בבית נבנה בבנייה חדשה הממוקם בהרצליה פיתוח בלב שכונה אינטימית וירוקה השוכנת כ-100 מטר בלבד מחוף הים מתגוררים זוג בשנות החמישים לחייהם העוסקים במקצועות חופשיים ושלושת ילדיהם הבוגרים.

הבית מתפרש על פני כ-800 מ"ר בארבע קומות (מרתף, כניסה, קומת מגורים וגג שצופה לנוף המרהיב של הים התיכון). האדריכל אריאל וינטר, שתכנן את מעטפת הבית, ומעצבת הפנים טל תמיר עבדו במשותף על מנת ליצור הרמוניה מוחלטת פנים הבית לחצר, בין השאר באמצעות פריטי רהוט שהעמדתם בתוך ומחוץ לבית תוכננה בסימטריה מושלמת. בעלי הבית ביקשו ליצור בית במאפיינים נקיים, אווריריים ובהירים וליצור יחסי גומלין בין חללי הפנים בבית לבין הגינה שמשחקת תפקיד מרכזי כמתחם אירוח ובילוי לבני המשפחה וחבריהם. הבנייה ארכה כשנתיים.

טל תמיר, חזית ובריכה (11)
מעטפת החוץ של הבית תוכננה בצורה זוויתית | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  בריכה בשקיעה (24)
מבנה ייחודי ומעניין | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  בריכה (10)
הגינה משדרת תחושה של נופש יוקרתי ומפנק | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, בריכה בלילה (26)
צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  חצר בלילה (25)
גם הריהוט החיצוני הוצב בסימטריה מושלמת | צילום: עודד סמדר

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

נוף מוריק בכל חזית

שטח המגרש מוגבה מעל כביש הגישה לבית, עובדה שהעניקה מקום למדרכים ולמדרגות מרחפות עשויות  בטון הממוקמות על קונסטרוקציה בנויה עשויה ברזל מגלוון. מתחת למדרכים נשמע קול פכפוך מים שמוסיף לחוויית הכניסה המרשימה כשלעצמה.

חזית הכניסה העוצמתית תוכננה כיחידה סימטרית שבמרכזה דלת פיבוט בקו אפס המוצבת במישור החזית עצמה. היא עשויה כולה מחומר מתכתי צבוע השומר על הקו הניטרלי והנקי ובמקביל מאפשר עמידותה לאורך זמן שכן היא נמצאת מרחק עשרות מטרים מהים. מערכת האינטרקום הוטמעה כחלק מובנה ואינטגרלי של החזית. 

מעטפת החוץ של הבית תוכננה בצורה זוויתית על מנת ליצור מבנה ייחודי ומעניין ועם זאת, בתכנון הפנים נשמרו חללים ציבוריים מרובעים, זאת על מנת ליצור תחושה נינוחה. על ידי כך, הנוף המוריק הנגלה מבחוץ נגלה באופן שווה ואופטימלי מכל אחת מחזיתות הבית.

צבעוניות החלל הציבורי נאמנה לאותו קונספט צבעוני בהיר שביקשו בעלי הבית, והיא מציגה שילובים ונגיעות מדויקות של חומרים, טקסטורות, גוונים וצבעים משלימים, שהופכים את החלל לעשיר ועתיר שכבות ורבדים. החלונות מקיפים את החלל מכל צדדיו. כך נוצרו יחסי גומלין בין חוץ לפנים שכל אחד מהווה לשני תפאורה משלימה באופן הרמוני ומכוון. על מנת לשמר את הקו הסימטרי והמוקפד הקפידה המעצבת לתכנן את מערכות התאורה והמיזוג בקווים ישרים המתייחסים למערך הריהוט באזור הסלון ופינת האוכל.

טל תמיר, כניסה ג (23)
צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  כניסה (17)
רצפת השיש מהווה בסיס אוורירי לריהוט | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, סלון פינת אוכח (4)
חלל לבן ואלגנטי | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  פסנתר בסלון (9)
פסנתר כנף בסלון | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  סלון (8)
צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  סלון (5)
יציאה החוצה מכל פינה בבית | צילום: עודד סמדר

תמהיל אלגנטי ומדויק

רצפת שיש הטאסוס הלבנה והמבריקה מהווה בסיס אוורירי לריהוט שמעליה. "כשרוכשים אבן שיש לבנה חשוב מאוד לדעת ולהבין ממי רוכשים אותה, כיוון שזה חומר רגיש שדורש טיפול", תורמת המעצבת טיפ, "חשוב לבחור בספק אמין וגם מבצע איכותי שיודע לעבוד באבן".

נעשה שימוש בפרטי ריהוט בהירים ולצדם רהיטים עשויים עץ אגוז שמכניסים את החמימות הנדרשת ומחמיאים לאווירה הבהירה בחלל. פסנתר הכנף השחור והקלאסי מהווה נקודת מיקוד ומשתלב יחד עם אלמנטים כמו תעלות התאורה והשידות המרחפות עד לכדי יצירת תמהיל אלגנטי ומדויק בחלל. ככלל, ניכר כי השימוש בצבע הלבן נותן במה למתרחש בפונקציות השונות בבית עצמו וגם לחוץ, שכפועל יוצא, נכנס פנימה.

