגובה שלושה מטרים | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, כניסה - 25
צילום: גלית דויטש

הבית מחופה בבטון שחור מוחלק במראה מתכתי לא אחיד. הרהיטים הקבועים עשויים משילוב של ברזל שחור ועץ אלון אירופי מעושן קלות ומשומן. רהיטים נוספים צבועים בשחור ליצירת תחושה של המשכיות. פרופילי  החלונות עשויים אלומיניום בגימור אנודייז שחור ואדני החלונות הם מבלו-סטון. "ניצלתי את ההזדמנות לתכנן בית גברי – גם בגישה היעילה שלו וגם באוסף הצבעים והחומרים המדגישים ויוצרים עולם של קונטראסטים. השימוש בצבע השחור בבית אינו קר ומנוכר אלא נותן תחושה חמימה ומדויקת של שפה רהוטה", אומרת גרינברג.

בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, סלון - 5
ספרייה באורך שישה מטרים | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, סלון - 26
צילום: גלית דויטש

החלל המרכזי: בהתאם לבקשת ההורים, החלל המרכזי פתוח כולו לגינה האחורית. ליד הקיר ניצבת ספרייה באורך שישה מטרים מסרגלי עץ אלון וברזל. החלקים הסגורים של הספרייה משמשים לאחסון ומסתירים מערכת מיזוג.

בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, סלון - 27
צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, מטבח - 29
צילום: גלית דויטש

המטבח ופינת האוכל: בקיר שמול הספרייה נמצא המטבח, ש"תוכנן לאנשים גבוהים". הארונות התחתונים צבועים בשחור "רך", שכמו מטפס למעלה מרצפת הבטון השחורה-מתכתית, ונמשך למשטח העבודה השחור. משטח העבודה עמוק במיוחד – 93 ס"מ – ומותקן לאורכו ארון בעומק 32 ס"מ עם דלתות מתרוממות. בתוך הארון נמצאים מכשירי החשמל והשקעים. כך אפשר להוציא את מכשירי החשמל ובתום השימוש להחזירם למקום והמשטח נשאר ריק ומסודר. הארונות העליונים ומשטח העבודה הצדדי עשויים מעץ אלון אירופי.

בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, מטבח - 7
ארון עם דלתות מתרוממות על השיש | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, מטבח - 4
צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, מטבח - 5
צילום: גלית דויטש

במרכז המטבח עומד שולחן אוכל באורך שלושה מטרים, המשמש כלב הבית - לאכילה, מפגש, ציור ועבודה. שקע רצפתי מתחתיו מאפשר להטעין לפטופ. השולחן והספסל, העשויים מעץ אלון גושני מושחר בשילוב ברזל, נעשו בשיתוף פעולה בין האדריכלית לחברת בוצ'רס. מעל פינת האוכל תלויות שלוש נורות פרקים מתכווננות בצהוב עז של חברת DCW.

בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, מטבח - 30
שולחן האוכל הוא לב הבית | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, מטבח - 31
צילום: גלית דויטש

מקלחת בחצר

פינת המשפחה: החלל, הפונה אל הרחוב ואל חצר הכניסה, משמש למשחקים ולצפייה בטלוויזיה והמשפחה מבלה בו שעות רבות. מתחת לחלון נמצא רהיט שחור שימוש ומפתיע: הוא כולל מגירות לצעצועים וכן שלושה כיסאות נשלפים כך שהוא יכול לשמש כשולחן יצירה. עוד כולל החדר ספות מודולריות של חברת FAMA הספרדית, שידת טלוויזיה מעץ אלון עם רגלי ברזל וידיות מזוודה ושטיח מהביטאט.

בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, פינת ישיבה - 7
פינת המשפחה | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, פינת ישיבה - 9
הרהיט משמש הן לאחסון והן כשולחן יצירה | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, פינת ישיבה - 8
צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, פינת ישיבה - 6
צילום: גלית דויטש

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הקומה השנייה: מדרגות ברזל מפוסלות ואווריריות מובילות אל גשר ברזל המחבר בין חלקי הבית: חדרי הילדים מצד אחד והחדר של האבות מצד שני. חדר השינה של ההורים מרווח ונפתח למרפסת קדמית הפונה לרחוב ירוק ושקט.

בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג, כניסה - 24
מדרגות ברזל מפוסלות ואווריריות | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, עיצוב עילית גרינברג - 11
צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, חדר רחצה - 13
חדר הרחצה של ההורים | צילום: גלית דויטש

מתכננת: אדריכלית עילית גרינברג

חדרי הילדים: החדרים פונים למבואה גדולה, המשמשת למשחק וליצירה. כיום התאומים חולקים חדרים ובעתיד אפשר יהיה לחלק אותו לשניים. לצד החדרים נמצאים חדר כביסה ושני חדרי רחצה, שאפשר יהיה לצרף לחדרי הילדים. בחדר הרחצה של הילדים ניצב ארון הכיור עשוי שלד ברזל שחור, בתוכו ארון עץ אלון צרפתי ועליו משטח שיש שחור. לכיור יש שני ברזים כדי להקל על העומס בבוקר.

בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, חדר רחצה - 15
חדר הרחצה של הילדים. שני ברזים להקלת העומס | צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, חדר רחצה - 14
צילום: גלית דויטש
בית ברמת השרון, ג, עיצוב עילית גרינברג, גינה - 16
מקלחת בחצר | צילום: גלית דויטש

בחצר מותקנת מקלחת חיצונית, עשויה מצינורות פשוטים. על ראש המקלחת הולבש ראש מקרמיקה שהאדריכלית הכינה בעצמה, מתנה ללקוחות בסיומו של התהליך המוצלח.

מפקח הבנייה - דודו אשנברג
מעצבת הגינה - מורן גבעון