באחד ממגדלי המגורים בטיילת של תל אביב, בבניין חדש, נרכשה על ידי משפחת תושבי חוץ מדרום אפריקה דירת 160 מ"ר, שבה שלושה חדרי שינה, סלון, מטבח ענק, שני חדרי אמבטיה ושירותים, שירותי אורחים ומרפסת. במשפחה זוג הורים ושלושה ילדים (בן בגיל העשרה ושתי בנות קטנות).

הבעלים, איש נדל"ן המתגורר בחו"ל, ביקש ליצוק לתוך הדירה תוכן של דירת נופש פונקציונלית מכיוון שהמשפחה מגיעה ארצה כמה פעמים בשנה לחופשה. הבית שבו מתגוררת המשפחה בדרום אפריקה מעוצב בסגנון קלאסי, כבד וכהה, ובדירה זו ביקשה המשפחה ליצור אווירה יותר קלילה ונקייה, של בית נופש מפנק אך נעים ונוח, לא אווירה של בית מלון.

הדירה נרכשה כמעטפת בלבד בבניין שהיה עדיין בתהליך של בנייה, והשיפוץ ועיצוב של הבית נמשכו כשנה וחצי תוך כדי בנייה (הבניין עדיין היה בבנייה בזמן התכנון והקמת הדירה). האדריכלית רלו שץ עבדה בשיתוף פעולה עם ספקים מחו"ל של המשפחה, על פי דרישת המשפחה. אחד מהם היה נגר אומן מדרום אפריקה שהגיע ארצה לכמה ימים למדידות (לאחר מכן נשלחו מכולות שלמות עם הנגרות שהוכנו במיוחד מחו"ל). הנגר הגיע לארבעה ימים לבדו, ללא שום מכר או ידע בשפה העברית ורלו אירחה אותו עם משפחתה, וכך מצא עצמו הנגר מבלה בארוחת שישי ישראלית. פרויקט זה נעשה בשיתוף פעולה עם חברת Head Interiors מחו"ל שדאגו לרכישת פריטים לדירה באיטליה.

רלו שץ, מרפסת
המרפסת. 30 מ"ר של נוף פתוח | צילום: שירן כרמל
רלו שץ, סלון ומרפסת
צילום: שירן כרמל
רלו שץ , ג, מרפסת
צילום: שירן כרמל

עוד בערוץ עיצוב הבית:

טלוויזיה חבויה בתקרה

האלמנט הבולט בעיצוב הדירה הוא ללא ספק הים. אפשר לצפות בו מהמרפסת הגדולה (30 מ"ר) המחופה דק איפאה וגם מבפנים, מבעד לקירות הזכוכית. הכניסה לחלל הבית דרך מבואה והיישר מול פסל ייחודי שנבחר על ידי המשפחה. בצד השמאלי, מיד בכניסה, נמצא החלל המרכזי של הבית – הסלון, חדר האוכל, המטבח העצום והמרפסת.

המטבח מעוצב באופן פונקציונלי, אורכו כעשרה מטרים ובתכנונו הודגשה חשיבותם של חללי האחסון. במרכז המטבח הוצב אי שאורכו 4.30 מטר ורוחבו כמטר. הוא משמש כמשטח עבודה נוסף וכפינת אוכל לא פורמלית. כסאות הבר השחורים עשויים עץ וכרום ומנוגדים למשטח הלבן אך מתכתבים עם פינת הישיבה הסמוכה ועם נוף הים. בעלי הבית דרשו מטבח גדול כיוון ששם הם מבלים יחד כמשפחה ויושבים על כסאות הבר סביב האי הגדול לשיחות ולארוחות.

במטבח תאורה פונקציונלית (כמו גם ברוב אזורי הבית) ומשולבים בו גופי תאורה שקועים ופס צבירה (אקסקלוסיב תאורה עיצוב). במרכז המטבח נתלה גוף תאורה מרשים של אינגו מאואר ואליו הוצמדו גלויות ותמונות של בני המשפחה." המנורה התלויה במטבח ומעליה תלויים הפתקים של המשפחה היא פן אישי בתוך הבית, ואהובה עליי מאוד", אומרת שץ.

מהסלון נשקף נוף עוצר נשימה של הים והשמים, ועל מנת לא לפגוע בנוף הפלזמה הענקית (60 אינץ) מוסתרת ומקופלת בתקרה ויורדת מטה עם שלט רק כשבני הבית מעוניינים בה. כך המבט שנמתח עד למרפסת ולים אינו נקטע. פינת ישיבה בצורת רי"ש בכחול כהה שעליה הונחו כריות נוי בגוונים חמים. פריטי הריהוט נשלחו מאיטליה כמו גם שתי כורסאות עור בעלות רגלי מסגרת כרום. בסלון שטיח בגווני לבן, כחול ושחור המתכתבים עם שולחנות הקפה המוצבים בגדלים שונים.

רלו שץ, ג, פסל
הכניסה לדירה. פסל שבחרה המשפחה | צילום: שירן כרמל
רלו שץ, סלון
חלל ציבורי ענק, שם מתרכזת המשפחה בחופשות | צילום: שירן כרמל
רלו שץ, מטבח
הים כאלמנט עיצוב עיקרי | צילום: שירן כרמל
רלו שץ, מטבח
מטבח פונקציונלי באורך כעשרה מטרים | צילום: שירן כרמל
רלו שץ, ג, שולחן
צילום: שירן כרמל

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

"עיצוב בשלט רחוק הוא אתגר"

חדרי השינה נמצאים בחלקה הפנימי של הדירה. חדר השינה הראשי של ההורים ממוקם בקצה המסדרון ומרוהט בגווני לבן. המיטה בעלת גב המנותק מקיר הזכוכית, וכל כבלי החשמל עוברים בתוכו מהרצפה, ומתגי החשמל מוקמו בדופנותיו. מול המיטה שידת איפור ומראה להעצמת החלל. חדר רחצה צמוד לחדר השינה הראשי ובו אמבטיית פרי סטנדינג הצופה אל הים, כאשר האסלה והכיור גם הם עגולים להשלמת המראה. הקירות מחופים אריחים בעיצוב פטריסיה אורקיולה ומשולבים בהם אריחים עדינים בדוגמת תחרה.

חדרי השינה של הילדים נמצאים אף הם במסדרון ובחלקו הפנימי של המסדרון מוקמו שירותי האורחים. בין שני חדרי הילדים נמצא חדר רחצה משותף, שגישה אליו מתאפשרת ישירות משני חדרי השינה של הילדים (של הבנות ושל הבן) משני הכיוונים ישנה מבואה עשויה בנגרות לכיוון חדר האמבטיה. הדלת מוסתרת ונראית כחלק מארון בגדים. חדרו של הבן עוצב על פי טעמו האישי בגווני שחור ואדום בעוד חדר הבנות מבוסס על גווני ורוד, לבן וכחול.

"עיצוב הדירה היה חוויה ענקית ששילבה אתגר – עיצוב בשלט רחוק מול משפחה שכלל אינה מתגוררת בארץ ושיתוף פעולה עם בעלי מקצוע מחו"ל, אולם האתגר הפך ליתרון ועבדנו יחד בשיתוף פעולה מדהים לעיצוב בית עוצר נשימה", מסכמת שץ את התהליך. "אני ממליצה לא להתפשר על איכות, לא לעגל פינות בכל הקשור בבעלי מקצוע ובבחירת הפריטים".

רלו שץ, שינה
צילום: שירן כרמל
רלו שץ, שינה
צילום: שירן כרמל
רלו שץ, ג,  שינה
צילום: שירן כרמל
רלו שץ, קומתיים
צילום: שירן כרמל
רלו שץ, אמבטיה
חדר הרחצה המשותף מקושר בדלתות לשני חדרי הילדים | צילום: שירן כרמל
רלו שץ, אמבטיה
צילום: שירן כרמל
רלו שץ, ג, אמבטיה
צילום: שירן כרמל
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

אדריכלות ועיצוב פנים: רלו שץ, אדריכלית ומעצבת פנים
בשיתוף משרד HED INTERIORS

 

סטיילינג לצילומים: מיכל וולפסון