mako
פרסומת

קם לתחייה: הגלגול החדש של מתחם האירועים יורדי הסירה

המבנה ההיסטורי שהכיל את הטרמינל הראשון של נמל תל אביב חוזר לזירה – הפעם כמתחם אירועים בעיצוב עכשווי ובקונספט קולינרי חדשני בניצוחו של השף יאיר שטליס, שמגיש חוויה של פסטיבל אוכל חי ותוסס בלב תל אביב

לימור קלר
mako
פורסם:
יורדי הסירה
צילום: מאגר תמונות יורדי הסירה
הקישור הועתק

ההאנגר ההיסטורי בכניסה לנמל תל אביב קם לתחייה ומשיק מיזם קולינרי לאירועים. המבנה שבו נבנה הטרמינל הראשון של הנמל העברי בסוף שנות ה-30, נפתח לאחרונה מחדש תחת השם "מתחם יורדי הסירה", לאחר שיפוץ יסודי והשקעה של כ-10 מיליון שקלים. הבעלים, נעמי אביב וישי זלצר, לקחו את המקום שעבר גלגולים רבים והפיחו בו חיים חדשים, בעיצוב עכשווי שמתכתב עם ההיסטוריה של המקום, אך גם צופה לעשור הבא בתרבות האירועים בעיר ובכלל. השיפוץ משמר את הקווים הארכיטקטוניים המקוריים של המבנה, ומשלב בו תשתית מודרנית ועשירה חזותית, שמתכתבת עם חיי הלילה של תל אביב. קשתות בטון, תקרות גבוהות, קירות בריקים בגוני ים ופתחים גדולים, שמכניסים את אור הים התיכון, הפכו את יורדי הסירה למתחם אירועים שבו ישן משתלב בחדש.

 

 

 

 

 

 

יורדי הסירה
צילום: מאגר תמונות יורדי הסירה
פרסומת

לב השיפוץ הוא המטבח. "הפכנו את המקום למטבח מייצר דינמי, שנותן תוצרת ברמה של מסעדת שף מובילה", אומרים היזמים. על הניהול הקולינרי הופקד השף יאיר שטליס, שבישל עבור ראשי מדינות, סלבריטאים מהארץ ומחו"ל ונשות האלפיון. שטליס מציין כי הם מביאים לעולם האירועים את המטבח הפתוח כחוויה, שבה כל ההכנות של המנות העיקריות נעשות לעיני האורחים. "אנחנו לא רק חלק מהתפריט אלא חלק מהשואו באירוע. אנשים נעצרים מול המטבח ורק אחר כך מתיישבים לאכול". במקום קונספט מסורתי של מנה ראשונה-עיקרית-קינוח, בחרו במיזם הקולינרי החדש בקונספט של פסטיבל אוכל עם מנות שף מגוונות המוגשות לאורך כל האירוע בצורה חופשית, ססגונית, שמכניסה תנועה, קצב וחיות לכל חלל.