mako
פרסומת

"ההפך מכל מה שאנחנו רגילים ומכירים"

זוג ההורים החליטו לעבור מדירתם הישנה לאחר שילדיהם עזבו את הבית, וחלומם היה להתגורר בדירה שהיא בדיוק ההפך ממה שהכירו - חדשה, נקייה ומינימליסטית. את חלומם הגשימו ברמת אביב, בבית עם לא מעט פתרונות אלגנטיים

living
פורסם:
הרשאגה שטרנברג, פינת אוכל (2)
צילום: שי אפשטיין
הקישור הועתק

אל הדירה שברמת אביב עבר זוג דיירים בשלב השלישי של חייהם, שהחליטו לשנות מקום מגורים לאחר שילדיהם עזבו את הבית. מדובר בפרויקט חדש, דירה מקבלן כ-135 מ"ר נטו שהיתה במקור חמישה חדרים. מאחר שהדיירים גרו כל חייהם בדירה ישנה, הם ביקשו מהאדריכלים בהרשאגה שטרנברג  שדירה זו תהיה ההפך ממה שהם מכירם ורגילים, שהתכנון והעיצוב יהיה נקי בקווים אך לא קר מדי.

משך תכנון ועיצוב הדירה נמשך כמשך בניית הפרויקט. לאחר קבלת טופס 4 הוכנס קבלן גמרים לעלות את רמת הגמרים בדירה, תהליך שארך עוד שלושה חודשים. הדירה עוצבה ותכננה בדיוק לצורכי הדיירים, כל חלל הוגדר מראש ותוכנן ועוצב בתאם על פי השימוש בו. כמעט כל הפריטים עוצבו עלי ידי האדריכלים ובוצעו על ידי אנשי מקצוע, מלבד הספות והכורסאות ופינת האוכל.

הרשאגה שטרנברג, סלון (5)
ויטרינות מרצפה לתקרה | צילום: שי אפשטיין
הרשאגה שטרנברג, סלון (6)
הכניסה לבית מובילה לחלל הסלון המרווח | צילום: שי אפשטיין
הרשאגה שטרנברג, ג, סלון
חוויית כניסה מרגשת | צילום: שי אפשטיין
הרשאגה שטרנברג, ג, סלון (3)
ספריית ברזל על העמוד העגול | צילום: שי אפשטיין
פרסומת

הרשאגה שטרנברג, ג, שולחן סלון (4)
הדירה עוצבה ותכננה בדיוק לצורכי הדיירים | צילום: שי אפשטיין

עוד באתר לעיצוב הבית:

ריקוד על עמוד

הכניסה לבית מובילה ישר לחלל הסלון הגדול והמרווח, הכולל פינת אוכל. תכנון הבניין נעשה כך שחלל זה יהיה כולו ויטרינות מרצפה לתקרה, כך שכאשר נכנסים לבית מתגלה הנוף. "בתכנון הדירה רצינו להדגיש קו זה של עיצוב כדי שחוויית הכניסה תהיה כמה שיותר מרגשת", מספרים האדריכלים.

משמאל לכניסה ממוקם המטבח, הפתוח לכיוון פינת האוכל והסלון. המטבח אינו גדול אך מספיק בשביל הצרכים של דיירי הבית.

מחלל הסלון יש מעבר למסדרון המוביל לאגף החדרים, המסדרון תוכנן רחב מספיק כדי לאפשר מעבר נוח בכל מצב אפשרי.

"פריט מיוחד מאוד הוא ספריית ברזל על העמוד העגול, בגלל אופי תכנון הבניין יש בתוך חלל הסלון שני עמודים עגולים חשופים. בכל שלבי העיצוב והתכנון ידענו שיש משהו לעשות בהם אך לא מצאנו מה ואיך", מספרים האדריכלים. ממש לקראת הסוף העיצוב עלה הרעיון של הספרייה על גבי העמוד, הלקוחות מאוד אהבו את הרעיון וזרמו איתנו עד הסוף. לפתע העמוד מקבל משמעות חדשה ומעניינת".

פרסומת
הרשאגה שטרנברג, פינת אוכל (7)
צילום: שי אפשטיין
הרשאגה שטרנברג, פינת אוכל (2)
צילום: שי אפשטיין
הרשאגה שטרנברג, ג, מטבח)
המטבח אינו גדול אך מספיק לצורכי הדיירים | צילום: שי אפשטיין

הרשאגה שטרנברג, אי מטבח (8)
צילום: שי אפשטיין
פרסומת

איך מסתירים את דלת הממ"ד?

יחידת ההורים ממוקמת בתחילת המסדרון כדי לקצר את המעברים של דיירי הבית בין החללים השימושיים ברוב ימי השנה. היא מורכבת במקור משני חדרים ששולבו לשני חללים פונקציונליים בחלל אחד גדול - אזור שינה ואזור ארונות עם מחיצה נמוכה. בכניסה ליחידת ההורים נמצאים המקלחת והשירותים, גם הם הופרדו לשני חללים מרווחים ונוחים לשימוש - שירותים ומקלחת.

בהמשך המסדרון נמצאים עוד שני חדרים, האחד משמש כחדר עבודה והשני כחדר אירוח, וכן שירותי האורחים, חדר שירות ומקלחת לאורחים. בסוף המסדרון ממוקם חדר הממ"ד. דלת הממ"ד היא תמיד אלמנט לא יפה שנמצא בבית, לכן תכננו רהיט מדפים מיוחד שמסתיר את דלת הממ"ד אך יכול להיפתח בקלות כאשר צריכים לסגור את הדלת.

"בכל שלבי התכנון והעיצוב הייתה כימיה ודיאלוג עם הלקוחות, שחשובים לנו מאוד כמתכננים ומעצבים", הם מספרים, "הלקוחות סמכו עלינו ונתנו לנו יד חופשית במגבלות התקציב".

הרשאגה שטרנברג, ג, שינה (10)
חדר השינה. שני חללים שחוברו יחדיו | צילום: שי אפשטיין
הרשאגה שטרנברג, ג, שינה (9)
צילום: שי אפשטיין
פרסומת
הרשאגה שטרנברג, שינה (13)
צילום: שי אפשטיין
הרשאגה שטרנברג, ג, ארון)
אזור ארונות המופרד במחיצה נמוכה | צילום: שי אפשטיין
הרשאגה שטרנברג, רחצה (11)
גם המקלחת והשירותים הופרדו | צילום: שי אפשטיין
הרשאגה שטרנברג, רחצה (12)
צילום: שי אפשטיין
פרסומת