בדירה הממוקמת בתוך הפארק המוריק של שכונת נאות שקמה במערב ראשון לציון, בבניין מתוחזק ושמור, מתגוררים זוג באמצע שנות ה-30 לחייהם ושני בניהם (בני 5 ו-6). אם המשפחה היא יועצת חינוכית והאב עובד מכס. בדירה, ששטחה כ-140 מ"ר, חמישה חדרים. הדירה נרכשה על ידי בני הזוג במצב של הזנחה קשה - דלתות שבורות, קירות שחורים ותריסים שבורים.

"בעלי הדירה הגיעו אלי כשהם יודעים בדיוק מה הם רוצים", מספר מעצב הפנים אורון מילשטיין, "שניהם בעלי מעוף והבנה, מה שהפך את התהליך לחוויתי ומעניין. השאיפה היתה לייצר חלל מודרני, נקי, מואר ומהוקצע. סכמת הצבעים המונוכרומטית עמדה לנגד עינינו לאורך כל שלבי התכנון והביצוע. הקפדנו לייצר חללים מפנקים, מרווחים תוך הקפדה יתרה על יצירת פתרונות אחסון על מנת לשמור על המראה הנקי".

תהליך התכנון ארך כחודש, והשיפוץ עצמו כשלושה חודשים. בשל מצבה הרעוע של הדירה בעת הרכישה, היה ברור לכל הצדדים שיהיה צורך בהחלפה גורפת של תשתיות החשמל והאינסטלציה. עלות השיפוץ הסתכמה בכ-320 אלף שקל, שכללו את כל עבודות השיפוץ, החלפת תשתיות החשמל והאינסטלציה, חיפויים וכלים סניטרים, נגרויות וריהוט.

אורון מילשטיין, סלון (10)
הקונספט הפתוח שינה את מבנה הדירה מקצה לקצה | צילום: דודו אלמשעלי
אורון מילשטיין, סלון (19)
פלטת צבעים מודרנית | צילום: דודו אלמשעלי
אורון מילשטיין, סלון (17)
ספה תלת מושבית סגולה שעוצבה בהזמנה מיוחדת | צילום: דודו אלמשעלי
אורון מילשטיין, סלון (9)
קווים ארכיטקטוניים ונקיים | צילום: דודו אלמשעלי
אורון מילשטיין, סלון (20)
קוביית גבס שעליה קוביית זכוכית צבועה בשחור המשלבת בתוכה את המסך והרמקולים | צילום: דודו אלמשעלי
אורון מילשטיין (13)
שולחנות קפה מינימליסטיים המשמרים את המראה הגיאומטרי והמוקפד | צילום: דודו אלמשעלי

עוד בערוץ עיצוב הבית:

ייחוד גיאומטרי של החלל

בעלי הדירה היו חלוקים בתחילה בדבר הפיכת החלל הציבורי לפתוח או להיצמד למתכונת המקורית שכלאה למעשה כל חלל בנפרד. לאחר התלבטויות רבות נבחר הקונספט הפתוח ששינה את מבנה הדירה מקצה לקצה: המטבח שהיה כלוא ומופרד מהסלון נפתח, הקיר של פינת הטלוויזיה הישנה הורד, הנמכות גבס ישנות שיצרו תחושה של חלל נמוך וצפוף בוטלו, ובכך הוכנה קרקע מוצקה ליצירת חלל ציבורי מרווח ומואר. בסכמה הצבעונית המקורית, הלקוחה דגלה בבית נטול צבע על טהרת השחור, אפור ולבן. לבסוף היא השתכנעה להכניס נגיעות צבע לסלון, שהתבררו לה כנכונות.

מיד עם הכניסה לבית נגלים הסלון ופינת האוכל. משמאל מתחיל האי של המטבח, שאורכו 4.8 מטרים, והוא המקשר בין המטבח ליתרת החלל הציבורי. באגף הימני ובסמוך לפינת האוכל ממוקמים שני חדרי הילדים וחדר העבודה, וסוויטת ההורים ממוקמת באזור מופרד ובסמוך למטבח. החלל הציבורי כולו רוצף באריחי גרניט פורצלן דמויי שיש סטטואריו בגודל 90/90. הנימים והגידים של הריצוף מייצרים תחושת עניין וראליסטיות בחלל.

הסלון עוצב בפלטת צבעים מודרנית וכולל ספה תלת מושבית סגולה שעוצבה בהזמנה מיוחדת, בעלת קווים ארכיטקטוניים ונקיים, ולצדה כורסת מעוינים מוזהבת בטכניקת קוויל. על מנת לשמר את המראה האוורירי, נבחרו שני שולחנות קפה מינימליסטיים המשמרים את המראה הגיאומטרי והמוקפד של החלל. קיר הטלוויזיה גם הוא משמר את המראה הקלאסי הנקי. הרעיון היה לבטל את מראה הטלוויזה הגנרי והמוכר. לשם כך נוצרה קוביית גבס ועליה הותקנה קוביית זכוכית של א.א מראות, צבועה בשחור המשלבת בתוכה את מסך ה-LCD והרמקולים. בכך נוצרה חזית אחידה והומוגנית.

אורון מילשטיי, ג, פינת אוכל (21)
פינת האוכל. שולחן טוליפ עגול עשוי פלטת שיש קררה וכיסאות אימס | צילום: דודו אלמשעלי
אורון מילשטיין, ג, אי (15)
האי במטבח. מקשר בין המטבח ליתרת החלל הציבורי | צילום: דודו אלמשעלי
אורון מילשטיין, אי במטבח (8)
מראה נקי ומלוטש במטבח | צילום: דודו אל משעלי
אורון מילשטיין, מטבח (14)
קיר דומיננטי עשוי ארונות צבועים בגוון אפור עכבר אפוקסי מבריק | צילום: דודו אל משעלי
אורון מילשטיין, מטבח (16)
משטח האי עשוי קוריאן וכולל כיור אינטגרלי וברז במראה תעשייתי | צילום: דודו אל משעלי

מראה הרמוני מחבק

בפינת האוכל נוצר קיר המהווה Focal Point לחלל הציבורי כולו. הקיר חופה בלוח MDF מחורץ וצבוע בגוון אפור עכבר בגימור מט. בכך נוצר מראה דומיננטי ששומר על ייחודו הגיאומטרי של החלל. על מנת לרכך אותו ולייצר אווירה משפחתית ומחבקת, נבחר שולחן טוליפ עגול עשוי פלטת שיש קררה. כיסאות האימס האמורפיים ומנורת התקרה המעוגלת יוצרים מראה הרמוני מחבק.

ליצירת מראה נקי וקלאסי בחלל המטבח, רוכזו מכשירי החשמל ופריטים הדורשים אחסנה סגורה בקיר דומיננטי עשוי ארונות צבועים בגוון אפור עכבר אפוקסי מבריק המייצר מראה נקי ומלוטש. מרבית מכשירי החשמל אינטגרליים, ובכך נשמר עיצובו הנקי של המטבח. משטח האי עשוי קוריאן וכולל כיור אינטגרלי וברז במראה תעשייתי. את המראה משלימים סטולים מדגם MASTER CHAIR של פיליפ סטארק. קיר מרכזי נוסף במטבח חופה כולו במראה, ובכך מייצר מראה רחב ואוורירי, ובמקביל משמש כמזנון לכלי ההגשה. נעשה שימוש בהנמכת גבס ליצירת תקרה מרחפת המשמשת מעבר למוטיב עיצובי גם דרך להטמיע את גופי התאורה השקועים בתעלות מלבניות שתוכננו בשלב תוכנית החשמל והתאורה וכוסו בפרספקס ליצירת מראה נקי.

אורון מילשטיין, שינה (6)
חדר ההורים תוכנן כסוויטת ייחודית | צילום: דודו אל משעלי
אורון מילשטיין (23)
החדר רוצף בפרקט עץ פישבון שחור | צילום: דודו אל משעלי
אורון מילשטיין, שינה (5)
חלל הרחצה והשירותים הופרד על ידי מבואה | צילום: דודו אל משעלי
אורון מילשטיין, ג, רחצה (22)
על מנת לשמור על הצבעוניות המונוכרומטית שולבו אקססוריז עם נגיעות כסופות | צילום: דודו אל משעלי

שונה מנוף הבתים בארץ

חדר ההורים תוכנן כסוויטת ייחודית. חלל הרחצה והשירותים הופרד על ידי מבואה שבה כיור הפתוח לחדר עצמו. החדר רוצף בפרקט עץ פישבון שחור ומטפס על הקיר במבואת נטילת הידיים. על מנת לשמור על הצבעוניות המונוכרומטית שולבו אקססוריז עם נגיעות כסופות. שטיח גיאומטרי נרכש ב-H&M HOME בגרמניה. ארון הזכוכית בוצע בהזמנה מיוחדת בהרדור וכולל מסף LCD מובנה. במיטה הדומיננטית מאיקאה גב מיטה גבוה ומרשים. לצדי המיטה שידות קרטל עשויות פוליקרבונט בצבעוניות תואמת שנרכשו בהביטאט.

"תהליך השיפוץ היה מאתגר ומספק", אומר המעצב, "יצרנו כאן בית שונה בנוף הבתים והדירות בארץ. הוא משלב צבעוניות וחומרים המשדרים מראה נקי ומוקפד עם תכנון נכון ומרווח ושמירה על מאזן תאורה טבעית המכניסה הרבה אור טבעי הביתה. גם אני וגם הלקוחות הקפדנו לאורך כל התהליך להיצמד לסגנון שרצו להציג בביתם. הצלחנו לשלב אלמנטים צבעוניים, טקסטורות והדפסים באקססוריז המוסיפים לבית מראה אופנתי ויצירתי".

אורון מילשטיין, ג, סלון לפני השיפוץ,  (3)
הסלון לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
אורון מילשטיין, ג, לפני השיפוץ,  (2)
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי

אורון מילשטיין מעצב פנים