טל תמיר,  פינת אוכל (7)
פרטי ריהוט בהירים ולצדם רהיטים עשויים עץ אגוז | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  מטבח (2)
המטבח. מינימליסטי ואולטרה מודרני | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  פינת אוכל ג(6)
פינת האוכל מלווה בשידה בהתאמה אישית | צילום: עודד סמדר

בצדו השני של החלל ממוקם המטבח, גם הוא במראה מינימליסטי ואולטרה מודרני, חף מקישוטיות או תוספות כאלה ואחרות. תוכנן ציר של ארונות אחסון גבוהים. החזיתות האינטגרליות צבועות בתנור בגוון לבן בוהק המגביר את תחושת הניקיון בחלל. האי, שנמצא במרכז החלל, חופה חיפוי נירוסטה וכולל כיריים אינטגרליות בתוך משטח העבודה. בהמשך למטבח תוכננה פינת משפחה המשמשת את בני המשפחה ביום יום ולאירוח נינוח של המשפחה המורחבת וחברים. ממנה, כמו מכל פינה בחלל הקומה, יציאה החוצה אל הגינה שמהווה עבור הדיירים חלק אינטגרלי מחוויית הלייף סטייל האיכותית.

השידה שמלווה את פינת האוכל בעלת הרגליים הקלילות יוצרה על פי תכנון המעצבת לצורכי הלקוחות והיא הפריט האהוב עליה בבית. "היא מלווה את אורך שולחן האוכל וממשיכה, מחזקת את האורך ונותנת הרבה כוח", אומרת תמיר, "משרתת את פינת האוכל באחסון, בלעדיה פינת האוכל הייתה ערומה".

טל תמיר,  מדרגות גובה (3)
צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  ספריה גובה (1)
צילום: עודד סמדר

פינות באוריינטציה ביתית

חלל החוץ תוכנן וחולק לאגפים שלכל אחד מהם פונקציה מובהקת ויחד הם משתלבים לכדי מקשה אחת ומדמים חלוקה של פינות באוריינטציה ביתית לא רק באופן בו הוצבו אלא גם בזכות בחירת החומרים וסגנונם. ככלל, הגינה משדרת תחושה של נופש יוקרתי ומפנק. סביב הבריכה הוצבו כיסאות נוח אלגנטיים ופיסוליים ומיטות שיזוף, פינת אוכל חיצונית צופה גם היא למרחב ועוד.

הירידה לקומת המרתף מפתיעה במיוחד. בני הזוג רצו ליצור עבור בני המשפחה וחברים חוויה מפנקת ובלתי נשכחת. הקומה כוללת חדר קולנוע ביתי, בר מאובזר ומקצועי, חדר עיסוי, ספא וחדר כושר. לקומה זו נבחרה צבעוניות כהה דרמטית ואלגנטית שבמובנים רבים סייעה לאפיין כל אחת מהפונקציות ולשוות להן מראה מקצועי בסטנדרטים הגבוהים ביותר.

טל תמיר, חדר שינה (14)
חדר השינה | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, חדר שינה  (13)
צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  חדר שינה (12)
צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  אמבטיה (29)
עיצוב מעודן ומאוזן | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  חדר רחצה(15)
צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  חדר רחצה (16)
צילום: עודד סמדר

החצרות האנגליות שמקיפות את הקומה מאפשרות חדירה מבוקרת של אור וצל. רצפת הפרקט מסייעת ביצירת חמימות ומתבלטת אל מול הגוונים הכהים והתאורה המעומעמת שמאפיינים את הקומה.

"הלקוחות הגיעו בתחילת התהליך עם גישה מסוימת יוקרתית ולאורך השלבים השונים בנינו יחד עיצוב מעודן ומאוזן שמשלב בין יוקרה לממד ביתי ומזמין", מספרת המעצבת, "הרעיון היה הרבה מאוד לבן עם דגש לאזורי בילוי בבית ונקודות צבע נקודתיות. אזור ספא, אזור עיסוי, אזור סאונה, אזור קולנוע, גינה מפנקת, בריכה עם פינות בתוך המים. הכל נגיש ופתוח עם דגש על אירוח ופאן. הרציונל היה ליצור חלל לבן ואלגנטי. לאורך התהליך התוצאה היתה סגנון מעודן יותר. התפשרנו באמצע".

טל תמיר,  ג'קוזי וחדר כושר(30)
המרתף המפתיע ובו ג'קוזי | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  ג'קוזי (20)
צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  חדר קולנוע (27)
וגם קולנוע ביתי | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  מיטת טיפולים (21)
ולא נשכח את הספא | צילום: עודד סמדר
טל תמיר, ספא  (22)
צילום: עודד סמדר
טל תמיר, בר ג (28)
או את הבר | צילום: עודד סמדר
טל תמיר,  גובה (19)
צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב פנים: מעצבת הפנים טל תמיר

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק